Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod Dark » 12.04.2014 11:36

Mám problém se slic3rem v Repetier hostu. Když dám něco zpracovat, tak to trvá věčnost... příklad, když dám 10x vazbu rohu, tak jsem to po hodině vzdal... Zkoušel jsem tam dát i externí slicer, ale stejné. Pokud to dám slicovat v externě spuštěném slic3ru, tak je to během minuty hotové. Dřív to šlo normálně i větší množství, ale teď najednou takhle pomalu. Zkoušel jsem reinstal hostu s kompletní odstranění všech nastavení i slic3ru.. nepomohlo nic. Sekne se to na <Slic3r> => Exporting G-code to ....

Máte někdo s tímto zkušenost? Popřípadě rady co zkusit? Díky
  • 0

Dark
 
Příspěvky: 27
Registrován: 02.12.2013 20:53
Reputation: 0

Příspěvekod Filet » 12.04.2014 12:05

Taky se mi to dělo ale v normálním slic3ru. Vždy se to zaseklo u Exporting G-code to, třeba eiffelovka se mi dělala 5 hodin. Nevím jestli se to vyřešilo tímhle ale ve sliceru sem si dal nastavení expert a znova vše nastavil podle Prušy a už to jede normálně.
  • 0

Filet
 
Příspěvky: 14
Registrován: 19.01.2014 14:15
Reputation: 0

Příspěvekod Dark » 14.04.2014 13:44

Taky nepomohlo je mi to opravdu záhadou :D
  • 0

Dark
 
Příspěvky: 27
Registrován: 02.12.2013 20:53
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 14.04.2014 14:25

Tak prehraj ten puvodni slicr, ktery je v instalacni slozce repetieru posledni verzi. je tam normalne nakopirovanej instalatorem a kdyz ho prepises jinou verzi, tak se nic nestane a treba to pomuze.
Konfiguraky by mely pouzivat vsecky slicry, ktere spustis stejne, takze by to konfiguraci nemelo byt. Pokud tedy nemas v novem repetieru spustene ty primo uvlivnujici parametry, jako je vyska vrstvy, mnozstvi infilu a zapnuti supportu, ktere je slicru vnuti primarne a pokud by si tam mel nizkou vrstvu a zaply support, bude to samozrejme trvat dele.
  • 0

Rebel
 
Příspěvky: 2886
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Příspěvekod Zdeny1234 » 09.06.2014 19:12

Ahojte,
mám takový problém se Slicerem pod Repetier. Chtěl bych tisknout objekt 14x14x1 cm, kde je na povrchu udělaný nadpis pomocí prohlubně/rýhy. Tato rýha je široká asi 1,2 mm a hluboká 2 mm, ale když dám "zpracovat se Slic3r" vyplivne mi to jen plochou placku bez nadpisu. Pravděpodobně něco špatně nastaveno ve Slic3ru, ale co nevíte ? Díky za radu
  • 0

Zdeny1234
 
Příspěvky: 14
Registrován: 09.03.2014 09:43
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.06.2014 19:17

Postni sem ten soubor, muze byt chyba i v nem. Melo by to normalne jit.
  • 0

Rebel
 
Příspěvky: 2886
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Příspěvekod Zdeny1234 » 09.06.2014 19:27

Mám to pro kámoše, tak díky za diskrétnost :) . Dělal jsem to v Catii a odtamtud vyexportoval do STl ka.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Zdeny1234 dne 09.06.2014 19:46, celkově upraveno 1
Zdeny1234
 
Příspěvky: 14
Registrován: 09.03.2014 09:43
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.06.2014 19:55

Zkus to ted :)
S tim puvodnim ti nepise nahodou Repetier-host Mesh error?
Stahni si netfabb studio basic.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel
 
Příspěvky: 2886
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Příspěvekod Zdeny1234 » 09.06.2014 20:41

Pořád mi to háže chybu u Mesh + se navíc přidal problém v Repetieru viz. obrázek. Ale zkusím si stáhnout netfabb studio basic a uvidím. Díky
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdeny1234
 
Příspěvky: 14
Registrován: 09.03.2014 09:43
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.06.2014 21:05

Tohle uz neni chyba Mesh, to mas skutecne neco spatne ve slicru. Bud mas vyssi vrstvu, nez prumer trysky, nebo misto desetinne tecky si nekde napsal carku.
  • 0

Rebel
 
Příspěvky: 2886
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Příspěvekod Zdeny1234 » 09.06.2014 21:25

Myslím, že to mám Ok ve Slic3ru. Protože můj původní soubor to přežvíká a vyplivne G-code, ale u toho co si mi upravoval mi to háže právě tuto chybu.
  • 0

Zdeny1234
 
Příspěvky: 14
Registrován: 09.03.2014 09:43
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.06.2014 21:26

Me to slo vyslicovat normalne, tak nevim. V tom puvodni STL je chyba.
  • 0

Rebel
 
Příspěvky: 2886
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod boraicho » 17.04.2016 12:05

Zdar, môže mi niekto poradiť ake parametre mam zadať, aby ked začnem tlač, tak sa počas nahrievania v domovskej pozicii dvihla hlava o 1cm vyššie a po nahriati zase klesla dole na home a pokračovala v tlači. diky
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod lubos » 17.04.2016 23:13

boraicho píše:Zdar, môže mi niekto poradiť ake parametre mam zadať, aby ked začnem tlač, tak sa počas nahrievania v domovskej pozicii dvihla hlava o 1cm vyššie a po nahriati zase klesla dole na home a pokračovala v tlači. diky


G0 Z10 ale bude ti z toho vytejkat plast jestli nahříváš hotend, lepší je ho mít dole na Z0 (koncáku)
  • 0

lubos
 
Příspěvky: 132
Registrován: 03.02.2014 14:59
Bydliště: Úvaly
Reputation: 0

Re: Slic3r v Repetier hostu

Příspěvekod s3030150 » 18.04.2016 12:08

ja som furt sedel na zaciatku tlace pri tlaciarni jak svist, s pinzetou v ruke a cvakam ten filament. je fakt lepsie to zohrievat v home. skoda ze S3D to nevie ... teda aspon som tam nenasiel gcode, ktory to takto spravi

treba len dat bacha, aby pred homovanim nebol na tryske kus tvrdeho filamentu z predoslej tlace, dokaze to rozhodit nastaveny level bedu
  • 0

Rebel II, Marlin
s3030150
 
Příspěvky: 349
Registrován: 16.02.2016 16:27
Reputation: 0

Další

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník