Slic3r v Repetier hostu

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod kroxigor » 18.04.2016 13:07

Záleží co máš za podložku, ale o BuidTak bych rozpálenou trysku neucpával.
Zásadně houmuju pak vyjedu tryskou a nahřívám. Vše mám nastaveno v custom gcode na začátku a na konci tisku kdy naopak po konci tisku automaticky poodjíždím od endstopů, aby nebyly trvale sepnuté při vypnuté tiskárně.
V S3D mám v podstatě stejný gcode na začátku a na konci tisku jako ve Slic3ru
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 975
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod lubos » 18.04.2016 14:44

kroxigor píše:Záleží co máš za podložku, ale o BuidTak bych rozpálenou trysku neucpával.
Zásadně houmuju pak vyjedu tryskou a nahřívám. Vše mám nastaveno v custom gcode na začátku a na konci tisku kdy naopak po konci tisku automaticky poodjíždím od endstopů, aby nebyly trvale sepnuté při vypnuté tiskárně.
V S3D mám v podstatě stejný gcode na začátku a na konci tisku jako ve Slic3ru


Jo jasně BuidTak a on to nevydrží ?
lubos
 
Příspěvky: 123
Registrován: 03.02.2014 14:59
Bydliště: Úvaly
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod s3030150 » 18.04.2016 15:16

ked podrzis horucu hlavu na buildtaku, tak je v tom mieste hladky, nerobi mu to moc dobre a moze sa aj pokrivit, ked dobre pisu na nete. niekde odporucaju na home position nalepit kus kaptonu, az tak zahoumovany hotend zohrievat.

na kaptone upchat horucu trysku sa da, ale kapton sa mi v tom mieste odlepoval. na buildtaku som tiez parkrat nechal zahoumovany hotend a nevedel som dat dole ten brmbolec, co to tam nechalo (ak ho nezobrala hlava so sebou a neznicila mi prvu vrstvu). a ja uz mam home poziciu hladku od hotendu

mozno by bolo zaujimave mat taku cistiacu kefku, na ktorej sa vytekajuci filament zachyti, ako maju komercne tlaciarne. na Rebelovi to ale neni kde dat, komercne tlaciarne, ktore som videl, maju tie kefky a home mimo XY suradnic tlacovej plochy
Rebel II, Marlin
s3030150
 
Příspěvky: 346
Registrován: 16.02.2016 16:27
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod kroxigor » 18.04.2016 16:32

No on to BuildTak vydrží ale tomu lepidlu zespod to nedělá dobře.
Nehledě na to, že tryska v home není úplně připláclá a tak jak se nahřejvá stejně kolem fillament proleze a zbytečně se drží na trysce - kdo to má čistit.
Radši mám trysku zvednutou a ještě mimo sklo - fillament při nahřívání volně vytejká a ponahřátí jde tryska dolů a pak doprava čímž se mi výblitek ustřihne o sklo a jede to na tlakování (linka podél hrany skla)

Jinak k tématu co se týká Slic3ru v Repetierovi tak s tím mám špatné zkušenosti, zasekávání nesmyslné zabrání RAM. radši používám čistý Slic3r hlavně proto, že umožňuje upravit parametry bez uložení a nemusím furt měnit profily.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 975
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod kroxigor » 22.04.2016 08:14

Jen taková ukázka co se stane s BuildTakem pokud až na něj položíš trysku o teplotě 200°.
Opravdu mu to neudělá dobře.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 975
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník