Sekanie počas tisku

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod Pezantros » 01.05.2016 19:30

Tisknu jen z SD karty, ale občas se to přisekne taky. Hlavně, když je model ve velkých detailech (velká veliktost souboru) a tisknou se kruhové perimetry při vyšší rychlosti. Chtelo by to výkonnější CPU :-)
  • 0

Pezantros
 
Příspěvky: 190
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod kroxigor » 01.05.2016 19:34

Nechci nějak hanit FW Repetier, ale zkoušel jsem ho a tiskárna se chovala divně tak nějak trhaně a kruhové perimetry byly trhané. Stejný HW a stejný model s FW Marlin to jede plynule bez škubání, ale možná to je jen můj dojem ...
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1275
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 01.05.2016 20:29

No budem musieť k tomu pripojiť display s kartou a skúsiť to. Musí ale fungovať spôsob ako na to. Prípadne by som to možno skúsil prepojiť priamo cez com port na PC. Tým by odpadla jedna premenná :-D
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod dkraft » 01.05.2016 22:08

Nemam srovnani, ale taky pouzivam marlin a nic se mi neskube (max 100mm/s, vic jsem zatim nezkousel), ani z SD karty a ani z PC/octoprintu. pravda je, ze nepouzivam kombinaci arduino+ramps1,4, ale mam board GT2560 a ten je osazeny taky cipem ATmega2560, tak predpokladam, ze co do vykonu bude +/- stejny.
  • 0

Rebel II HD+LCD (mix. JRC a cinskych dilu), deska GT2560, 230V hlinikova podlozka, autoleveling, octoprint+wifi+webcam.
dkraft
 
Příspěvky: 142
Registrován: 24.02.2016 14:25
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 15.08.2016 10:37

Definitivne vyriesene. Presiel som na marlin a funguje to uplne v pohode.
Ale zaujimave je, ze ostatny, co maju repetier FW, nemaju ziaden problem... Ak to funguje na marlinovy, problem by v USB byt nemal a komunikacia je stale rovnaka :-D
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod medapeta » 15.08.2016 14:50

Jak mas nastavenou rychlost portu ve firmware a ve Windows ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 15.08.2016 16:09

To som skusal ako prve. Nemalo to vplyv na nic.
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod medapeta » 15.08.2016 16:57

Takze je stejna na obou stranach ? Nejsou ve spravci zarizeni ve Windows nejake zlute vykricniky ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod zemciko » 15.08.2016 19:33

Ještě jedna věc co může zpomalovat/zasekávat složitý tisk, na "pomalejším" počítači, je repetier klient. Vždy místo 3d pohledu na preview raději přepnu na monitoring taploty a je klid...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 991
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 15.08.2016 20:53

Aj to som skúšal. Jediné čo pomohlo je firmware marlin. Z toho usudzujem, že to nieje ani PC, ani USB ani softvérom. Nič iné ako firmware mi v tomto prípade nedáva zmisel... Každopádne je to hodne divné. Musím toho skúsiť viac, ibaže nieje čas :-D
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod medapeta » 16.08.2016 08:53

Takže to dělá i na jiném počítači ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 16.08.2016 09:05

Ano, aj na WIN aj na linuxe. Skusal som to kvoli vyluceniu USB, linux zase kvoli vyluceniu softweru.

mam objednany display, ked konecne z ciny dorazi, vyskusam to cez pametovu kartu.
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod medapeta » 16.08.2016 12:39

Mě se tohle dělo, když chyboval USB kabel, respektive když byl mezi kabelem a počítačem pasivní USB prodlužovák asi dva metry. Po výměně kabelu tisknu přímo ze Simplify3D nebo Repetier Host a bez nejmenších problémů. Firmware Repetier 1.0.0dev.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1115
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Předchozí

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník