3D LabPrint - Spitfire

3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod walter2 » 02.06.2016 22:42

Zkoušel jste někdo tisknout Spitfire ? Nedaří se mi ve Slic3ru nastavit, aby se u křídla http://www.thingiverse.com/download:1619349 (wingR_1A.STL) tiskly vnitřní výztuhy dle STL.

Když nastavím Infill 10%, tak mi to generuje uvnitř křídla čtverce pro "rectilinear", což bude v křídle nežádoucí zátěž. Když nastavím Infill 0%, tak tam chybí i výztuhy, které v STL uvnitř křídla jsou namalované (výztuhy s kruhovými odlehčeními).

Co dělám špatně ?
walter2
 
Příspěvky: 44
Registrován: 09.03.2016 09:33
Reputation: 0

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod kissman » 02.06.2016 22:52

nejsem si jisty, jestli je slic3r schopny tohle vyslicovat... jeste donedavna autor doporucoval pouze simplify3d, ktere k tomu pouzivam i ja...
Tiskárny: RebeliX X2 XL dual a další...
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 141
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod walter2 » 02.06.2016 22:58

Při zakoupeni modelu dodava nastaveni pro Cura. Chtel jsem si to ale otestovat nez bych model zaplatil.
walter2
 
Příspěvky: 44
Registrován: 09.03.2016 09:33
Reputation: 0

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod Baisop » 02.06.2016 23:17

Ještě tam taky píše, že Mattercontrol to umí, který je zadarmo. Já ho používám a jsem s ním spokojený.
Baisop
 
Příspěvky: 161
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod PIMPin » 24.08.2016 08:11

Mattercontrol to umí ale u prvních pár vrstev je potřeba kvůli lepení tisknout dva perimetry a to umí jen Simplify.
PIMPin
 
Příspěvky: 85
Registrován: 18.12.2014 18:52
Reputation: 0

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod lubosh » 25.12.2016 12:33

Tiskl jsem ho rovnou z G-kódů pro Průša i3, na Rebelu II. mi to fičí naprosto bez problémů.
Teploty má nastavené na 60/230 a 55/230 (jak který díl), bez ofuku, aby se to lépe spojilo.
Kódy jsou vygenerované z S3D, jak píše. Tiskl jsem každý díl zvlášť.
Nyní chybí elektronika a závěsy, vypadá to velmi dobře, snad to poletí. Pevnostní test na kousku křídla dopadl výborně, láme se to i napříč vrstvami.

IMG_0009.JPG

IMG_0008.JPG

IMG_0007.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 429
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3

Re: 3D LabPrint - Spitfire

Příspěvekod lubosh » 12.02.2017 20:56

Tak konečně i zalétáno.
Mám tam motor dle doporučení - EKO variantu, a létá to nádherně i na půl plynu, jen ty starty jsou trochu divočejší.
Po přetažení se propadne krásně rovnoměrně, nejde do vývrtky, přemety a výkruty také hezké.
Zesílil bych spodek přední části a musím nalepit zvenku nějaké lišty v místě uchopení trupu, při házení se to opravdu špatně drží.

více fotek zde:
http://lubos71.rajce.idnes.cz/

IMG_9673.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 429
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: blackjack220 a 1 návštěvník