Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 13.01.2019 14:47

Toto dělaly i všechny předchozí verze S3D.
Neumí průnik těles, volba sloučit objekty je z 99% k ničemu.
Prostě pro S3D musí být objekty správně a bez chyb.
Dá se využít online opravných služeb, nebo modely dělat pořádně.
Slic3r si s tímto většinou poradí.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 789
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod tom666 » 13.01.2019 16:00

@Dinous
S3D ma casto problemy s modelmi, ktore obsahuju schyby.
Po oprave uvedeneho modelu vsetko OK.
S3D_STL_120mm_Fan_Grill_refait_ASUS_ROG.jpg

Fixed_STL_120mm_Fan_Grill_refait_ASUS_ROG.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ (Albert Einstein)
tom666
 
Příspěvky: 542
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod medapeta » 13.01.2019 16:05

Zkus tohle, většina věcí na thingiverse není validní a je nutné je opravit.

STL_120_mm_Fan_Grill_refait_ASUS_ROG (repaired).stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chceš naštvat lidi ? Dej blbci funkci :-)
medapeta
 
Příspěvky: 1505
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: -1
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod Dinous » 13.01.2019 16:28

Ok to vypada už v S3D dobřem, ale i ten originál v Slic3r tak ten po slicování vypadal normálně...
  • 0

Flsun i3 200*200*220mm Auto Level ; Rebel II c
Dinous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 13.01.2019 19:11

S3D umí slučování více těles, ale musí se vložit jako samostatné STL soubory.
Občas to používám, třeba přidáním kroužku z něčeho udělat přívěšek.

Ale více objektů, které mají průnik, načtených v jednom STL nedopadá dobře - S3D to považuje za jeden nekorektně vytvořený objekt.
Pak je nutné soubor protáhnout třeba přes Netfabb, který to přepočítá a vrátí jen vnější obálku takové kombinace více těles v jendom STL = korektní objekt.
Už jsem to párkrát využil, když mi to nešlo sloučit v Rhinu, nebo jsem měl jako zdroj k dispozici jen STL (více STL prostorově zkombinovat v S3D, exportovat jako jediné STL, prohnat přes Netfabb, získat korektní sloučené STL vhodné i pro tisk v S3D).
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 216
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod pentaxxx » 19.01.2019 16:59

Pro nektere modely se da vyresit problem do sebe vnorenych STL modelu timto prikazem.

Mesh -> Separate connected surfaces

vznikne pak vice polozek v okne modelu, kazdy jde samostatne posunout/otocit, pripadne mu i nastavit jinou technologii. S3D pak uz vetsinou vyslicuje modely korektne.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 19.01.2019 21:37

Tato funkce pomůže u jednoduchých objektů. Jakmile jsou 3 a více přez sebe, rozpadne se to, a nadělá problém i tam, kde předtím nebyl.

Screen-Shot-2019-01-19-at-22.38.26.jpg

Screen-Shot-2019-01-19-at-22.42.34.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 789
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 01.02.2019 07:42

Bude placený update na verzi 5.
Výborně! Jen tak dál vývojáři. Proč opravovat svou práci zadarmo, ne?
Také slibují opravit V4, to jsem tedy zvědav.

"What's Next in 2019
We have big plans for 2019! Our development team continues to incorporate many of your ideas into the future roadmap for Simplify3D. A new Version 4 update is already in progress to address many common requests. At the same time, we are investing heavily into the development of Version 5.0, which is set to be the biggest update in our company's history. Version 5.0 will incorporate changes to almost every facet of the product, allowing us to make major improvements to the software. We also want to inform our users that Version 5.0 will be our first paid software upgrade. Stay tuned for more information about the exciting new features and upgrade pricing later in the year as we get closer to the release of Version 5.0.

The Simplify3D team remains dedicated to our mission of providing you with outstanding tools and support that enable you to push the limits of additive manufacturing. We are extremely excited for what's coming next and we look forward to another innovative year in 2019!"
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 789
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod medapeta » 01.02.2019 09:15

Pak přijde dnes tolik výrobci software oblíbená legrace ve formě předplatného a je vymalováno...
  • 0

Chceš naštvat lidi ? Dej blbci funkci :-)
medapeta
 
Příspěvky: 1505
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: -1
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod kroxigor » 01.02.2019 14:22

Osobně jsem skoro už přestal S3D používat ... jooo bejval fakt dobrej, ale dneska radši Slic3r PE a poslední dobou i Cura 3.6.
Rozhodně upgradovat nebudu ...
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1571
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 04.02.2019 21:39

Já ho tedy používám, ale musí se dobře prohlédnout náhled gkódu, a vědět o chybách.
Někdy je nutné použít Cura, nebo Slic3r, ale na většinu mi stačí S3D.
Procesy a podpory má jedinečné.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 789
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3D

Příspěvekod Saph » 04.03.2019 16:33

Moc se mi libí, jak Simplify sám přiřadí k procesu všechny objekty na podložce, když u něj zapomenete specifikovat alespoň jeden objekt. Především pak u multiprocesu je to úžasné, protože Simplify najednou už ani nevadí, že tiskne stejnou část modelu třeba 2x dvěma různými procesy a vůbec se vás neobtěžuje na to upozornit nějakou hláškou. A nejlepší je, že v náhledu to ani nemusí být prakticky vidět, když máte trochu štestí! :-D Moc fajn funkce, dojebe vám to extrudér, v mém případě rozhodí i offsety na dual extruderu, jak si to vesele snaží vtisknout dvě vrstvy do sebe a tryska o to drhne.
Už ten SW opravdu se srdce nenávidím. Verze 4.1 je nepoužitelný krám a ještě mají tu drzost si v budoucnu účtovat za další "upgrade" až vyjde nová verze. Až budu mít víc času, tak do toho opravdu hážu oštěp a půjdu do Netfabbu standard.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 558
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod lubosh » 05.03.2019 12:48

Proto je tam možnost zobrazení procesů různými barvami. Kontrola vygenerovaného kódu je nutná u všech slicerů, není univerzální nastavení.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 789
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 07.03.2019 11:58

Zobrazení procesů barvami ti začne být pěkně k ničemu jakmile se dostaneš třeba na nějakých 20-30 procesů, hlavně ty zelené od sebe pořádně nerozlišíš. Jde ale o to, že je tohle jen další bug. Normálně, tě totiž S3D upozorní, když se jedna oblast tiskne zároveň dvěma procesy, je tam na to chybová hláška. Neudělá to ale v případě, kdy zapomeneš vybrat objekt u nějakého procesu. V tu chvíli S3D sám od sebe k danému procesu vybere všechny objekty a neobtěžuje se o tom zmínit. Hláška o překrývání procesů následně najednou nevyskočí. Je to jen bug, další z milionu.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 558
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník