Stránka 3 z 3

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 07.03.2019 13:01
od kroxigor
Je tam ještě podvolba jestli to má dělat jen úplně horní vrstvu nebo všechny horní vrstvy...
já tam tlačím malinko materiálu a je to fakt parádní povrch, ale už se mi taky stalo, že mi to rohy vynechalo (je to vidět i na náhledu gcode.

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 08.03.2019 08:20
od lubosh
Rohy to vynechává standardně, ale mě to vynechalo i větší plošky v rámci jedné roviny, dám sem večer fotku.
Volbu jen horní vrstvy nemám zaškrtlou samozřejmě.

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 08.03.2019 20:51
od lubosh
Zde fotky:
IMG_6475.jpg


IMG_6479.jpg

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 08.03.2019 23:38
od tomast
Co jsem koukal na náhledu, v aktuální verzi jsou 2 řešení:
1. pro ironing nevybírat vzor zig-zag ale concentric, ten se zdá nevynechává plochy.
2. nebo zvolit infill gyroid, pak funguje i zig-zag ironing správně

Ve verzi 4.0 Beta 2 by to snad už mělo být opravené (neověřeno).

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 09.03.2019 08:21
od lubosh
Díky, vyzkouším.
Jinac Cura super, až na tu rychlost.
U slicování nevadí, pokud zrovna neladím nastavení, ale když změním něco v profilu, reaguje to zufale pomalu.
Mám Mac s externí grafikou, není to žádný louda, ale Cura má prostě své tempo:-)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 20.03.2019 19:30
od PMNKOL
dobrý den, pánové. Má také takový menší problém s Curou, s kvalitou tisku jsem spokojený, nicméně nepřišel jsem na to proč mi nespojuje vrchní vrstvu s výplní. Přijde mi, že v ose Z odskočí a začíná tisknout jakoby na podpory, tak 0,2 mm od poslední vrstvy výplně. Tisk vypadá takto a celá vrchní vrstva samozřejmě nedrží jak má. Nevíte kde co a jak nastavit?

Obrázek
Obrázek

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 26.03.2019 14:31
od lubosh
Jak vypadá náhled G-kódu? Dej sem STL, zkusím to.
Cura 4.0 je venku!

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 26.03.2019 15:44
od kroxigor
jo CURA 4 ... ale to zprzněný prostředí mi teda vůbec nevyhovovalo - už jsem si ho vrátil na staré (boční panel s nastaveníma)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 26.03.2019 16:09
od tomast
lubosh píše:Jak vypadá náhled G-kódu? Dej sem STL, zkusím to.
Cura 4.0 je venku!

Už se to řešilo tady, autor to dal duplicitně viewtopic.php?p=34410#p34410
A podle všeho je to mechanický problém osy Z v kombinaci s velkým z-liftem, i když autor to ještě nepotvrdil.

Re: Cura engine a její nastavení tisku

PříspěvekNapsal: 19.05.2019 05:21
od Alin01
Zdravím vespolek.
Pustil jsem se do překladu Cury 4. Mám přeložené rozhraní, uranium a fdmextruder. Dodělávám fdmprinter i s vysvětlujícími hláškami. Překládám z polské a anglické lokalizace a jelikož nevím jak přidat do nastavení výběr češtiny, tak to spouštím z němčiny. pokud někdo ví, jak udělat lokalizaci i v nastavení, pomoc uvítám, ale popsaný způsob mi funguje dobře.
Dám sem zatím, co mám hotovo. Připomínky uvítám.
Zatím jsem zjistil, že fdmextruder moc nefunguje, zůstává anglický překlad vysvětlivek.
Také mám za to , že cura má naopak názvosloví skirt, brim. Obrys prostě vypadá v cuře spíše jako sukně :)
Atd.
Vím , že spousta lidí preferuje angličtinu, tak to berte jako pomoc pro začínající.

Postupně kontroluju přeložené vysvětlivky když připravuju tisky, aby dávaly co nejvíc smysl.
Tož tak... pokud chcete, v příloze jsou soubory k přepsání. Cesta je:
C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.0\resources\i18n\de_DE\LC_MESSAGE

Edit 20.5. V souboru fdmprint přibyly přeložené fráze a nepřeložené jsou teď anglicky.Celé to snad bude do konce týdne :? :)

Edit 11.6. Zůstalo nepřeložených asi 140 položek v fdmprinter. (vesměs u speciálních nastavení) Mezitím vyšla cura 4.1 a v souborech s jazyky se změnilo pořadí odkazů, takže sice překlad ze čtyřky funguje, ale některé věci se tváří jako nepřeložené. Musel bych to asi celý projet, překlady doplnit a ... na to nemám čas. Z další verzí by to asi stejně o něco změnili takže si nechám co mám a radši budu tisknout.
V příloze je tedy soubor pro curu 4 který fachčí většinově i v 4.1