(první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 10.12.2016 22:41

Z toho co jsem poslal jsem vytiskl úplně přesnou kostku 2X2X2 cm.
Tiskárny: REBEL II HD, Rebelix X2 a další...
Používám: Simplify3D, FreeLSS, Octoprint, E3D
medapeta
 
Příspěvky: 482
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: su z Prahe
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod HonzaK » 11.12.2016 00:03

Prostě mi to dělá tohle. Černá je 2x2x2cm bílá je 2,5x2,5x2cm. I ve Sliceru je krásně vidět jak jsou jednotlivé vrstvy od sebe. Jak kdybych měl špatně nastaveny osy ( kroky). Proč je to ale vidět ve Sliceru. Na fotce jde krásně vidět jak je to neuzavřené a od sebe.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HonzaK
 
Příspěvky: 29
Registrován: 27.03.2015 09:16
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 00:23

prosim, skus tieto nastavenia a daj naslicovať.
a skontroluj si zvyšok, priemer trysky, ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 11.12.2016 00:30

Slicerem to asi nebude...

20161210_232356.jpg
20161210_232324.jpg
20161210_232257.jpg
20161210_232214.jpg
20161210_232201.jpg
20161210_232153.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tiskárny: REBEL II HD, Rebelix X2 a další...
Používám: Simplify3D, FreeLSS, Octoprint, E3D
medapeta
 
Příspěvky: 482
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: su z Prahe
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod HonzaK » 11.12.2016 01:01

No překopal jsem celou tiskárnu (elektroniku) a pouzil novou desku. Na stare mi nefungovala ctecka. Vygenerovany kod "medapeta"vytisknul kostičku dobře. Použil jsem Slicer od Prusi ( nic jsem nemenil - jen trysku a filament ) - vygeneroval kod - nechal vytisknout. Kostička je v pořádku. Prekontroloval jsem Slicer v Repetieru a vše je v pořádku. Nechápu to.
Slicer v Repetieru to dělá stále. Kostička je větší a neuzavře se. Kdyby bylo něco špatně v tiskárně tak by to nestisklo normálně z SD karty přeci. Už si fakt nevím rady.

Ještě, že se dá tisknout z té SDkarty s kodem vygenerovaným ze Sliceru od Průši.

Zkoušel jsem to nainstalovat i na jiný počítač dělá mi to to samé. Musí to být v nastavení ale kde.

I po tom nastavení to dělá stále.
HonzaK
 
Příspěvky: 29
Registrován: 27.03.2015 09:16
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 11.12.2016 08:03

Když používáš Slic3r od Průši nepoužíváš i jeho printer settings ... on tam totiž má ve start gcode nastavení steps pro E a ty neseděj na Rebela (modře označené tam nesmíš mít, nebo upravit dle potřeby)
1.png


to stejné je v jeho testovacích gcode
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 901
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 11.12.2016 08:06

boraicho píše:prosim, skus tieto nastavenia a daj naslicovať.
a skontroluj si zvyšok, priemer trysky, ...


Koukám že stále nemáš zkalibrovanej extruder a máš 1=200%, chlape uprav si to už 1=100%
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 901
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod HonzaK » 11.12.2016 08:12

Kroxigor nemám to tam. Nic jsme s tím nedělal. Jen nastavil trysku a filament. Z Průši sliceru to vytisklo vše ok.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
HonzaK
 
Příspěvky: 29
Registrován: 27.03.2015 09:16
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 12:04

kroxigor píše:
boraicho píše:prosim, skus tieto nastavenia a daj naslicovať.
a skontroluj si zvyšok, priemer trysky, ...


Koukám že stále nemáš zkalibrovanej extruder a máš 1=200%, chlape uprav si to už 1=100%


ja mam skaliborvany extruder veľmi presne. možeš mi poslať screen ako vyzera toto ked to naslicuješ v repetieri?
nastavenie vertical shells perimeter daj viac, napr. 6, a tryska 0.5
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 11.12.2016 12:22

Repetier neslicuje to je obslužný SW slicuje Slic3r, Cura, Skineforge
Nevím co poznáš z toho jak to vykreslí Repetier, ale budiž, nepoužívám ho jelikož vývoj zamrznul pro MacOS a taky tisknu z SD takže používám pouze Slicery a export na SD...
2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 901
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 15:03

ja take jenom export na SD kartu, ale jeden obdlžnik ma širku 2mm druhy 4mm a treti 5mm takže
nieje ti zvlaštne že s tryskou 0.5 to dáva pri prvom 5 perimetrov pri dalšom 10 perimetrov a pri dalšom 12?
ak tlačiš niečo čo je široke 5mm tak ti to vytlači buď 6mm alebo to vytlači 5mm ale narve tam omnoho viac plastu.
Dufam že si pochopil čo chcem povedať. Vďaka.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 11.12.2016 15:51

HonzaK píše:Kroxigor nemám to tam. Nic jsme s tím nedělal. Jen nastavil trysku a filament. Z Průši sliceru to vytisklo vše ok.


Hoď sem co máš za parametry v Print setings > Adnanced

Mám odzkoušené tyto parametry pro trysku 0.4mm
Ad.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 901
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 20:02

ja neviem, ale ked ja naslicujem objekt s 0,4 alebo s 0,5 tryskou tak mi to ukaže takto:
a extruder mi tlači presne 100mm je presne 100mm, P. Zahradnik odviedol dobrú prácu.

// pri tvojom nastavení mi to trochu inak naslicuje, ale nehadam sa, len takisto chcem aby mi to tlačilo čo najlepšie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 11.12.2016 20:51

Možná sem ten profil dát by nebylo od věci...
Tiskárny: REBEL II HD, Rebelix X2 a další...
Používám: Simplify3D, FreeLSS, Octoprint, E3D
medapeta
 
Příspěvky: 482
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: su z Prahe
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 21:00

:D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků