Kompilace poslední verze

Kompilace poslední verze

Příspěvekod zemciko » 19.10.2016 13:01

Zkoušel jsem si zkompilovat poslední "master" verzi.
Nicméně ačkoli jsem nainstaloval všechny potřebné věci včetně odpovídající verze knihoven, tak ve W7 se mi to nepovedlo (skončil na jednom chybějícím souboru v "boost 1.59.0").
Tak se ptám zkoušel to někdo kompilovat ve windows či linuxu nebo osx?
S jakým výsledkem?
Jak moc se liší poslední vývojová verze od 1.29?
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 875
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod bubnikv » 06.11.2016 16:03

Trocha sebereklamy. V Průša3D vyvíjíme vlastní fork, neboť autor Slic3ru spí. Nechci se chvástat, ale já bych rozhodně používal náš build.

https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases

Vojta
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 20
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod bubnikv » 06.11.2016 16:04

A když jsme u toho, vyzývám všechny zůčastněné, aby nám hrnuli bug reporty:
https://github.com/prusa3d/Slic3r/issues
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 20
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod Kolouš » 06.11.2016 18:08

Tak jsem tam chtěl vlepit hned pár bugů a zasekl jsem se hned na verzi. Mám i Prusa i3 a naistalován slicer z poslední verze vašich driverů. V about mám Version a nic dál ;-)

- Vcelku pravidelně se kouše, když změníš jakékoliv nastavení (infill, perimetry....) pokud ještě nedopočítal celou scénu s původním nastavením.
- Sequentional printing->Complete idividual objects se sekne hned po zaškrknutí
-Bylo by možné udělat brim pouze pro podpory aniž by se musel aplikovat na celý model? Mám objekt s velkou styčnou plochou ale dopočítají se drobné podpory, které se při tisku urvou....s brimem to drží, ale model jse vcelku strukturovaný, takže to dá potom docela práci ořezat.

Win 7 64bit, 16GB ram. Teď nemám čas nad tím laborovat, za týden budu zpátky ze služebky.
  • 0

Kolouš
 
Příspěvky: 102
Registrován: 20.11.2015 17:23
Bydliště: Kábul
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod kroxigor » 06.11.2016 18:29

Kolouš píše:- Sequentional printing->Complete idividual objects se sekne hned po zaškrknutí


Kouše se jen 64bit verze a pouze pokud máš špatně nastaven Radius a Height - (height je nižší než model nelze to tedy vyslicovat)
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1221
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod Kolouš » 06.11.2016 18:51

Aha, dík za tip....stejně bych ale místo seknutí uvítal spíš buď chybovou hlášku nebo automatické nastavení Height a nebo kdovíco ;-)
  • 0

Kolouš
 
Příspěvky: 102
Registrován: 20.11.2015 17:23
Bydliště: Kábul
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod kroxigor » 09.11.2016 06:26

Nová opravená Průša verze Slic3ru - https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1221
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod bubnikv » 14.11.2016 10:25

> tak jsem tam chtěl vlepit hned pár bugů

S chutí do toho. Prosím do
https://github.com/prusa3d/Slic3r/issues
vítáme jak bug reporty, tak návrhy na zlepšení.

> a zasekl jsem se hned na verzi. Mám i Prusa i3 a naistalován slicer z poslední verze vašich driverů. V about mám Version a nic dál ;-)

Viz přiložený obrázek, fotka ze slic3ru z posledních průša driverů.

> - Vcelku pravidelně se kouše, když změníš jakékoliv nastavení (infill, perimetry....) pokud ještě nedopočítal celou scénu s původním nastavením.

To se bohužel děje, bohužel neznám snadnou záplatu. Autor Slic3ru použil neortodoxní techniky a bohužel tohle padání asi opravím nejdříve, až přepíšu zbytek výpočetního jádra z perlu do C++.

> - Sequentional printing->Complete idividual objects se sekne hned po zaškrknutí

Opraveno ve Windows 64 bit buildu.

> -Bylo by možné udělat brim pouze pro podpory aniž by se musel aplikovat na celý model? Mám objekt s velkou styčnou plochou ale dopočítají se drobné podpory, které se při tisku urvou....s brimem to drží, ale model jse vcelku strukturovaný, takže to dá potom docela práci ořezat.

Pracuji právě na podporách, tohle je zřejmý požadavek.

Vojta Bubník
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bubnikv
 
Příspěvky: 20
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod Kolouš » 15.11.2016 19:57

Jsem dostatečně zdatný, abych dvakrát kliknul a přečetl číslo, nicméně nic dál jsem myslel opravdu nic dál ;-)

Bez názvu.jpg


Verze z githubu již fungují normálně. Super, že jste se pustili do dalšího vývoje, držím palce!
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kolouš
 
Příspěvky: 102
Registrován: 20.11.2015 17:23
Bydliště: Kábul
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod lubosh » 04.12.2016 14:59

Používám standardně Simplify 3D, ale včera jsem stáhl Slic3r 1.31.6 - Prusa Edition.
Nyní tisknu draka Adalindu už 2,5 hod. a vypadá to zatím velmi dobře. Za 4 hod. uvidíme.
Až na první vytuhnutí hned po spuštění (mám Max OS Sierra) to funguje. Rychlost Slicování nic moc, ale dá se. S3D je násobně rychlejší. To ale není důležité.
Díky za tuto verzi!

Edit: Adalinda hotová, tisk dopadl výborně. Vše na default nastavení, jen vrstva 0,16 mm a chlazení 65-100%.
http://lubos71.rajce.idnes.cz/Rebel_II.b/
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 519
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod vitbauer » 01.09.2017 06:46

bubnikv píše:Trocha sebereklamy. V Průša3D vyvíjíme vlastní fork, neboť autor Slic3ru spí. Nechci se chvástat, ale já bych rozhodně používal náš build.

https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases

Vojta

Ale jak to používat? Po stažení a rozbalení končí jakýkoliv pokus o spuštění chybovou hláškou. Mám Windows 7.
  • 0

Rebel II: HotEnd: E3Dv6 d0.4 mm, heated bed: MK3 ALU + sklo + Ultem PEI, ložiska: LM8UU MTM, osa Z: M5, HW: Arduino MEGA 2560 R3 + Ramps 1.4 + DRV8825, firmware: Repetier 0.92.9
vitbauer
 
Příspěvky: 60
Images: 2
Registrován: 07.01.2017 14:31
Bydliště: Bystřice nad Pernštejnem
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod tcaba » 01.09.2017 08:05

Tak máš chybu ve windows
funguje i ta poslední
  • 0

tcaba
 
Příspěvky: 14
Registrován: 19.07.2015 12:48
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod kroxigor » 01.09.2017 15:09

škoda že nenapíšeš jakou chybovou hláškou ...
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1221
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod mig01 » 05.09.2017 15:21

Mě to taky píše chybu po spuštění. Zkoušel jsem to na několika počítačích (Win 10 Pro 64bit CZ se všemi aktualizacemi). Poslední verze, která mi funguje je "1.35.5-prusa3d-win64". Pokud vyzkouším novější tak to probíhá asi takto:

- Vymažu/přejmenuji adresář c:\Users\uživatel\AppData\Roaming\Slic3r abych měl jistotu, že se tam nebude nic motat z předchozích verzí a mých pokusů
- Spustím poprvé Slic3r PE (nyní vyzkoušeno na verzi 1.36.1.0, ale dělají to všechny po 1.35.5, testováno až do verze 1.36.2 tedy poslední, která byla k dispozici když jsem to před měsícem testoval - stahováno z https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases). První spuštění proběhne bez problémů a vytvoří se defaultní konfigurace ve výše zmíněném adresáři
- Když provedu jakoukoliv úpravu v konfiguraci a zvolím uložit, zobrazí se následující sled chyb (příloha)

Po dalším spuštění vyskočí postupně chyba 1, 2 a 3 a program se ukončí.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mig01
 
Příspěvky: 85
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Kompilace poslední verze

Příspěvekod kroxigor » 05.09.2017 16:26

Tak jsem zkusil 1.36.2 na třech strojích MacOS bez problémů, Win 10 x64 bez problémů, Win8.1 x32 bez problémů.
U Win jen stáhnu rozbalím a přepíšu původní verzi profily zůstanou zachovány a vše funguje normálně.

U těch chybovejch hlášek se mi nezdají ty kombinace / a \
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1221
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Další

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník