Advanced nastavení

Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 14.05.2016 11:34

Do teď jsem si vystačil s klasickým nastavením, všude 0, pouze First layer 200%. Jak jsem hrábnul do Default Extrusion Width, tak jsem se nestačil divit. Je tam 0 pokud chci aby se automaticky vygenerovala šířka extruze nebo číslo ve formátu x.xx pokud chci natvrdo zadat šířku a nebo procenta. Nojo, ale procenta čeho?
U dalších položek už je to jasný, procenta z Default Extrusion Width, ale tady?
Díky za případné vysvětlení.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 14.05.2016 12:31

Je to tam napsané pokud necháš šipku nad políčkem.
Je to jednoduché pokud zadáš natvrdo číslo je to šířka extruze pokud zadáš % pak se to počítá u perimetrů z defalut extrusion width a Infil z výšky vrstvy
2.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 14.05.2016 22:50

kroxigor píše:Je to tam napsané pokud necháš šipku nad políčkem.
Je to jednoduché pokud zadáš natvrdo číslo je to šířka extruze pokud zadáš % pak se to počítá u perimetrů z defalut extrusion width a Infil z výšky vrstvy
2.png


Přečti si prosím ještě jednou můj dotaz. :) Vím, že 0 je automat, číslo je pevná šířka, to už jsem psal v dotazu. Jde mi o to, pokud zadáš procenta v chlívečku Defalut Extrusion Width, z čeho to jsou ty procenta. Je mi jasný, že First Layer, Perimeters a External Perimeters se definují jako procenta z Defalut Extrusion Width. Z výšky vrstvy jako u infill? To asi ne, protože pokud mám výšku vrstvy 0,2mm a do Defalut Extrusion Width zadám 200%, tak by měla být šířka 0,4 mm a to není, protože pokud nastavím natvrdo Defalut Extrusion Width 0.4 mm, tak je tisk o cca 1/3 rychlejší.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 15.05.2016 07:09

Defaul extrusion width jsou pevně dané pro danou trysku např pro 0,4 ti vždycky dá 0,48 když tam dáš 0.
Já si tam třeba nastavuju na 0,45 a z toho pak se dál počítají %.

Vždycky na začátku máš hlavičku v gcode kde vidíš co ti nastavil Slic3r vyzkoušej u tvojí verze já vycházim z toho co hází v 130.

Takhle např vypadá hlavička co dal Slic3r na automat:
Kód: Vybrat vše
; generated by Slic3r 1.3.0-dev on 2016-05-15 at 07:04:18

; external perimeters extrusion width = 0.50mm
; perimeters extrusion width = 0.84mm
; infill extrusion width = 0.84mm
; solid infill extrusion width = 0.24mm
; top infill extrusion width = 0.20mm
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 15.05.2016 16:54

kroxigor píše:Defaul extrusion width jsou pevně dané pro danou trysku např pro 0,4 ti vždycky dá 0,48 když tam dáš 0.
Já si tam třeba nastavuju na 0,45 a z toho pak se dál počítají %.

To všechno vím. Stále si nerozumíme. :) Do Defaul extrusion width se taky dají zadat procenta. Stále se ptám z čeho?
Průměru použitý trysky 0.4 mm, nebo z hodnoty 0.48 co ti tam cpe automat? Pokud tam zadám 0 tak tam je pro trysku 0.4 mm:
Kód: Vybrat vše
; external perimeters extrusion width = 0.40mm
; perimeters extrusion width = 0.56mm
; infill extrusion width = 0.56mm
; solid infill extrusion width = 0.56mm
; top infill extrusion width = 0.56mm
; support material extrusion width = 0.40mm

Stejný hodnoty dosáhnu pokud do Defaul extrusion width zadám 225%. Takže z čeho vzniká takový divný číslo? :mrgreen:
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 15.05.2016 17:24

Jak jsem psal je to z průměru trysky a výšky vrstvy, tady to máš vč vzorečků jak to Slic3r počítá
http://manual.slic3r.org/advanced/flow-math
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 15.05.2016 22:21

Hmm, tak podle těch vzorečku bych měl mít v automatu pro 0,4 mm trysku šířku 0,68 a já mám 0,56. Externí perimetr by měl být 0,42, já mám 0,4. Jedině že do toho kecaj rychlosti a nebo kalibrace extrudéru. Je to všechno taková nějaká pavěda. :(
Dnes už mám věcí kolem PC plný zuby. Dělal jsem půl dne z W7/64 Profi W10/64 Profi a hromada problémů. Dám tomu ještě pár dní zkoumání ale už teď jsem 50/50 rozhodnutej se vrátit zpět na W7/64. :x Snad to bude mít podporu do roku 2022 jak slibujou.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 16.05.2016 05:19

On ten výpočet se mění zřejmě s verzemi Slic3ru, každá verze vyslicuje jinak s naprosto stejnejma parametrama.
Viz známý problém 129 kdy se všichni vraceli k 126. já to překonfiguroval a jedu na 129 potažmo teď na 130 bez problémů ale nastavení co jsem měnil je mnoho.
Stejné to je s S3D pokud ho nakonfiguruju stejně jako Slic3r tak to tiskne příšerně musí se konfigurovat hezky od začátku a testovat.

Jinak než jsem dosáhl použitelných výsledků několikrát jsem celé nastavení Slic3ru komplet mazal a začínal od začátku.

V příloze máš moje odladěné nastavení pro Slic3r 129

Sice OT, ale beta test Win7 mě donutil přejít od Win k OSX. V podstatě každý den se potýkám s debilostí Win7, nechápu že je všichni tak vychvalujou, když to je tak pomalej stáleněcodělající paskvil. Než Win7 tak to už radši Won8.1 ty jedou aspoň trošku svižně.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod RiMaServis » 16.05.2016 06:50

kam se ukládají ty konfigurace?

eventuálně, dal by tu někdo k dispozici odladěné nastavení pro Rebel II HD z JRC, pro slicr 1.29, hotend celokov 1,75 a trysku 0,4?
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD pořízeno jako stavebnice v JRC po upravách (vyhozen celokov a nahrazen PEEKem
RiMaServis
 
Příspěvky: 75
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 16.05.2016 07:56

Nastavení jsou ve Windows uložená v %appdata% (C:\Users\"uživatel"\AppData\Roaming)

a nastavení jsou pro Rebel II HD s tryskou 0,4mm

Důrazně doporučuju si svá nastavení předem zálohovat, aby nedošlo k přepsání (smazání)
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod Pepe_Lopez » 16.05.2016 14:56

kroxigor píše:...Důrazně doporučuju si svá nastavení předem zálohovat, aby nedošlo k přepsání (smazání)

Znám .... stalo se :cry:
  • 0

Rebel II v27 + tuning (Marlin) - domácí
Rebel II JRC HD (Repetier) - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 142
Registrován: 25.05.2014 23:07
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod RiMaServis » 16.05.2016 15:34

mě taky, jen teď nemám už co zálohovat :(
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD pořízeno jako stavebnice v JRC po upravách (vyhozen celokov a nahrazen PEEKem
RiMaServis
 
Příspěvky: 75
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod Pepe_Lopez » 16.05.2016 17:58

Tak použij to do kroxigora, má to dobře naladěný. Mě to tisklo na první dobrou, jen jsem upravil teploty a custom G code.
  • 0

Rebel II v27 + tuning (Marlin) - domácí
Rebel II JRC HD (Repetier) - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 142
Registrován: 25.05.2014 23:07
Reputation: 0


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 1 návštěvník