Simplify3d

Re: Simplify3d

Příspěvekod taunus » 27.12.2017 21:38

ahoj nema nekdo profil nado simplify na dual extruder tisk . potrebuji na dva extrudery do jednoho hot endu. dekuji pekne za pripadnou pomoc
  • 0

taunus
 
Příspěvky: 11
Registrován: 25.07.2017 23:56
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 31.05.2018 15:57

Tak ted jsem narazil na zajímavý bug v S3D. Vůbec neregistroval změny v nastavení začátků perimetrů. I když jsem to dal na random, tak pořád byly zarovnané jak při základním nastavení a dělaly to všechny procesy. Zarovnání ke specifické souřadnici, taky fungovalo divně, nebo spíš nefungovalo vůbec. Pomohla až reinstalace, naštěstí ale nebyla chyba přímo ve factory profilech, takže pořád můžu používat ty svoje a nemusím dělat vše znovu.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Otomar » 01.06.2018 06:12

Co na to v simplify? Tohle určitě reportuj. Platíme za to nemalé peníze, tak at se snaží :-)
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 566
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 01.06.2018 11:09

No zatím jsem to jinam nepsal :-D Na googlu jsem o tom problemu nenašel žadnou zminku, tak možná to byla nějaké ojedinělá závada. Každopádně docela mě to potrápilo, absolutně neposlouchalo zarovnání k souřadnicím, přitom dřív jsme to běžně používal. Až když jsem zkusil dát náhodné začátky perimetrů a i přesto to bylo pořád zarovnané, tak mi došlo, kde je sakra problém.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod medapeta » 01.06.2018 11:18

Nemáš tam dostrkané vlastní skripty ?
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II V33, Rebel IIx 250x230x210
Repetier firmware, Repetier server, Simplify 3D
medapeta
 
Příspěvky: 1385
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 01.06.2018 11:25

Nic moc zvláštního, snad jen post processing script na manualni nastavení akcelerací pro perimetry, infil, support atd... každopádně ted po reinstalaci už to funguje normálně jako dřív.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod medapeta » 01.06.2018 11:55

Mě to v poslední době zase horizontálně vlnkuje. Přitom slic3r jak když střelí. Zkusím taky reinst.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II V33, Rebel IIx 250x230x210
Repetier firmware, Repetier server, Simplify 3D
medapeta
 
Příspěvky: 1385
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod fdd1222 » 01.06.2018 11:58

Saph píše:Nic moc zvláštního, snad jen post processing script na manualni nastavení akcelerací pro perimetry, infil, support atd... každopádně ted po reinstalaci už to funguje normálně jako dřív.


Jakym zpusobem v tom postprocesingu rozlisujes co je perimetr, infil apod.?
Hodil bys tu prosim priklad?
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod medapeta » 01.06.2018 12:11

  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II V33, Rebel IIx 250x230x210
Repetier firmware, Repetier server, Simplify 3D
medapeta
 
Příspěvky: 1385
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 01.06.2018 12:14

Tohle tam vložíš a můžeš si hrát s hodnotama:
{REPLACE "; raft" "M201 X1500 Y1500\n; raft"}
{REPLACE "; skirt" "M201 X1000 Y1000\n; skirt"}
{REPLACE "; infill" "M201 X2000 Y2000\n; infill"}
{REPLACE "; support" "M201 X2000 Y2000\n; support"}
{REPLACE "; gap fill" "M201 X1000 Y1000\n; gap fill"}
{REPLACE "; solid layer" "M201 X1000 Y1000\n; solid layer"}
{REPLACE "; inner perimeter" "M201 X900 Y900\n; inner perimeter"}
{REPLACE "; outer perimeter" "M201 X800 Y800\n; outer perimeter"}
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod fdd1222 » 01.06.2018 12:20

dik.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod fdd1222 » 04.06.2018 21:27

Konecne jsem se dostal bliz prozkoumat jak tohle vlastne funguje.
Vubec jsem si tech komentaru v gkodu nevsiml :-)
Tyto cos vypsal jsou vsechny ktere se tam mohou vyskytovat?
Nebo tam muze byt i to co je na obrazku?
Nebo jak to vlastne je?

Pokud budu chtit aby to fungovalo spravne, budu do postscriptu muset vepsat ty nazvy uplne vsechny ktere mohou byt pouzity, protoze jen tak zarucim ze zmenim treba to zrychleni jen pro outer perimeter a ne pro travel ktery by nasledoval hned pote a ja bych ho nemel v seznamu.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 04.06.2018 22:08

No tohle je snad nejobsáhlejší varianta, co jsem našel (mám to z nějakého fora...).
Nicméně v gcodu se tolik nevyznám, ale konkrétně slovo "travel" se v Gcodu nevyskytuje, takže to s ním asi fungovat nebude.
Nemyslím ale, že by jeho akceleraci tahle úprava mohla nepřímo ovlivnit způsobem jak naznačuješ, koneckonců do samotného kodu to nic navíc nepřidává.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Simplify3d

Příspěvekod fdd1222 » 04.06.2018 22:55

Ja to teda jeste nezkousel, ale podle mne to funguje tak, ze REPLACE jen nahradi libovolny text v gkodu jinym.
Takze kdyz narazi na komentar ";outer perimeter" na radku 682, nahradi ho tim prikazem M201... ktery zmeni akceleraci. Mas pravdu ze travel tam neni, prejezd je na radku 682 a ten uz ale jede upravenou akceleraci predchozim prikazem M201... ktery se v kodu vyskytl, tedy pro outer perimeter. A pokud bych nemel REPLACE pro infill (radek 692) jel by i infill stejnou akceleraci ktera byla nastavena pro outer perimeter atd... az do dalsi zmeny. Proto jsem se ptal jestli existuje nejaky celkovy seznam tech komentaru ktere se mohou vyskytovat.
Ten predesly obrazek jsem vytipnul z S3D z feature type pri nahledu tisku.

Prejezdy by mozna sly osetrit nejakou podminkou typu pokud v radku s G1 neni E, dej akceleraci pro prejezd, ale musim se podivat na moznosti toho postscriptu.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Simplify3d

Příspěvekod Saph » 05.06.2018 00:15

Tak potom to vypadá, že akcelerace travelu se prostě opravdu sveze s předchozím typem operace.
Ale popravdě tohle bych fakt neviděl jako kdovíjaký problém. Za normálních okolností jsou časy přejezdů jen velmi malým zlomkem tiskového času a snažit se natlačit na ně větší akceleraci tě ve finále moc nevytrhne.
A věci jako prime pillar, ooze shield, bridge nebo single extrusion si do toho scriptu ještě určitě doplnit můžeš, v gcodu se vyskytují. Jen jsou to opět natolik minoritní části tisku, že to běžně lidem nestojí za námahu nad tím vůbec přemýšlet a něco tam měnit :-D
Ale každopádně dobrý postřeh, osobně si tam doplním i ten zbytek :-)
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník