PrusaSlicer

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 21.04.2020 06:03

Este by ma zaujimalo, ako slicer urcuje mosty.
Lebo ako prvu vrstvu po mriezkovej 10% vyplne nastavi ako vypln mostov a tym padom aj rychlost. Aj ked dam vypnut Detekovat perimetry premosteni vysledok je rovnaky.
Bez názvu.png

Nerozumiem preco tam neda normalnu plnu vypln a tym aj rychlost plnej vyplne.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod zemciko » 21.04.2020 12:10

Dá je tam proto, že máš pod tím "voštinu" a tohle je zřejmně první vrstva na třeba 20% výplni...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1494
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 21.04.2020 13:05

Tomu rozumiem ale co to ma spolocne s mostami? Ved ta medzera je tam minimalna.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod zemciko » 21.04.2020 13:56

Most je pro něj tažení materiálu vzduchem což je přesně to, co se děle v první vrstvě nad řídkou výplní...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1494
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 21.04.2020 17:15

To v cure sa da nastavit min dlzka od kedy sa jedna o most. Ak je to napr mensie ako 5mm tak to neberie ako most a robi normalnu linku.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 24.07.2020 08:09

Ahojte.
Prosim vas viete mi poradit ci sa da nastavit prusaslicer tak aby okolo 2 objektov robil stit tak, ze kazdy objekt bude mat vlastny stit a nie 1 stit okolo 3 objektov?
Robi to takto
Bez názvu2.png
Bez názvu2.png (92.1 KiB) Zobrazeno 31834 krát


Ja by som to chcel takto
Bez názvu.png
Bez názvu.png (45.61 KiB) Zobrazeno 31834 krát


Dik
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 24.07.2020 16:09

Sekvenční tisk? ... nezkoušel jsem
https://help.prusa3d.com/cs/article/seq ... ing_124589

a nebo si ten díl navrhnout rovnou vč. štítu
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 24.07.2020 17:35

Nemal som na mysli sekvencnu tlac. Skor ze by sa to tlacilo naraz, ale navrhnut to so stitom ma ani nenapadlo a je to super napad.
Dik
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod petrik » 14.02.2024 12:00

no nic skusim ozivit kostlivca. zapasim trochu s tlacou presnych dier na prusaslicer. rozmerovo suciastka je dobre vytlacena v x aj y osi. ako pridam alebo odoberiem nejake desatiny v polozke: XY size compensation tak sa mi zmeni aj diera ale aj celkovy rozmer suciastky o desatiny.

mali ste niekto problem nastavit v prusaslicer aby vam tlacilo presne diery? ak ho vobec niekto pouzivate. dik
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 105
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod petrik » 06.04.2024 18:53

tak len si odpoviem sam co som nasiel za to obdobie a to ze jediny slicer na to ako tak dobry je cura ktora ma nastavenie hole horizontal expansion na tomto linku je to pekne opisane https://3dprinting.stackexchange.com/qu ... th-ender-3 myslim ze ziadny iny slicer nema taku moznost ale zase vsetky sliceri sveta som neskusal.
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 105
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod peca » 11.04.2024 10:45

Nedalo mi to a opravdu (ne že bych ti to nevěřil) to vypadá, že PrusaSlice nemá kompenzaci _pouze_ vnitřních rozměrů (děr). Narazil jsem, že to řeší malou zápornou kompenzací (jak píšeš) všech rozměrů. Kompenzace (prý) je to nepatrná, dírám pomůže a vnější rozměry (prý) významně neovlivní.
Pak ještě někteří radí kompenzaci provádět na modelu, což je podle mě totální nesmysl. Model má být přesný (podle mě).

  • 0

peca
 
Příspěvky: 263
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod zemciko » 01.06.2024 10:12

Model nikdy nemůže být "přesný", Co by to přesný vlastně znamenalo? jmenovité rozměry? Nebo střed tolerančního pole? Je clekem normální že model doplním o technologické prvky, od různých přídavků po přidané plošky materiálu, pteré zajistí lepší ukychení k podložce, nebo třeba blána v mástě kde chci místo podpor jen tenký most který pak snadno odstraním... U vemi malých otvorů ti většinou stejně nic jiného, než to řešit odladěním modelu, nezbyde.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1494
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod peca » 07.06.2024 15:25

Zemciko: Model je model. Chápu, že existuje něco jako tolerance přesnosti a podobně. Já tím myslím to, že právě takové ty skopičinky jako je ta tvoje "blána", aby to tisklo tenké mosty, nebo myší uši a pod, se mají řešit ve sliceru, podle potřeb konkrétní tiskárny.
Můj názor je, že model má být na tiskárně nezávislý. Pokud je díra s vnitřním průměrem 2 mm, navrhnu díru 2 mm. Případná odchylka tiskárny by se, podle mého názoru, měla řešit v přípravě k tisku. Tedy ve sliceru. Rozumím tomu, že je to teorie. Ovšem vycházím z toho, že tiskař má finální model typicky pouze v troujúhelníkách (STL) a typicky tiskař nemá přístup k (um v) naprosto libovolnému CADu, ve kterém by spíše pouze teoreticky mohl získat zdrojový návrh.
Pochopitelně, asi jako chodí mohamedán k hoře, tak holt je asi potřeba umět si to STL v něčem otevřít a tu díru si upravit podle své tiskárny. Když to ten slicer neumí kompenzovat. Jenže to není dobré řešení, "crcat" se s každou dírou zvlášť, když ve finále je to jenom o SW nedostatek sliceru. :)
  • 0

peca
 
Příspěvky: 263
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků