PrusaSlicer

PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 09.02.2020 08:22

Ahojte.
Najde sa tu niekto, kto pouziva tento slicer s tlaciarnou Creality CR-10S PRO? Paci sa mi, hlavne ze je aspon po cesky kedze moja ang je viac ako slaba. Len nepodopruje ine tlaciarne ako Prusa a teda nie su v nom profily. Stacili by mi profily aspon pre PLA a PETG.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod TomRous » 09.02.2020 13:36

Používám jej na Rebela.
Teď do něj přidali podporu pro nějakou neprůšovskou.
Každopádně při instalaci dáš vytvořit vlastní profil a nastavís si svou tiskárnu (rozměry atd.)
Pak při slicování můžeš nastavovat i rychlosti a všemožný kraviny-musíš přepnout do expert modu

Jo a jestli máš Ponterface, tak ti to možná vyhodí chybu "Error: code G21 not found" nebo tak něco. Toho si nevšímej. G21 jen přepíná tiskárnu na mm namísto palců. Tiskárna si toho nebude všímat a normálně bude tisknout. Když tiskneš z karty, tak si toho ani nevšimneš.
  • 0

TomRous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 09.02.2020 16:21

No prave, ze ked dam vytvorit moju, tak musim vsetko nastavit a to ja neviem. Preto som chcel ci nieko nema funkcne profily ako su napr. v Cure
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 09.02.2020 16:58

Nechci být rejpavej, ale to je problém zeptat se strýčka googla

https://3dprintbeginner.com/cr10s-pro-p ... r-profile/

https://www.thingiverse.com/thing:3126776

a dál ladit dle své tiskárny ...
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 09.02.2020 17:54

Nie, nie si. Mal som to napisat. Moja chyba. To som uz skusal a nebolo to dobre. Nie je tam filament PETG. A kedze ja som este len zaciatocnik neviem co mam zmenit. Cura je dobra a dokonca jeden uzivatel odtialto ju aj ciastocne pocestil, ale je len na 64bit PC a ja mam v praci 32bit. Keby prusaci urobili profily aj pre CR10S PRO ako su v cura by bolo super.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 09.02.2020 18:37

V mém případě se pro REBEL II - PET od PLA liší jen teplotou trysky, bedu a sníženou intenzitou chlazení ... nic jiného. Není to žádná raketová věda, ono to chce stejně doladit na danou tiskárnu a materiál.

Což je mimochodem napsáno i v tom odkaze na profily na Thingiverse - stačilo se kouknout do diskuze jsou tam i doporučené teploty.

Pokud nechceš, neumíš a nebo nechceš se učit jak dělat profily asi sis měl koupit tiskárnu která má vše v základu a jsou pravidelně aktualizovány jako např Prusa MK3s. To co dodávají číňani je jen takovoje odrazovej můstek a stejně se to musí dodělat.
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod zemciko » 09.02.2020 19:31

"Keby prusaci urobili profily aj pre CR10S PRO ako su v cura by bolo super."
Ty si srandista jako že by dělali profily i pro konkurtenci?
:0))))
Ale popravdě ony se ty hodnoty zase až tak neliší.
Problém je spíš v tom že každá tiskárna může mít jiný materiál podložky = odlišná teplota +-10-20°C
každá tiskárna má jinak přesný termistor = +-10-20°C na HB i HE, jinak řešený ofuk = odlišná intenzita chlazení.
I materiály nejsou zcela totožné = +-10-20°C....
Prostě vemeš default a ladíš když to nejsi ochoden dělat, koupíš něco co má zaručené parametry a třeba katridge s materiálem a chipem, za což ovšem solidně připlatíš (tak 3x taková cena).
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1496
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 10.02.2020 04:36

mclareniak píše:Nie, nie si. Mal som to napisat. Moja chyba. To som uz skusal a nebolo to dobre. Nie je tam filament PETG. A kedze ja som este len zaciatocnik neviem co mam zmenit. Cura je dobra a dokonca jeden uzivatel odtialto ju aj ciastocne pocestil, ale je len na 64bit PC a ja mam v praci 32bit. Keby prusaci urobili profily aj pre CR10S PRO ako su v cura by bolo super.


Jinak pokud máš požadavky na PrusaSlicer asi bych dal dotaz/požadavak přímo na PrusaPrinters.org
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 19.04.2020 14:58

Ahojte.
prosim vas co mozem mat zle nastavene, ked Prusaslicer mi vynecha urcitu cast a ten isty model v Cure sa naslicuje v poriadku.
To v modrom koliecku
Bez názvu.jpg


Dik
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod krtecek » 19.04.2020 19:03

Zkus detekovat tenké zdi, nějak to predelavali a co jsem dříve nemusel zaskrtavat nyní musím...
  • 0

krtecek
 
Příspěvky: 62
Registrován: 12.08.2018 14:25
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 20.04.2020 03:12

řekl bych, že tam je rozdílná tloušťka vrstev a také jiná tloušťka extruze ...
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 20.04.2020 07:30

Detekciu tenkych stien mam zapnutu a skusal som aj pri zapnutej aj pri vypnutej a rovnaky vysledok.
Aj pri zapnuti var. vyske vrstiev aj pri vypmutej rovnaky vysledok.

Ale este som narazil na jeden problem. Daju sa nejako nastavovat mosty? V Cure je moznost nastavit min. vzdialenost pre mosty. Lebo som si vsimol ze zacne premostovat, ale neznizi rychlost a tym padom sa ten most zacne zle tvorit.Takze to neberie ako most.
Bez názvu.png
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod grafix » 20.04.2020 10:11

Máš aktivované - Detekovat perimetry přemostění? A jakou máš rychost pro vytváření mostů?
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 119
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod kroxigor » 20.04.2020 10:23

Řekl bych, že jsi použil profily pro průša tiskárny, kde je ve výchozím stavu detekce mostů a tenkých stěn vypnutá ... pokud si to nezapneš ...

01.png
01.png (118.04 KiB) Zobrazeno 19524 krát
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: PrusaSlicer

Příspěvekod mclareniak » 20.04.2020 11:00

Mam to nastavene takto
Bez názvu.png


Hm vypol, som slicer a znovu zapol a uz tam mosty robi. Nerozumiem tomu
Bez názvu2.png

Aj ten predosly problem sa opravil
Bez názvu32.png
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Další

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků