Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 01.05.2020 11:02

Jak máš nasteveno v S3D - First Layer Settings?

First Layer Height 100%
First Layer Width 100%
First Layer Speed 50%
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1730
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 01.05.2020 12:37

Jasan takto.
Když dám šířku první vrstvy víc je to samozřejmě horší ty mezery když menší je to lepší.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M
Dinous
 
Příspěvky: 129
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 01.05.2020 18:40

Já když první vrstvu o trochu víc přitlačím k podložce a tak tam žádné škvíry nejsou.
Jen se musí pak trochu oříznout/obrousit vnější hrana.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 01.05.2020 19:41

Jasně to chápu, ale ono jak to vyslicuje taj to vážně přece i tiskne. Druha vrstva je vždy lepší a první.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M
Dinous
 
Příspěvky: 129
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 12.05.2020 18:41

Může mi někdo poradit jak nastavit S3D aby mi seslicovala tu tenkou část?
Síla stěny je tam 0,5mm, trysku mám nastavenou 0,4mm.

Díky

S3D 10.jpg


11193954.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M
Dinous
 
Příspěvky: 129
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 12.05.2020 22:59

Třeba nastavením extrusion width na 0,39 a nižší.
Nebo nastavením Single extrusion walls.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 13.05.2020 03:28

Musíš povolit single extrusion walls najdeš v Advanced
1.png


Pak to vytiskneš:
2.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1730
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 13.05.2020 09:19

Super díky,
a měl bych ještě jeden dotaz. Jde nějak v S3D nastavit čistící věž při dual tisku (podpory) tak jak to dělá Průša Slicer, že se nastaví množství vytiknutého materiálu na věži tam kde se mění extruder? Jde to zde zřejmě jen asi scriptem v Tool change script, ale to jsem pak asi va pasti :-) .
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M
Dinous
 
Příspěvky: 129
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 13.05.2020 11:48

Additions -> Prime pillar
https://www.simplify3d.com/support/arti ... extruders/

Ale nemám dual, takže s tém nemám praktickou zkušenost.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod vajcner » 19.05.2020 18:30

Ahoj, nevíte někdo kde se nastavuje spoj perimetru, mám tam malinkou mezeru, kdybych to chtel zavřít tak čím to nastavit?? Za radu děkuji:)
  • 0

vajcner
 
Příspěvky: 44
Registrován: 10.06.2017 08:45
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 19.05.2020 18:54

Záložka Extruder:
Coasting distance - o kolik dřív má extruder přestat tlačit před koncem čáry - vhodné, pokud se na konci perimetru dělá bambulka
Extra restart distance - malá úprava retrakce po přesunu na začátek další čáry (kladná nebo záporná) - vhodné, pokud chybí začátek perimetru.
Wipe distance - otření trysky na konci perimetru = extruder na konci přestane tlačit, ale tryska jede ještě kousek po perimetru (přetáhne) - udělá to hladší šev.
+ na záložce Advanced je k tomu zaškrtávátko "Only wipe extruder for outer-most perimeter" - otírat trysku jen na vnějším perimetru.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod vajcner » 19.05.2020 18:56

Děkuji, hned na to mrknu
  • 0

vajcner
 
Příspěvky: 44
Registrován: 10.06.2017 08:45
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod pavelpby » 20.05.2020 19:24

Ahoj, dnes mi z ničeho nic kolabuje s3d, mám ofiko verzi 4.1.2 a nejde spustit, ani ťuk. Wokna píšou chybu s knihovnou libusb-1.0.dll. Můžete mi poradit ?
  • 0

pavelpby
 
Příspěvky: 33
Registrován: 22.01.2018 18:18
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků