Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod creagel » 30.07.2019 08:21

Stavalo se mi taky - pouzivam 128MB SD kartu a kolikrat se mi nevyexportoval cely G-CODE, protoze se uz na kartu nevesel. Simplify3D ale problem pri exportu nezahlasil (jen ze export G-CODe probehl). Zkus kouknout na ten vyexportovany soubor, jestli je opravdu cely. Mam verzi 4.0.0 pro macos.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 100
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod petrik » 30.07.2019 12:18

existuje nejaky program cez ktory necham prebehnut ten gcode? pretoze ako vyuceny strojar a IT štetuľka ked si pozriem svojim amterskym okom ten gcode tak je plny suradnic co mi je jasne ale preco tam su iba XY suradnice ziadne Z nerozumiem lebo teoreticky podla Z by som vedel urcite kde sa to aspon priblizne stalo v akej vyske. posielam priklad poslednych par riadkov. tiez to bolo robene v simplify3d 4.0.0

alebo to skusit dat nejak prebehnut cez netfab

mam iba obavy ze ak dam aj nieco ine velke vytlacit tak ze to roznako zomrie v rovnakej vyske. tazko povedat ci to je obmedzenie dosky alebo sd karty alebo coho
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 98
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 30.07.2019 16:22

A jsi si jistý, že tam nemáš mechanickou závadu? (tomu by odpovídal ten celkový reset tiskárny)
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1742
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 30.07.2019 21:09

Gcode umí otevřít a zobrazit S3D, PrusaControl nebo Cura.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 384
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 26.03.2020 20:13

Pánové,
jde nějak donuti S3D aby při použití dvou extrudérů použilo čístící věž, jen do té výšky kdy se používají oba extrudéry? A ne do konečné výšky?
Díky

Edit:
omlouvám se za blbej dotaz, asi nejednodušší řešení je použití více procesů.

Ale kdyby tro šlo i jinak.. :-)

S3D.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 137
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod grafix » 27.03.2020 10:35

Buď více procesů, nebo PrusaSlicerm, ten to umí.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 76
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 27.03.2020 10:46

U Pruse nemůžu za boha nastavit použití čistící věže při tisku podpor z jineho extruderu. Při tisku dvou barev v pohodě, ale na podpory ne.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 137
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod grafix » 27.03.2020 16:58

Jde to, jen si to musíš vyklikat.
V nastavení tiskárny musíš mít dva extrudery. Dále v nastavení tisku - více extrudérů - extrudery nastav vše 1, jen extruder pro kontaktní podpěry 2, dále zapnout čistící věž. Ostatní parametry dle materiálů a konkrétní tiskárny.

Já si to zkusil jen tak narychlo, chtěl jsem vědět jak dopadne tisk s nulovou mezerou mezi objektem a podpěrou a dopadlo to skvěle, ještě musím doladit parametry pro materiál, dělá mi to blobíky.

Prvně jsem to zkoušel v S3D, ale tam jsem špatně nastavil parametry pro čistící věž a materiály se míchaly. U PrusaSliceru, i když ho nemám rád, to dopadlo hned na poprvé na jedničku. Opravdu to maj dobře udělané, klobouk dolů, ten vývoj je tam vidět. S3D stagnuje a kdo ví, zda vydají tu 5ku a co vlastně bude umět.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
grafix
 
Příspěvky: 76
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 27.03.2020 18:38

Propstě mi to tu věž pořád vypíná, nevím zuda je něco špatně u těch dvou extrudérů, ale dvou barevně to funguje normálně.
Když tak mi pošli třeba profil mrknu na to a asi na PM, přeci je zde jen téma o S3D :-)
Díky

A10M2.jpg

A10M1.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 137
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 28.03.2020 17:25

Ten lodní šroub je tažný? To vidím poprvé (nejsem lodičkář).
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 1047
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod grafix » 29.03.2020 10:43

Fajn že sis všim :D Kreslil jsem to v rychlosti jako testovací objekt a až jsem to tisknul, uvědomil jsem si že je to obráceně :D Hold jsem taky spíš na letadla a jiný vrtulový hračky...
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 76
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 29.03.2020 17:24

No já vážně nevím, jestli se to nepoužívá, třeba pro nějaký ten příčný pohon.
Tisk vypadá použitelně.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 1047
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod grafix » 29.03.2020 18:00

Tisk docela hnusnej. Trochu jsem potom ladil profil a další výtisky jsou už v pohodě. Prostě s tím PrusaSlicerem pořád bojuju. Ať dělám co dělám, z S3D mi tisk vychází vždy lépe. Škoda, že na to S3D tak kašlou :(
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 76
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 31.03.2020 09:25

Jak v S3D zkombinovat automatické a manuální podpory?
Samozřejmě nejprve vygenerovat automatické, a poté doklikat nové nebo umazat další podpory.
To je standard. Stalo se mi ale, že jsem zapomněl udělat automatické (v nepřístupných místech uvnitř objektů se často nedají nakreslit ani s použitím řezů modelu), a nakreslil jsem nejprve ruční. Bylo to dost práce, a nechtěl jsem to dělat znovu. Řešení je snadné (možná existuje i jednodušší, ale to neznám):
Udělat kopii objektu s ručními podporami, na tomto vygenerovat automatické, a i s nimi vrátit na stejné souřadnice jako má první objekt. Budou tak dva přez sebe, ale podpory se neztratí, při slicování se použijí oboje.
Používám S3D 4.1.1, tak třeba se to někomu hodí.

Screenshot-2020-03-31-at-11.26.38.jpg


Screenshot-2020-03-31-at-11.26.33.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 1047
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 01.05.2020 08:28

Ahoj pánové,
mohl by mi někdo poradit co v S3D nastavit aby mi to nedělalo v první vrstvě takové mezery? NAstavení Slic3r a S3D stejné a seslicování první vrstvy není pěkné. Řeším to že udělám v S3D(V 4.1.1) více procesů kde 1vrstvu dám menší šířku extruze, a další už normální, ale doufám že to jde i jinak. Už jsem se na to chtěl optat dávno .
Díky
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 137
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron