Neduhy Simplify3D

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod iki » 04.02.2017 22:12

robi to aj mne :(
  • 0

iki
 
Příspěvky: 26
Registrován: 02.06.2014 16:09
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod Saph » 04.02.2017 22:35

Fakt? Taky máš tak pravidelný diagonální vzor? S jakým přesným nastavením jsi tisknul? Rychlost externiho perimetru, akcelerace, drivery? Zkus klidně hodit i nějaké foto.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 354
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod Juraj » 09.02.2017 16:58

Ake mate skusenosti s ratanim casu tlace a spotrebovaneho materialu? Ja moc dobre nie.
  • 0

Juraj
 
Příspěvky: 85
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod AndroidCZ » 12.02.2017 12:14

Čas tisku ti žádný sw bez znalosti akcelerací ve firmware tiskárny nemůže spočítat přesně. Pravdou ale je, že by šlo vzít alespoň "typické" akcelerace a s těma kalkulovat, ale pokud vím tak tohle žádný slicer taky nedělá.
Co se týká spotřeby materiálu, tak tam myslím Simplify počítá úplně přesně - a není moc důvodů aby to tak nebylo. Ale - je nutné mít přesně kalibrovaný extruder, což dost lidí nemá a pak to samozřejmě odpovídat přesně nemůže.
  • 0

AndroidCZ
 
Příspěvky: 233
Registrován: 29.01.2014 18:22
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod Saph » 01.03.2017 02:16

Potřeboval bych v simplify zpomalil rychlost tisku a akcelerace jen pro poslední horní plnou výplň. Myslíte že by na to šel vymyslet nějaký post processing script, který by to udělal automaticky, abych nemusel gcode otvírat a ručně editovat tyto hodnoty pro konkrétní vrstvy?
V tuhle chvíli už používám script pro nastavení individuálních hodnot akceleraci pro vnitrni/vnejsí perimetr, infil a solid infil:
{REPLACE "; outer perimeter\n" "; outer perimeter\nM204 P1000\n"}
{REPLACE "; inner perimeter\n" "; inner perimeter\nM204 P1500\n"}
{REPLACE "; solid layer\n" "; solid layer\nM204 P2000\n"}
{REPLACE "; infill\n" "; infill\nM204 3000\n"}
Jen bych to rád rozšířil o samostatné nastavení akcelerace a hlavně rychlosti jen pro poslední solid infilly. Asi už bych chtěl moc, co?
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 354
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod vbalko » 01.03.2017 07:27

V simplify si umíš vyskladat celý konfig pro určité vrstvy. Tudíž si udělej konfig 1 pro celé těleso a pak pro poslední dva vrstvy konfig 2 se změnami co uznas za vhodné

Odesláno z mého D6603 pomocí Tapatalk
  • 0

vbalko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 13.11.2015 11:48
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod vbalko » 01.03.2017 07:39

  • 0

vbalko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 13.11.2015 11:48
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod Saph » 01.03.2017 14:36

To samozřejmě vím, ale využití více procesů není zdaleka vždy možné nebo vhodné. Především proto, že simplify nemá nikde možnost spojit více procesů tak, aby je skutečně bral jako součást jednoho celku. V tuhle chvíli v místě napojení nového procesu se začnou dělat přes celý objekt solid infilly i tam kde by normálně vůbec nebyly. Můžu vypnout top solid layers u spodního procesu a u navazujícího bottom solid layers, ale toto řešení je opět často nepoužitelné protože se objekt v jiných místech pak vůbec nemusí uzavřít.
Škoda že simpllify neumí vytvářet třeba jen "podprocesy" pro specifické vrstvy. Aby se zde daly změnit parametry, ale S3D to stále bral jako jeden proces, tedy aby objekt zavíral opravdu jen nahoře a dole, tak jako při použití jednoho procesu. Tiskové možnosti doladění by pak byly úplně někde jinde.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 354
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod bahora » 01.03.2017 19:06

Saph píše: Škoda že simpllify neumí vytvářet třeba jen "podprocesy" pro specifické vrstvy. Aby se zde daly změnit parametry, ale S3D to stále bral jako jeden proces, tedy aby objekt zavíral opravdu jen nahoře a dole, tak jako při použití jednoho procesu. Tiskové možnosti doladění by pak byly úplně někde jinde.


nechápu, mohu si odkrokovat po vrstvě, kde chci nasadit libovolny proces a při přechodu do slicování si vyberu dle mnou zamýšlených cílů tolik procesů co chci sloučit do jednoho po vrstvách. Co mi u toho vadí je zadávání/adresace milimetry ne číslem vrstvy .... ale to je kosmetický detail.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 126
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod dkraft » 02.03.2017 22:10

presne, nechapu proc tam neni moznost zadat bud mm, nebo cislo vrstvy. kdyz tisknes 0,2mm vrstvu od prvni, tak to neni problem, ale kdyz tisknes 0,152mm vrstvu a na prvni mas 95% vysku, tak uz je to celkem zbytecne slozite dopocitavani! :-)
  • 0

Rebel II HD+LCD (mix. JRC a cinskych dilu), deska GT2560, 230V hlinikova podlozka, autoleveling, octoprint+wifi+webcam.
dkraft
 
Příspěvky: 140
Registrován: 24.02.2016 14:25
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Neduhy Simplify3D

Příspěvekod error414 » 26.05.2017 15:29

Saph píše:Fakt? Taky máš tak pravidelný diagonální vzor? S jakým přesným nastavením jsi tisknul? Rychlost externiho perimetru, akcelerace, drivery? Zkus klidně hodit i nějaké foto.


dela to i me a docela jsem s toho silel. pro me to zacal byt nepouzitelny slicer kdyz neumi vrchni vrstvu a rovnou caru.
  • 0

error414
 
Příspěvky: 15
Registrován: 08.04.2017 23:56
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník