Top layer

Top layer

Příspěvekod mig01 » 09.10.2016 19:03

Zdravím, mám takový problém s tiskem poslední vrstvy (nebo posledních vrstev - možná, že se to kazí už níže než na té poslední)... Pokud je objekt větší problém skoro nenastává resp. je vidět, ale tolik to nevadí. Vysledoval jsem, že problém je u menších objektů resp. u objektů, které mají perimetry blízko u sebe. Pak poslední vrstva hodně vystupuje na povrch a je to rušivý. Zkoušel jsem různé nastavení top solid infill (příloha), ale ono se to tam objevuje více méně pořád jenom s menší intenzitou. U testovacího kvádříku 20x20x5mm je to krásně vidět. Plocha uprostřed je v pořádku, ale ke krajům už se zvedá nebo spíš vystupují rýhy. U testovací klíčenky je to katastrofa, protože na většině ploše jsou perimetry u sebe nebo skoro u sebe. Dá se to nějak korigovat? Plast je ABS. Na první vrstvu nekoukejte rval se to ze skla, abych mohl rychle tisknout další než sklo vychladne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mig01
 
Příspěvky: 59
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod mig01 » 11.10.2016 09:33

Už jsem na to asi přišel. Podle posledním mých poznatků (tisku teprve měsíc...) jde nejspíš o problém tzv. přeplňování. Ještě to nemám ověřeno výtiskem, ale podle vygenerovaného gkódu a podle náhledů by to mohlo být ono. Viz obrázky. Nastavení různých verzí Slic3ru je stejné. Gkód vygenerován starší verzí Slic3ru (1.1.7) má řidší síť linek (nebo jak to nazvat). Gkód výtisků uvedený výše jsem generoval přes Slic3r 1.2.9. Večer zkusím verzi 1.1.7.

Edit: ještě přiložím obrázek gkódu, který vegeneroval Slic3r 1.2.6. Přes tuto verzi jsem ráno provedl zkušení výtisk a horní vrstva vypadá stejně hrbolatě (na menších plochách) jako z verze 1.2.9 (na nastavení uvedené výše).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mig01
 
Příspěvky: 59
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod boraicho » 11.10.2016 17:08

skus sa pohrať s tymito nastaveniami. najviac s extrusion a perimeter. pomen to a vyskušaj naslicovať, uvidiš rozdieli a dosť podstatne
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod mgiorgio » 11.10.2016 20:51

Zdravim
Na prvy pohlad ti da tam vela materialu:
1. Prve co by som skontroloval ci mas dobre nakalibrovany extruder, ci ti nepodava viac,
2. Material ci priemer material mas naozaj 1,75 a nie viac,
3 Slic3r podla vyvinuti zmenily metod vygenerovani gcode-y
ak automaticky to nefunguje a mas trysku 0.4 by to mal mat default extrution widht 0.48mm sirka alebo 120%
Rebel 2
mgiorgio
 
Příspěvky: 61
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava)
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod mig01 » 12.10.2016 09:44

Tak moje domněnka s přeplňováním se nepotvrdila... Zkontroluji a pohraji si s těmi parametry jak jste psali. Zatím díky. Dám vědět jak to dopadlo (bude to pár dní trvat než se k tomu pořádně dostanu).
mig01
 
Příspěvky: 59
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod boraicho » 12.10.2016 17:24

ja som nejak omylom neposlal screen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod kroxigor » 12.10.2016 18:56

Koukám dobře kalibrovanej extruder, když všechno tlačíš přes 200% :?

Nevím jak vy ale já naopak v TopLayeru ubírám a mám ho hezky hladkej bez rejhování...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 903
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod boraicho » 12.10.2016 20:51

ono už v defaultnim nastavenim je 200%

a potom je to v sliceri,

normal je 200 (ja mam 210%)
potom 80% uplne špatne
a 310% a to dela medzery
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod kroxigor » 12.10.2016 21:01

Nechci ti do toho kecat, ale pokud dobře vidím default je 0 alias 100%

Základem je mít skalibrovaný extruder aby 100 bylo 100 ...
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 903
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod zemciko » 12.10.2016 21:15

Taky mi to přijde jako nesmysl. Mám všude 100% krome spodku raftu či někdy u podpory či mostu...
Jo když jsem byl kdysi echt lenošnej seřídit, u jedné své předešlé tiskárny, počet mikrokroků na mm tak jsem to korigoval nastavením násobku posunu drátu v extrusion multiplier (měl jsem tam 5 místo 1 kvůli převodu 1:5 na ozubeném převodu) Dneska už raději nastavím správný poměr ve fw. Ono pak stačilo mít třeba druhou tiskárnu a nemohl a každou chvíli jsem to zapoměl přenastavit při generování programu...
zemciko
 
Příspěvky: 431
Images: 3
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod boraicho » 12.10.2016 22:18

ok to beriem, ale ako vidno, když dám 100% tak to nahadže vedle sebe spoustu perimetru, ktore jsou mnohem tenši než ma být.

muže to nekdo naslicovat a hodit sem screen tak jako ja? diky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod medapeta » 13.10.2016 00:00

Možná tomu nerozumím, ale v čem je problém ?

357356355
Tiskárny: REBEL II HD, Rebelix X2 a další...
Používám: Simplify3D, FreeLSS, Octoprint, E3D
medapeta
 
Příspěvky: 489
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: su z Prahe
Reputation: 9

Re: Top layer

Příspěvekod boraicho » 13.10.2016 06:50

netisknout jenom naslicovať v repetieri s roznymi nastaveniami top solid infil :)
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod Otomar » 13.10.2016 09:13

boraicho píše: hodit sem screen tak jako ja? diky.


! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Otomar
 
Příspěvky: 380
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Top layer

Příspěvekod oscar » 13.10.2016 09:33

boraicho píše:ok to beriem, ale ako vidno, když dám 100% tak to nahadže vedle sebe spoustu perimetru, ktore jsou mnohem tenši než ma být.

muže to nekdo naslicovat a hodit sem screen tak jako ja? diky.


dej sem naslicovany gkod.
v hlavicce je spousta informaci....
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 581
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Další

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HonzaK a 1 návštěvník