(první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 02.01.2017 20:03

Možná by nebylo od věci kdybys sem dal svou konfiguraci a obsah eeprom, plus informaci jaké máš motory, drivery a jak máš nastaveny jumpery na ramps.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 02.01.2017 20:17

ja som kupil stavebnicu od zahradnika s nahratym FW, len som to poskladal a išlo to hned od začiatku.
Netušim ake mam motory, ako su nastavene jumpery a eeprom. Nezaoberal som sa tým. ale viem že na 100% je všetko v poriadku. Skus niečo vyslicovať na 100% a vytlač nejaky hranol tak ako poutnik.
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 02.01.2017 20:26

Procenta ve slic3ru nepoužívám, je to matoucí a nepřesné. Mají tam být absolutní hodnoty.

extrusion_width.gif

20170102_193659.jpg

20170102_193646.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod kroxigor » 02.01.2017 20:50

medapeta: vzdej to nemá to cenu ...
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1275
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 02.01.2017 20:59

Tak trochu nerozumím jak může někdo na tiskárně typu reprap něco ladit pouze nastavováním hodnot ve sliceru. To je až ta úplně poslední věc a pomyslná třešnička na dortu. Absolutní základ je správné sestavení mechaniky a elektroniky a nastavení firmware. Je to jako ruce a mozek. Slicer je pak jen jakýsi návod.
Pokud někdo neví na čem tiskne, můžeme se tu dohadovat donekonečna...
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 02.01.2017 21:33

medapeta super ukaž hlavičku G codu a pak tam nahod 100% a pak ukaž začatek G codu. dik
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod poutnik » 02.01.2017 22:33

Mám tiskárnu postavenou a iniciálně zkalibrovanou podle postupu doporučeného u stavebnice z JRC a následně doladěnou podle postupů zde. Čili mozek a ruce bych měl mít naprosto v pořádku. A ač jsem nestudoval přesný algoritmus ve zdrojáku Slic3ru, tak metodou pokus-omyl jsem došel k závěru, že procenta ve Slic3ru se vztahují k výšce vrstvy - tento závěr ale nemusí být správný, jen je tato teorie v tuto chvíli nejvíce odpovídající realitě.

Pro trysku 0.4mm je optimální a nejčastěji používaná vrstva okolo 0.2mm (moje jsou 0.12mm minimální kt. vyjímečně používám, 0.16mm na jemnější věci, 0.2mm obvykle, 0.24mm na rychlé věci, 0.28mm vyjímečně) - a pak pro nastavení šířky extruze vychází ~210-230% (pro 0.2mm). Pro jiné vrstvy jsou hodnoty v procentech adekvátně modifikovány.
Edit: (Jiný slicer se může chovat naprosto odlišně, nemám je vyzkoušené. Pracuji zatím jen v Slic3ru).

Jak píše medapeta, je z praktického hlediska lepší používat absolutní hodnoty (omezí se možnost chyb při změně vrstvy), ale nic nebrání tam dávat procenta. Netvrdil bych striktně že "...mají tam být absolutní hodnoty.". Je to šikovnější, praktičtější, přehlednější, vhodnější,..., ale i v nápovědě k nastavení jsou procenta umožněna.

Jiří
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 106
Images: 4
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 02.01.2017 22:41

Obrázek
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 03.01.2017 01:37

Nalít naftu do Fabie HTP je také umožněno...
Trvám na to, že procenta v nastavení šířky nemají co dělat a vytváří jen zmatek. Ve slic3ru je to vztažené k nastavení výšky vrstvy, takže když ta je 0.25mm a šířka je nastavena na 100%, výsledkem je teoretický čtvercový průřez s kulatými rohy.
Tohle nastavení způsobí relativně kvalitní tisk a to za podmínky že zároveň nastavím adekvátně množství vytlačovaného materiálu.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod boraicho » 03.01.2017 19:00

ano, % sa vztahuju na výšku vrstvy. ja použivam 0,25 a tryska 0,5. takže v advanced mam širku extruze 220% co je ako keby 0,55mm co je vhodné pro tisk. Takže jo dela to zmatek ak sa zmeni výška vrstvy, ale došli sme k tomu že to s extruderom na tiskárne nema nic spoločné. a je na jednotlivci co si za hodnoty zvoli, % alebo mm.
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 215
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod PIMPin » 03.01.2017 22:07

medapeta píše:Nalít naftu do Fabie HTP je také umožněno...



Není, benzínový auta mají užší hrdlo než naftová pistole..Leda že bys to tam lil z kanystru pres trychtyr :D
  • 0

PIMPin
 
Příspěvky: 106
Registrován: 18.12.2014 18:52
Bydliště: Rýmařov
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 03.01.2017 22:49

A o to právě jde ;-)
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod n1kd0 » 11.06.2017 21:46

medapeta píše:Zkus vytisknout tohle z PLA

PLA_test.gcode


po laborování s nastavením slic3ru jsem zkusil vaší kostku a první tisk je na světě. prvních pár vrstev dole vypadalo ok pak už je výsledek nic moc. co s tím?
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 140
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod medapeta » 11.06.2017 21:58

To vypadá na vynechávání filamentu, i když takto je to těžko posoudit. Zkusil bych kalibraci extruderu.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod vitbauer » 12.06.2017 23:45

medapeta píše:To vypadá na vynechávání filamentu, i když takto je to těžko posoudit. Zkusil bych kalibraci extruderu.

Nezkalibrovaný extruder, vysoká rychlost tisku a řekl bych i vysoká teplota.
Chybí jakékoliv údaje o parametrech tisku, teplota HE, rychlosti, průměr trysky, výška vrstvy, šířka extruze a zejména materiál.
  • 0

Rebel II: HotEnd: E3Dv6 d0.4 mm, heated bed: MK3 ALU + sklo + Ultem PEI, ložiska: LM8UU MTM, osa Z: M5, HW: Arduino MEGA 2560 R3 + Ramps 1.4 + DRV8825, firmware: Repetier 0.92.9
vitbauer
 
Příspěvky: 81
Images: 2
Registrován: 07.01.2017 14:31
Bydliště: Bystřice nad Pernštejnem
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník