Sekanie počas tisku

Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 10.03.2016 18:51

Zdravím, mám taký menší problém. Počas tisku dajme tomu šachovej figúrky mi počas tisku perimetrov seká tisk. Akoby sa nestíhali prenášať dáta do tiskárny z PC. Nestretol sa niekto z Vás s niečim podobným?
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod kroxigor » 10.03.2016 19:20

Ano setkal jsem se s tím na USB3 v kombinaci s Windoows 7 - stačilo použít USB2 port
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1184
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 10.03.2016 19:33

No mam win 10, ale vyskusam. dik ;-)
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod JCHP » 11.03.2016 11:25

Takto se mi to sekalo poté co jsem se rozhodl vyzkoušet Win 10 a upgradoval z Win 7.
Takže jsem nelaboroval a sedmičky šly zpátky.
  • 0

Upravený Kossel Clear s výměnnými hlavami (J-head a celokov s vodním chlazením)
JCHP
 
Příspěvky: 190
Images: 4
Registrován: 03.09.2014 12:06
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod novotnyo » 28.03.2016 12:38

Přepni si volbu/tlačítko "Show filament" na "Hide Filament" v Repetier Hostu a mělo by to přestat. Už se to tu řešilo, to zasekáváni je často způsobeno nestíhánim grafiky při vykreslování průběhu tisku v Repetieru - tedy nikoliv Win verzí nebo tiskárnou.
  • 0

novotnyo
 
Příspěvky: 12
Registrován: 06.12.2015 21:14
Bydliště: Pardubice, Czech Republic
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod JCHP » 01.04.2016 13:24

Obávám se, že tohle nebyla příčina - význam skrytí dokreslování vytištěných vrstev se projevuje až po delší době tisku.
Spíš je ve Win 10 něco defaultně nastavené, co třeba zprostředkovaně otravuje provoz USB portu.
  • 0

Upravený Kossel Clear s výměnnými hlavami (J-head a celokov s vodním chlazením)
JCHP
 
Příspěvky: 190
Images: 4
Registrován: 03.09.2014 12:06
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 01.04.2016 15:45

No vyskusal som vsetko okrem toho WIN7, nic nepomohlo. Vykonom to nebude, ten je viac nez dostacujuci. Je ale pravda, ze mam na kompe mensi problem s USB, respektive len s urcitymi zadiadeniami. Nvm preco. Pravdepodobne bude hodne vyberavy radic. Vytiahol som ale starsi notasek. Je tam sice tiez win 10, lebo som troska experimentoval, ale aspon skusim ci to je radicom alebo samotnym win 10 :-D
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod crown » 01.04.2016 16:41

a z SD karty?
  • 0

crown
 
Příspěvky: 237
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 02.04.2016 19:18

Podporu SD karty implementovanu nemam.
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 30.04.2016 17:39

Tak vyskúšal som už skoro všetko okrem Win7. Iné USB, iný PC, iné arduino. Vždy ale pri tisknutí kruhových perimetrov tiskárna vynecháva. Je to v komunikácii. Ale kde...
Ešte ma napadlo. Akú veľkosť vyrovnávacej pamete mate nastavenú v Repetier Host? A akú rýchlosť prenosu?

Ja mám 115200 baud a vyrovnávaciu pameť na 127. Repetier píše že je to počet bajtov, ktoré sa dopredu odošlú, neviem ale koľko dokáže arduino, respektíve firmware spracovať...
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod pokrivnik » 01.05.2016 19:06

Pre info. Čiastočne som to vyriešil nahraním nového firmwaru do arduina 0.92.8, úpravou komunikačnej rýchlosti na 250 000 baudov a uvidím ako to bude pokračovať. Do rýchlosti 100 mm/s to relatívne funguje. Občas sa tisk na krátku chvýľku zadrhne, ale to budem riešiť časom.
  • 0

pokrivnik
 
Příspěvky: 60
Registrován: 19.10.2014 18:26
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod zemciko » 01.05.2016 19:14

Ještě se mi v repetieru občas zpomaloval obsáhlý tisk ke konci, pokud byl zapnutý náhled 3d, stačilo během tisku mít přepnuto třeba na grafy měření teploty a přestalo to...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 660
Images: 8
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod kroxigor » 01.05.2016 19:21

Řešením je vykašlat se na tisk z PC speciálně s OS Windows a tisknout z SD.

Tisk z OS X je na 100% zatím se mi nikdy nepřerušil z Windows je to sázka do loterie jelikož v MS vědí daleko líp než vy co chcete púrávě dělat :wink:

Osobně tisknu tak z 90% z SD a doporučuju všem pořídit si LCD s SD
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1184
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod zemciko » 01.05.2016 19:26

No mě se to v repetieru stejně zpomalovalo i v linuxu :0) prostě nestíhal ten atom renderovat to 3d preview :0)
Přecijen přes počítač se mi to ovládá o dost komfortněji. Mám na to spešl starší nb a netbook...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 660
Images: 8
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Sekanie počas tisku

Příspěvekod bv9 » 01.05.2016 19:28

Taky bych rád tiskl jenom z SD karty, ale nějak jsem nepřišel na chuť tomu ovládání přes panel. Navíc mi tam vadí, že když se zapne tisk, tak po celou dobu kdy se nahřívá deska, současně už hřeje i tryska, což u ovládání přes PC není. Jde to postupně, první deska a po zahřátí desky se teprve zapne ohřev trysky. Ale možná je to jenom o nastavení.
  • 0

REBEL II HD od JRC, Repetier-host V1.0.6.
bv9
 
Příspěvky: 123
Registrován: 22.03.2016 17:48
Bydliště: Břeclav
Reputation: 0

Další

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron