Vliv parametrů na tisk

Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod Breta » 23.06.2016 11:01

Které parametry mám změnit (snížit) v speed, akcelerace, Jerk? v nastavení Slic3ru - při tisku test. kostky dochází ke ztrátě kroků (asi) a nová vrstva se tiskne posunutá (posun extruderu z osy Y na X , po rádiusu cca 2mm). Nechce se mi testovat postupně jednotlivá nastavení. Lze měnit postup tisku, nebo třeba opačný směr tisku?
Díky
Breta
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11.03.2016 15:50
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod crown » 23.06.2016 12:46

Ztrata kroku neni nastavenim ve slic3eru, ale hardwarovym problemem s tiskarnou

napeti na motoru nebo endstopy
crown
 
Příspěvky: 208
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod vitaka » 24.06.2016 12:00

No hlavně sem přilož fotku. Z toho popisu není moc jasné jak ten chybný výtisk vlastne vypadá.
vitaka
 
Příspěvky: 30
Registrován: 10.02.2016 22:27
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod zemciko » 24.06.2016 15:21

Pro představu posun v osách xy mi dělalo
- nedostatečně utažený šroubek řemenice
- špatně nastavený proud/driver v motoru
- zadřený kus podložky v lineáru
- uvolněný lineár z pouzdra domku

ale může to dělat i hafo podobných závad...
zemciko
 
Příspěvky: 533
Images: 7
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod Breta » 26.06.2016 12:13

Lze spustit "tisk" bez ohřevu podložky a extruderu, jen pohyb XYZ?

Dokáže mi někdo zkušený odpovědět, které parametry (např. speed, akcelerace, ...) se použijí pro tisk: z EEPROM fw Repetier či z nastavení Slic3ru, nebo mají být v nějakém poměru?
Breta
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11.03.2016 15:50
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod blackjack220 » 26.06.2016 13:09

Musíš si v Repetier-host vpravo nahoře přepnout tlačítko Easy Mode (já ho mám pak červené). A v manuálním ovládání se dole objeví možnost (tlačítko) "Tisk nanečisto". Po jeho stisknutí se po spuštění tisku pohybují pouze osy XYZ bez nahřívání Heatbedu i Hotendu.
Rebel 2 HD, firmware Repetier 0.92v9
blackjack220
 
Příspěvky: 123
Registrován: 10.11.2015 21:02
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod zemciko » 26.06.2016 13:42

No ve FW mám nastavenou minimální teplotu pro tisk. Pokud v programu nastavím třeba M140 S0; M104 S0 (místo M140 S110 a M104 S260), tak se mi nebude točit osa E0, ale jinak bych řekl že program normálně pojede (teda alespoň u mého FW). Každopádně zkontroluj řemenice, řemeny, lineáry atd. a pak zkus zkotrolovat řadiče.
Jo taky se mi jednou stalo že něco občas "drblo" do dorazů, nebo tu je vlákno o mechanických dorazech co občas blbnou kvůli korozi kontaktů... (používám optická takže tohle mně naštěstí netrápí).
zemciko
 
Příspěvky: 533
Images: 7
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod Breta » 26.06.2016 20:40

Tisk mi šel z "LCD" Arduina, Z Repetieru se to nedařilo. Koncáky mám optické a tak snad není problém. Teď možná pro kontrolu mít pisátko, či nějaký sw simulátor?

Hlavně bych potřeboval vědět, které parametry (např. speed, akcelerace, ...) se použijí pro tisk: z EEPROM fw Repetier či z nastavení Slic3ru, nebo mají být v nějakém poměru?
Breta
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11.03.2016 15:50
Reputation: 0

Re: Vliv parametrů na tisk

Příspěvekod boraicho » 19.12.2016 19:17

nieje tu niekto kto mi vysvetli ako funguje nastavenie zrychlenia?

skušal som to meniť a tlačiaren sa začala pomaly rozbehovať a spomaľovať. ma to niekto odskušane v praxi? diky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník