Neduhy Simplify3D

Re: REBEL II V32 - v záběhu :)

Příspěvekod gib » 04.04.2016 07:41

Jen pro info. S některými modely je něco v nepořádku a v Simplify se špatně naslicují. Nejproblematičtější je Pojezd_Z_Levy, kde jakoby 1-2 vrstva chybí :). Pravy Z pojezd a Pojezd extruderu-base mají také drobné chyby, ale ne tak zásadní.

Ve slic3ru se to jeví OK. Celkem zvláštní, protože Simplify obvykle naopak "sežere" skoro všechno, na rozdíl od Slic3ru. V případě zájmu můžu dát screenshoty problematických míst.
  • 0

gib
 
Příspěvky: 10
Registrován: 31.01.2016 21:21
Reputation: 0

Neduhy Simplify3D

Příspěvekod Rebel » 04.04.2016 07:50

Ten problem je ale z 99% v Simplify a ne v modelech. Zmen vysku vrstvy treba 0.01 a vyzkousej to. Mam zkusenost presne opacnou, Simplify toho naopak sezere daleko mene. Vychazim z toho, ze jsou modely z prevazne casti z vlastni tvorby, tedy stejny zdrojovy SW a navic jsou ve vetsine pripadu prohnane Netfabbem, ve kterem pripadne "preslechy" opravji.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3646
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: REBEL II V32 - v záběhu :)

Příspěvekod AndroidCZ » 04.04.2016 09:23

Jo přesně Simplify u ledasčeho vyhazuje chybu. Našel jsem ale řešení pro 90% případů – není potřeba měnit výšku vrstvy (což znamená hrabat se v nastavení), ale stačí jen posunout objekt v ose Z o nejmenší možnou hodnotu, tj. 0,01 mm tuším a je jedno zda nahoru nebo dolů. Pak se to už obvykle naslicuje správně.

Já na to přišel tehdy, když jsem dával na plochu více objektů naráz. V defaultní poloze se slicovaly ok, když jsem je dal ale "center and arrange" tak se to podělalo (stejný model). A vždy to spravila ruční úprava polohy v Z...
  • 0

AndroidCZ
 
Příspěvky: 238
Registrován: 29.01.2014 18:22
Reputation: 0

Re: REBEL II V32 - v záběhu :)

Příspěvekod Rebel » 04.04.2016 10:01

Dobrej BUG :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3646
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: REBEL II V32 - v záběhu :)

Příspěvekod gib » 05.04.2016 14:05

No v případě modelů z thingiversu mám při slicování daleko větší úspěšnost v Simplify než Slic3ru, ale je fakt, že nedávno jsem tisknul díl na Kossela, který se taky trošku blbě naslicoval a pomohlo, když jsem jakkoliv změnil výšku první vrstvy (např. na 99%). :-)
  • 0

gib
 
Příspěvky: 10
Registrován: 31.01.2016 21:21
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kroxigor » 05.04.2016 16:25

Zkoušel jsem v S3D jak starší tak i nové verze pojezdu Z a nikde problém nevidím.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1692
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod lubosh » 05.04.2016 17:41

Tak konkrétně u pojezdů Z jsem v S3D měl problém s přemostěním otvoru pro řemen, generovalo to špatně, takže nevytištitelné. Doma na to večer kouknu a udělám otisk. Slic3r to pobral správně, tiskl jsem to z něj.

Dále mne u S3D vadí nemožnost nastavení rychlosti u malých perimetrů a extruze a rychlosti u horní výplně.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 978
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kroxigor » 05.04.2016 17:56

Jo ta extruze u horní vrstvy mě taky vadí. Mosty jsou v S3D známej problém
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1692
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kissman » 30.07.2016 14:04

No, procitam to tady, a neda mi to nereagovat... v aktualni a legalni verzi S3D nic z popisovaneho nepozoruji. Horni vypln si muzes nastavit preci presne jak chces... pridanim dalsiho procesu do zpracovani modelu. S mosty take nemam vubec zadny problem... a nevim, ze by to byl "znamy" problem a to ze uz S3D pouzivam nejaky ten rok.
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kroxigor » 30.07.2016 17:32

Jo a jak budeš přidávat procesy pokud máš na objektu dejme tomu 10 horních vrstev v různých vejškách.
Prostě nastavení poslední vrstvy je prostě problém.

A další blbost co vidím jako chybu když se tiskne víc objektů, že při přechodu na další vrstvu začne tisknout novou vrstvu na objektu kde tisknul jako poslední tedy na nejméně vychladlou. Logicky by měl přejet na vychladlou část.

Samozřejmě mám poslední a legální verzi dokonce jak pro MacOS i Windows a testováno jak na Rebelu i na Prusa i3
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1692
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kissman » 30.07.2016 20:47

Njn, potom je to vopruz... nicmene doporucuju napsat bud na forum S3D nebo na support jako feature request. Kdyz to nikdo chtit nebude, nikdo to do S3D neudela... osobne si nedokazu predstavit objekt, ktery by potreboval toliko nastaveni top layers k uspesnemu tisku. Asi tisknu blby objekty :D

Chladnuti vrstvy kdyz uz musim resit, tak resim pauzou v layer change gcodu... jasne, neni to idealni, ale priznam se, ze me to problem nerobi i bez pauzy v drtive vetsine pripadu. A opet jako predchozi pripad, napsat feature request ;) idealne.
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod PeB » 30.07.2016 21:34

kroxigor píše:A další blbost co vidím jako chybu když se tiskne víc objektů, že při přechodu na další vrstvu začne tisknout novou vrstvu na objektu kde tisknul jako poslední tedy na nejméně vychladlou. Logicky by měl přejet na vychladlou část.


Stačí v Layer zaškrtnout "Print islands sequentially without optimization"
  • 0

PeB
 
Příspěvky: 21
Registrován: 08.02.2015 12:24
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod kissman » 30.07.2016 21:37

+1 ;) sem si myslel ze takova prkotina tam musi byt... ale osobne nevyuzivam

Print islands sequentially without optimization function píše:The print islands sequentially without optimization option changes the order in which the slicer prints "islands", or isolated areas of a particular layer. Usually, it will print all the islands of a layer in order, then do the next layer in reverse order so that time isn't wasted in traveling back to the original first island to start over. This is good for reducing print times, but for small objects where each layer doesn't take a long time, it is bad for cooling. The hot extruder warms the plastic near it, and laying down new plastic on top of warm plastic leads to deformation. The islands near the start and end of the sequence get a double dose of heat because they get two consecutive layers at a time. Printing them sequentially (i.e., in the same order every time) gives every island the same amount of time to cool between layers.
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod BIGG » 22.11.2016 09:55

Zdravíčko přátelé, taky jsem si ho nahrál ale trápím se s nastavením.
Nemáte někdo návod pro "...." kde je vysvětelní jednotlivých funkcí?
Dost je mi jasné ale tady řeším problémek, v generaci G kodu v kisslicru mi tiskárna vyjede v Z-tu nahoru a komplet se vypne, kdežto v S3D jen motory bzučí a dál nic.

Tušíte kde může být problém?


Díky Pepa
  • 0

Výrobce 3D-Rabbit 300x300x300mm 12V; 3D-Rabbit 300x300x300mm 220V;
ve výrobě 3D-Rabbit 900x300x1000mm 13x 220V pro velkoformátový tisk
Výroba 3d filamentu 2,85 a 1,75 i z nestandardních materiálů, spektrální analýza.
BIGG
 
Příspěvky: 104
Registrován: 07.03.2016 10:21
Bydliště: Sedliště 739 36
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod medapeta » 22.11.2016 15:36

Ono těch neduhů je víc, zkuste vyslicovat a pak vytisknout tohle:

75mm_feet.STL
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chceš naštvat lidi ? Dej blbci funkci :-)
medapeta
 
Příspěvky: 1505
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: -1
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Další

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník