Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod fdd1222 » 05.06.2018 05:03

U tech travelu apod. jsem to chtel ani ne tak pro rychlost tisku, ale aby se vlakno lip "utrhlo" a netahalo za sebou ruzne nite apod. Ale je to jen moje domnenka, jestli to bude mit nejaky vliv vyzkousene nemam.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod petrik » 06.09.2018 13:15

uz dlhsiu dobu pouzivam simplify ale az doteraz pokial sa nieco nezblaznilo. mozno sa to uz niekomu stalo tak skusim. na zaciatok samozrejme skusim dat posun o 10cm extrude posunie mi pritom asi priblizne polovicu. pritom uz extruder je skalibrovany pretoze v repetiery to funguje korektne ale nejako mi ten repetier nereze a je dost tazkopadny nechcem sa zbavit simplify ked nemusim. niekto nejaky napad co by s tym mohlo byt?

edit:
ok problem vyrieseny, len nechapem presne suvislosti.
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 85
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Falconcz » 08.09.2018 09:40

mam takovou otazku nemohl by nekdo vlozit kod na nastaveni na PLA v tom import fff code tiskarna rebel 2 TR mam nekde kopanec a spatne me to tiskne posledni vrstvu 1 vrstva ok boky ok posledni kdy to ma zaplnit jsou chyby a u okraju je to nepravidelne spojene
  • 0

Falconcz
 
Příspěvky: 10
Registrován: 22.08.2018 18:45
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 08.09.2018 15:09

Nemáš málo vrchních vrstev nad infillem? A jak hustý používáš infill?
Já dávám navrch při vrstvě 0,1mm klidně 7 plných vrstev, aby to bylo hladké (s 0,2mm by mělo stačit 4-5 vrstev).
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Falconcz » 08.09.2018 18:09

Ok prubnu diky
  • 0

Falconcz
 
Příspěvky: 10
Registrován: 22.08.2018 18:45
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod petrik » 20.09.2018 08:01

petrik píše:uz dlhsiu dobu pouzivam simplify ale az doteraz pokial sa nieco nezblaznilo. mozno sa to uz niekomu stalo tak skusim. na zaciatok samozrejme skusim dat posun o 10cm extrude posunie mi pritom asi priblizne polovicu. pritom uz extruder je skalibrovany pretoze v repetiery to funguje korektne ale nejako mi ten repetier nereze a je dost tazkopadny nechcem sa zbavit simplify ked nemusim. niekto nejaky napad co by s tym mohlo byt?



ok cize problem som nevyriesil a stale trva. v repetiery su nastavene steps per/mm na extrudery a v simplify ked dam posun o 10cm tak stale posuva zle resp. iba napriklad 60mm. velmi divny problem viem
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 85
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 20.09.2018 08:58

Hodnoty ve výstupním gcode souboru jsou v mm, slicer nějaké steps/mm nemusí zajímat - nemáš špatně nastavené kroky v tiskárně a následně to koriguješ nastavením repetieru, které S3D nemá?
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod petrik » 21.09.2018 09:52

@tomast priznam sa ze ti nerozumiem. ide o manualny rezim nie tlac zo suboru. skus mi povedat este raz co si mal na mysli ale aby som pochopil.

pripojim tlaciaren k repetieru ohrejem HE dam posunut filament o 100mm prejde presne. v symplify rovnaky postup malo by to fungovat rovnako no prejde povedzme spominanych 60mm.

cize ked prehodim driver za iny sprava sa to rovnako cize asi to nebude HW problem
vyskusal som postup zapnut tlaciaren obnovit na displeji tlaciarne nastavenia. dat v manualnom rezime v repetiery posum o 100mm a on to posunul o 100mm
v S3d som postup zopakoval a posunul o nejakych 95mm cize aj tak niesom o nic mudrejsi ale ked dam pri kazdom zapnuti obnovit nastavenia z tlaciarne tak to vyzera ze to ide skoro ako ma nechapem :roll:
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 85
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod tomast » 21.09.2018 19:33

Aha, špatně jsem pochopil k čemu používáš repetier.
Já v blízkosti tiskárny počítač nemám, takže jedu jen přes SD kartu.

Odpoj PC, resetni tiskárnu a zkus posun o 100 mm z předního panelu tiskárny.
Pokud to bude OK, je tiskárna nastavená správně a mělo by správně tisknout i S3D.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod n1kd0 » 23.09.2018 20:05

Kde v simplify přidat na horní vrstvě? V jednom místě nejsou spojené perimetry s výplní?
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 164
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 23.09.2018 21:34

  • 0

Saph
 
Příspěvky: 541
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Falconcz a 1 návštěvník