(první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod HonzaK » 11.12.2016 21:03

Tak už nepotřebuju pomoc. Zahořel jsem :(.
  • 0

Naposledy upravil HonzaK dne 11.12.2016 22:12, celkově upraveno 3
HonzaK
 
Příspěvky: 29
Registrován: 27.03.2015 09:16
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 11.12.2016 21:09

Špatně nastavená extruze už na první pohled
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 11.12.2016 23:30

co to znamena? "Zahořel jsem "
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 12.12.2016 06:17

Ono to tady bylo, ale smazal to:
viewtopic.php?f=8&t=1160
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1275
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 13.12.2016 21:36

200% v slicri je vlastne referenčná hodnota alebo ako to nazvať. jednoducho, 200% v slicri, je vlastne 100% reálne a 100% v slicri je polovična hodnota. viac napovedia obrazky a začiatok z G codu. A bol by som rád ak by mi to potvrdili viacery ľudia, alebo je to iba v mojom sliceri 1.2.9 ? a tysku mam 0.5
(obrazky otvorite zobrazenim obrazka)
Obrázek
Obrázek
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod blackjack220 » 13.12.2016 21:50

U mě, bohužel pro tebe, funguje že nastavených 100% ve sliceru je zároveň 100% ve skutečnosti. Kolik kroků máš nastaveno pro extruder?
  • 0

Rebel 2 HD, firmware Repetier 0.92v9
blackjack220
 
Příspěvky: 127
Registrován: 10.11.2015 21:02
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 14.12.2016 07:42

kde se tam nastavuju kroky v slicri pre extruder?
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod poutnik » 14.12.2016 08:58

Včera jsem si schválně vytiskl kalibračního bůra s různými nastaveními ve Slic3ru (1.31.6 - Průša). Rebel II HD (upraven pro trapézy), tryska 0,4mm, zkalibrovaná, celokov. Vrstva 0,2mm, PLA (eSun, tisk při 210°C).
* První varianta všechny velikosti extruze 200%, top infil 180% - slušné, jen ta vrchní vrstva trochu méně slitá a mírně nepravidelná.
* Druhá varianta 220% vše, top infil 200% - výrazně lepší, téměř dokonalé, možná doladit jednotky procent.
* Třetí varianta 0,46mm, top infil 0,41mm (tak jak to v některém předchozím příspěvku píše kroxigor) - trošku horší než varianta 2 (může být právě jen ten rozdíl v jednotkách procent od optima, kdy druhá varianta je optimu nejblíž).
* Čtvrtá varianta všude 100% - prakticky netiskne, ani první vrstva není spojitá, po dvou vrstvách jsem přerušil tisk.

Tak nevím, pokud někdo tvrdí že pro Slic3r (1.31.6 - Průša) je normální nastavení 100% a 200% že je blbě tak s tím naprosto nesouhlasím. Podle mého názoru se totiž ty procenta vztahují v výšce tisknuté vrstvy (odzkoušeno, při vrstvě 0,16mm i 0,12mm musím adekvátně zvýšit procenta a jako relativně přesný nástřel začátku stačí poměr 0,2/0,16 a 0,2/0,12). Samozřejmě v jiných slicerech to může být jinak. Pak je asi lepší to specifikovat nikoliv relativně, ale absolutní hodnotou.

Ve Slic3ru se kroky ať už pro extruder nebo pro pohyb v osách nenastavují. Slicer toto nezajímá, to zajímá firmware tiskárny, která převede délku pohybu ve směru dle příkazu (ať už X Y Z či E) na počet kroků patřičného motoru v té jedné a konkrétní tiskárně.

Jiří
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 106
Images: 4
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 14.12.2016 09:12

Pánové spíš je otázakou z čeho vám počítá Default extrusion width, když je potřeba ho mít na 200 a víc %.
Podle mě je už chyba že v tomto parametru vůbec Slic3r povoluje % tam by měla být vyžadována hodnota v mm a teprva další od této hodnoty odvozené parametry by mohly být v %
Proto vždy doporučuji raději pevné šířky v mm které se dají ověřit než nějakých imaginárních 220% když nevíte kolik je základ ...
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1275
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod poutnik » 14.12.2016 09:16

Souhlasím, lepší je tam mít absolutní hodnotu. Pak je třeba také snadnější změnit výšku vrstvy tisku.

J
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 106
Images: 4
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 14.12.2016 09:21

boraicho píše:kde se tam nastavuju kroky v slicri pre extruder?


Steps jsou uložené v EEPROM, nebo přímo ve FW podle toho jak to máš nakonfigurované. Slicer jakýkoliv už s tím nemá nic společného.

Pro pokusné a ladící účely lze do Start gcode přidat M92
viz.: viewtopic.php?f=24&t=1504
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1275
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 14.12.2016 18:27

poutnik veliká Vďaka ! konečne niekto kto to aj reálne vyskušal ne jenom kecy. ešte raz Vďaka.

kroxigor jasne, od čoho sa odvádza tých 200% neviem ani ja, ale vidiš sám že blbo skalibrovanú tlačiaren nemám.
ja to plním cez 200% a som spokoný.

8)
kroxigor píše:Já to vím, ale někteří tady furt tvrdí něco o tom, že je normální plnit na 200%
(já na stará kolena plním tak maximálně na 80% :lol:)


A vobec ťa nechcem zhadzovať alebo zosmiešnovať, len som si stále stál za svojim že nikde nič zlé nastavene nemám
a % su vecou slicru a nie extruderu.

Obrázek
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod blackjack220 » 02.01.2017 18:46

Ano, procenta jsou záležitostí sliceru, ale když slicer řekne tiskárně vytlač 10mm plastu, tak, pokud tomu dobře rozumím, firmware vezme 10mm, vynásobí to počtem kroků na mm a motor začne točit zubaticí a podávat plast. A když bude nastavený špatný (v tvém případě bych řekl poloviční) počet kroků, pak extruder vytlačí například jen 5mm. Pak přichází potřeba mít slicer nastavený na 2x větší plnění.
  • 0

Rebel 2 HD, firmware Repetier 0.92v9
blackjack220
 
Příspěvky: 127
Registrován: 10.11.2015 21:02
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod poutnik » 02.01.2017 19:35

blackjack220: a nemyslíš, že kdyby byla špatná kalibrace extrudéru, že by vypadalo nastavení 220% a 0.46mm diametrálně odlišně a spíše by se blížilo nastavení sliceru na 0.46mm a 100%? Tak to ve skutečnosti není, tím pádem Tvá úvaha není správná. Extruder je zkalibrován správně, počet kroků nastaven správně.
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 106
Images: 4
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 02.01.2017 19:43

NE! to s extruderom nema nič ! extruder mam nastaveny správne. 100mm = 100mm

už som sem daval fotky a dam ich zas vidiš tam rozdiel? ak je nastaveny 100% tak to uplne na kkt vyslicuje.
ak neveríš, skus.
dalšia vec je že nie ja ale iný človek "poutnik" robil test ktorý je o pár prispevkov vyššie a tvrdí to čo ja píšem.
* Čtvrtá varianta všude 100% - prakticky netiskne, ani první vrstva není spojitá, po dvou vrstvách jsem přerušil tisk.

Tak nevím, pokud někdo tvrdí že pro Slic3r (1.31.6 - Průša) je normální nastavení 100% a 200% že je blbě tak s tím naprosto nesouhlasím


Obrázek
Obrázek
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník