Advanced nastavení

Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 14.05.2016 11:34

Do teď jsem si vystačil s klasickým nastavením, všude 0, pouze First layer 200%. Jak jsem hrábnul do Default Extrusion Width, tak jsem se nestačil divit. Je tam 0 pokud chci aby se automaticky vygenerovala šířka extruze nebo číslo ve formátu x.xx pokud chci natvrdo zadat šířku a nebo procenta. Nojo, ale procenta čeho?
U dalších položek už je to jasný, procenta z Default Extrusion Width, ale tady?
Díky za případné vysvětlení.
Jirka
celeron
 
Příspěvky: 658
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 14.05.2016 12:31

Je to tam napsané pokud necháš šipku nad políčkem.
Je to jednoduché pokud zadáš natvrdo číslo je to šířka extruze pokud zadáš % pak se to počítá u perimetrů z defalut extrusion width a Infil z výšky vrstvy
2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1001
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 14.05.2016 22:50

kroxigor píše:Je to tam napsané pokud necháš šipku nad políčkem.
Je to jednoduché pokud zadáš natvrdo číslo je to šířka extruze pokud zadáš % pak se to počítá u perimetrů z defalut extrusion width a Infil z výšky vrstvy
2.png


Přečti si prosím ještě jednou můj dotaz. :) Vím, že 0 je automat, číslo je pevná šířka, to už jsem psal v dotazu. Jde mi o to, pokud zadáš procenta v chlívečku Defalut Extrusion Width, z čeho to jsou ty procenta. Je mi jasný, že First Layer, Perimeters a External Perimeters se definují jako procenta z Defalut Extrusion Width. Z výšky vrstvy jako u infill? To asi ne, protože pokud mám výšku vrstvy 0,2mm a do Defalut Extrusion Width zadám 200%, tak by měla být šířka 0,4 mm a to není, protože pokud nastavím natvrdo Defalut Extrusion Width 0.4 mm, tak je tisk o cca 1/3 rychlejší.
Jirka
celeron
 
Příspěvky: 658
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 15.05.2016 07:09

Defaul extrusion width jsou pevně dané pro danou trysku např pro 0,4 ti vždycky dá 0,48 když tam dáš 0.
Já si tam třeba nastavuju na 0,45 a z toho pak se dál počítají %.

Vždycky na začátku máš hlavičku v gcode kde vidíš co ti nastavil Slic3r vyzkoušej u tvojí verze já vycházim z toho co hází v 130.

Takhle např vypadá hlavička co dal Slic3r na automat:
Kód: Vybrat vše
; generated by Slic3r 1.3.0-dev on 2016-05-15 at 07:04:18

; external perimeters extrusion width = 0.50mm
; perimeters extrusion width = 0.84mm
; infill extrusion width = 0.84mm
; solid infill extrusion width = 0.24mm
; top infill extrusion width = 0.20mm
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1001
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 15.05.2016 16:54

kroxigor píše:Defaul extrusion width jsou pevně dané pro danou trysku např pro 0,4 ti vždycky dá 0,48 když tam dáš 0.
Já si tam třeba nastavuju na 0,45 a z toho pak se dál počítají %.

To všechno vím. Stále si nerozumíme. :) Do Defaul extrusion width se taky dají zadat procenta. Stále se ptám z čeho?
Průměru použitý trysky 0.4 mm, nebo z hodnoty 0.48 co ti tam cpe automat? Pokud tam zadám 0 tak tam je pro trysku 0.4 mm:
Kód: Vybrat vše
; external perimeters extrusion width = 0.40mm
; perimeters extrusion width = 0.56mm
; infill extrusion width = 0.56mm
; solid infill extrusion width = 0.56mm
; top infill extrusion width = 0.56mm
; support material extrusion width = 0.40mm

Stejný hodnoty dosáhnu pokud do Defaul extrusion width zadám 225%. Takže z čeho vzniká takový divný číslo? :mrgreen:
Jirka
celeron
 
Příspěvky: 658
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 15.05.2016 17:24

Jak jsem psal je to z průměru trysky a výšky vrstvy, tady to máš vč vzorečků jak to Slic3r počítá
http://manual.slic3r.org/advanced/flow-math
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1001
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod celeron » 15.05.2016 22:21

Hmm, tak podle těch vzorečku bych měl mít v automatu pro 0,4 mm trysku šířku 0,68 a já mám 0,56. Externí perimetr by měl být 0,42, já mám 0,4. Jedině že do toho kecaj rychlosti a nebo kalibrace extrudéru. Je to všechno taková nějaká pavěda. :(
Dnes už mám věcí kolem PC plný zuby. Dělal jsem půl dne z W7/64 Profi W10/64 Profi a hromada problémů. Dám tomu ještě pár dní zkoumání ale už teď jsem 50/50 rozhodnutej se vrátit zpět na W7/64. :x Snad to bude mít podporu do roku 2022 jak slibujou.
Jirka
celeron
 
Příspěvky: 658
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 16.05.2016 05:19

On ten výpočet se mění zřejmě s verzemi Slic3ru, každá verze vyslicuje jinak s naprosto stejnejma parametrama.
Viz známý problém 129 kdy se všichni vraceli k 126. já to překonfiguroval a jedu na 129 potažmo teď na 130 bez problémů ale nastavení co jsem měnil je mnoho.
Stejné to je s S3D pokud ho nakonfiguruju stejně jako Slic3r tak to tiskne příšerně musí se konfigurovat hezky od začátku a testovat.

Jinak než jsem dosáhl použitelných výsledků několikrát jsem celé nastavení Slic3ru komplet mazal a začínal od začátku.

V příloze máš moje odladěné nastavení pro Slic3r 129

Sice OT, ale beta test Win7 mě donutil přejít od Win k OSX. V podstatě každý den se potýkám s debilostí Win7, nechápu že je všichni tak vychvalujou, když to je tak pomalej stáleněcodělající paskvil. Než Win7 tak to už radši Won8.1 ty jedou aspoň trošku svižně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1001
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod RiMaServis » 16.05.2016 06:50

kam se ukládají ty konfigurace?

eventuálně, dal by tu někdo k dispozici odladěné nastavení pro Rebel II HD z JRC, pro slicr 1.29, hotend celokov 1,75 a trysku 0,4?
--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD pořízeno jako stavebnice v JRC po upravách (vyhozen celokov a nahrazen PEEKem
RiMaServis
 
Příspěvky: 68
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod kroxigor » 16.05.2016 07:56

Nastavení jsou ve Windows uložená v %appdata% (C:\Users\"uživatel"\AppData\Roaming)

a nastavení jsou pro Rebel II HD s tryskou 0,4mm

Důrazně doporučuju si svá nastavení předem zálohovat, aby nedošlo k přepsání (smazání)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1001
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod Pepe_Lopez » 16.05.2016 14:56

kroxigor píše:...Důrazně doporučuju si svá nastavení předem zálohovat, aby nedošlo k přepsání (smazání)

Znám .... stalo se :cry:
Rebel II v27 + tuning (Marlin) - domácí
Rebel II JRC HD (Repetier) - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 108
Registrován: 25.05.2014 23:07
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod RiMaServis » 16.05.2016 15:34

mě taky, jen teď nemám už co zálohovat :(
--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD pořízeno jako stavebnice v JRC po upravách (vyhozen celokov a nahrazen PEEKem
RiMaServis
 
Příspěvky: 68
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: Advanced nastavení

Příspěvekod Pepe_Lopez » 16.05.2016 17:58

Tak použij to do kroxigora, má to dobře naladěný. Mě to tisklo na první dobrou, jen jsem upravil teploty a custom G code.
Rebel II v27 + tuning (Marlin) - domácí
Rebel II JRC HD (Repetier) - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 108
Registrován: 25.05.2014 23:07
Reputation: 0


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník