Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod pentaxxx » 19.11.2018 10:44

Mam bohuzel s novou verzi take spatne zkusenosti. Viz muj prispevek. Priznam se, ze v nekterych smerech je tenhle soft tak moc simply, ze je to spis na skodu. Generovani drah mi nekolikrat nesmyslne zazlobilo. Laborovani typu, ze to musim kousek posunout, aby to dopadlo dobre bych toleroval u opensource, ale ne u placenyho software.
Navic dost lidi uvadi, ze je slicer velmi rychly ... ma zkusenost tomu uplne neodpovida. Mam slusny stroj s 64GB RAM, CPU @ 4.9 GHz a NVME disky a rychlost mi prijde nekdy i horsi nez u konkurence.
Mozna za to muze snaha u nove verze byt jeste vic simply, cimz se funkcni veci trosku polamaly a vypocty zpomalily a ..... tezko rict.
Kazdopadne ten vyvoj mi prijde dost pomaly a opravy chyb asi budou trvat dele, nez je clovek schopny akceptovat.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod PeB » 05.12.2018 17:00

Vyšla nová verze 4.1.1, problém s horní vrstvou je vyřešen
  • 0

PeB
 
Příspěvky: 15
Registrován: 08.02.2015 12:24
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod pentaxxx » 06.12.2018 08:22

Koukam, ze i retrakce by mely byt poleceny. Tak to o vikendu vyzkousim na tech vecech co mi zlobily.

Jen je divne, ze novou verzi neslo stahnout. Asi nejaky problem na webu u Simplify a nebo to jeste neuvolnili pro vsechny platformy. Pockam do zitra a zkusim znovu.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tom666 » 08.12.2018 22:11

PeB píše:Vyšla nová verze 4.1.1, problém s horní vrstvou je vyřešen

Pribudol vsak dalsi problem :roll:
https://forum.simplify3d.com/viewtopic.php?t=11924
  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 09.12.2018 06:12

Zatím mi to ani jednou nespadlo ...
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1502
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 10.12.2018 15:09

4.1.1 na Macu běží, zatím dobré. Oproti 4.1 ukazuje i reálnější čas tisku.
Bohužel spousta nedotažených věcí stále zůstává...
Třeba verze 8.6 bude už lepší :D

Nicméně toto je jev zřejmě obecný. Nová verze Adobe CC 2019 je peklo...
Vůbec nechápu, že si toto můžou dovolit vypustit.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 747
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 10.12.2018 15:34

Je to obecný jev ... dřív když nebylo možná updatovat a patchovat přes internet tak se víc ladilo a debugovalo ... ono rozesílat opravenou verzi na disketách nebo CD něco stálo ... dneska se vypouštěj patche pořád.

Když vidím tu komedii s poslední verzí Win10 1809 ... chce se mi ...

... už ani MacOS není co býval ...

Simplify3D zdá se být stále více simplify ... poslední dobou dostávám lepší výsledky s Slic3r PE vzhledem k tomu, že už umí i pokládat objekt na kliknutí na stranu, volně otáčet a upravovat velikosti tak mi začíná vyhovovat víc než S3D
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1502
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod pentaxxx » 10.12.2018 15:57

Souhlas, kdyby Slic3r umel jeste aspon zakladni veci co ma Repetierhost, tak uz neni moc duvod pouzivat neco jineho. Ma to jeste takove musky - treba aby to ukazovalo vaha i delku materialu hned po slicovani a ne az po tisku apod. Ale jinak to uz hodne povyrostlo.
Moc nerozumim, proc Slic3r treba neumi ovladat pohyb extruderu a teploty, kdyz uz to ma vestaveny ovladani os X,Y,Z. Chapal bych bud vse nebo nic, takto je to dost divny.
Jako da se to resit kombinaci obojiho, ale to prepinani se kvuli zmene parametru tam a zpet, kdy se navic obcas nezaktualizuje prave ulozene nastaveni ve Slic3r (u Curaengine to dela taky) a musim se v RHOSTu prepnout tam a zpet.

Simplify3D chybi zasadnejsi veci - treba prave to podrobne nastaveni rychlosti.
A osobne moc nechapu proc vubec ma rezim Advanced mode, kdyz bez nej nejde skoro nic poradne vytisknout :-)
Spis bych dodelal Super Advanced mode ;-)
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 10.12.2018 16:13

Slic3r PE už umí počítat délku materiálu cenu i cm3 ... jo a délku tisku odhaduje přesněji než S3D ... na Prušárnách teď mají místo času tisku odpočet do konce tisku a to sedí přesně.

Tisknu teda zásadně z SD nemám tiskárny připojené na USB u Repetier hostu mi hodně vadilo že nešlo bez uložení profilu měnit parametry, proto používám čistý Slic3r kde mám vyladěné profily a jen upravuju drobnosti aniž bych je musel ukládat.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1502
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 10.12.2018 18:54

Používám sice S3D rád, ale při posledním tisku musela vypomoct Cura.
S3D neumí natolik kvalitní vase mode (konkrétně hledké bezešvé napojení), aby šel bezproblémově použít ve Velocity Painteru - šev je vidět i na konečném výtisku, přitom gcode z Cury je OK.
vaseS3D.jpg

https://forum.simplify3d.com/viewtopic.php?f=9&t=11761&p=46216&hilit=vase+seam#p46216
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tomast
 
Příspěvky: 161
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron