(první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

(první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 28.09.2014 22:12

Nějaké tipy pro nastavení sliceru konkrétně pro naše REBELy by nebyly? Nějaké specialitky? Nebo je to vždy o laborování na konkrétním kusu? Začne se s něčím standardním + se nastaví jen tryska a filament a pak se laboruje metodou pokus/omyl? Pojďme si o tom popovídat :)

EDIT 1.10.2014:
Pro velký zájem přilepuji ještě (Arduino MEGA/Ramps 1.4/REBEL 2/RepetierHost/SLic3r) firmware diskusi :)
  • 0

Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 04.10.2014 21:58

Máte-li stejnou kombinaci jako já (Arduino MEGA/Ramps 1.4/REBEL 2/RepetierHost) a stáhnete si zde příslušný firmware, nejspíš budete potřebovat změnit následující položky v souboru configuration.h (v případě, že máte mikrokroky nastavené na 1/16 a 16 zubů na řemenici - jinými slovy - když koupíte díly na Rebela II od Dana a vyberete ty nejstandardnější/nejprodávanější *je to tak Dane?):

#define XAXIS_STEPS_PER_MM 64
#define YAXIS_STEPS_PER_MM 64
#define EXT0_STEPS_PER_MM 145.51

na

#define XAXIS_STEPS_PER_MM 80
#define YAXIS_STEPS_PER_MM 80
#define EXT0_STEPS_PER_MM 138

Prosím, kdybych nějak moc kecal, opravte mě, ale jsou to informace ke kterým jsem postupně metodou |pokus/omyl/přečti forum| došel a v mém případě to byly kroky, které pomohly. Pokusím se další přidávat postupem času. Dál jsem se zatím nedostal, ale je možné, že co se týče firmware, jsme na konci (doufám v to).
  • 0

Naposledy upravil Kubicq dne 04.10.2014 22:20, celkově upraveno 1
Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kuba5 » 04.10.2014 22:08

Počet kroků na extruderu doporučuju nastavit podle měření, třeba 50 mm od páčky přítlaku udělat na filamentu čárku a v SW vytlačit 50 mm plastu, pak se podívat, kde čárka je, ideálně by měla být přesně na okraji té páčky, prostě tam, kde jsi měřil.
Jinak ještě jsi nezmínil počet kroků na osách Z, tam je to 3200 kroky/mm při použíti běžných microcon motorů a 1/16 mikrokrokování.
  • 0

Kuba5
 
Příspěvky: 74
Registrován: 22.08.2014 14:44
Bydliště: Praha/Šluknovský výběžek
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 04.10.2014 22:57

Nezmínil zcela záměrně, soustředil jsem se jen na rozdílné hodnoty ve firmware, které je zde aktuálně ke stažení. Je tam u Z 3200. Ale když už to zmiňujeme, tak se hodí tabulka z 3draty:

zavitovky-kroky.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod romanm » 04.10.2014 23:11

Mě udivuje, že nikdo tady nezmínil, že s výchozím firmwarem staženým odsud, jede osa Y opačně. Teda alespoň já jsem musel invertovat směr Y a to jsem všechny motory zapojoval poctivě podle schématu, tzn. konkrétní barvička na konkrétní pin na rampsu (řazení červená-modrá-zelená-černá na piny 1-2-3-4). Použil jsem k tomu 4pin konektory s vodiči přesně odpovídajících barev, detail napojení na motor je vidět i na mých fotkách ze stavby.
  • 0

romanm
 
Příspěvky: 177
Registrován: 16.02.2014 16:17
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 04.10.2014 23:17

Zajímavá informace, já laboroval s několika konfiguracemi a je možné, že to mám již ručně opravené, nebo to tak není, nebo mám jako poslední nahraný jiný firmware. Ověřím to zítra, kdy budu nahrávat ten, co tam je teď s výše uvedenými změnami.
  • 0

Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Car » 05.10.2014 21:40

Je to proto ,že postupem vývoje Rebela II se z nějakého důvodu otočilo uchycení krokáče na Y místo uvnitř plastového L na vnějšek L plastu ( asi kvůli enstopu) a jen pak otočíš konektor na zapojení u Ramps ( nebo přepíšeš v SW směr) .
V galerii fotek je to jasně vidět .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 646
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 03.11.2014 20:36

Moje nastavení Slic3ru inspirováno videem z odkazu zde na foru viewtopic.php?f=12&t=27 (trysku mám .4 a filament 1.75):

slicer-setup.jpg


Budu rád když na to někdo juknete, pořád to netiskne dokonale :) později pak přidám nějaké fotky testovacích krychliček s mírně jiným nastavením.

Šílenosti v řádku Output filename format jsou testovací, ať tam napíšu co chci, vždy je výsledkem soubor composition.gcode. Neporadíte někdo jak ho donutit aby poslouchal? Díky :)
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod oscar » 03.11.2014 21:59

jeste advanced
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 701
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Rebel » 03.11.2014 23:14

Jeste dopln fotky, matros ze ktereho tisknes a teploty. Jinak se da s timhle klidne tisknout.
Akorat bych pridal vrchni plne vrstvy na 5.
Nastaveni ma vzdy vazby na teploty a rychlosti, pri tomhle pomalem tisku musis jit s teplotou na HE pomerne dolu a zalezi samozrejme i na velikosti modelu.
Dopln data, pokoukame :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 04.11.2014 11:33

Kam až jdete s rychlostmi v rámci slušného tisku? Můžete někdo prosím postnout své nastavení? Klidně jako soubor, není třeba s tím blbnout jako já :)

Oscar: Advanced tam je... nebo kam vedla ta poznámka?
  • 0

Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod oscar » 04.11.2014 12:06

poznamka vedla ke screenshotu z advanced a rebel chtel jeste screeny materialu
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 701
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 04.11.2014 23:46

Kvádříky pošlu hnedle jak budu mít trochu času a to advanced tam je. Na co tedy Oscare konkrétně upozorňuješ, bohužel to nechápu (a rád bych) :)

Jo a co to výstupní formátování jména souboru? Má k tomu někdo něco? To mě taky zajímá :)
  • 0

Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod oscar » 04.11.2014 23:56

dej sem todle :D

advanced.png


a analogicky filament settings
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 701
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: (první) nastavení Slic3r pro REBEL 2

Příspěvekod Kubicq » 05.11.2014 00:07

Vždyť to tam je v tom obrázku - většina parametrů je tedy na nule (to je jiná věc), ale je to tam! Roloval jsi s tím obrázkem?
  • 0

Kubicq
 
Příspěvky: 53
Registrován: 25.03.2014 12:24
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 0

Další

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník