Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 02.04.2021 17:39

Ahoj
chci pod tisknutý předmět přidat plochu z jiného materiálu, to udělám v pohodě vložím tvar a upravím, ale pak když vložím tisknutý předmět vždy mi to přilepí přímo na podložkua nemohu ho v Z posunout o 0,2mm výše, pořád bojuji s s opdlepováním krajů z PA, a chci pod něj tedy udělat BRIM z PVA.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 189
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 02.04.2021 20:32

není to brim ale raft ... jde to pokud máš tiskárnu definovanou jako vícemateriálovou
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 02.04.2021 21:13

kroxigor píše:není to brim ale raft ... jde to pokud máš tiskárnu definovanou jako vícemateriálovou

OK díky zu opravu :-)
Chci to dělat na MK3S+MMU2 mám to samozřejmě nastaveno, ale ta osa Z se vždy vrátí.
Budu rád za nějaký tip.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 189
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod nasranek » 02.04.2021 23:57

Nechci rejpat, ale je to průša pokud se nepletu tak proč se nezeptáš na jejich podpoře ?
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 254
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 03.04.2021 06:25

  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 03.04.2021 09:29

kroxigor píše:https://forum.prusaprinters.org/forum/original-prusa-i3-mmu2s-mmu2-how-do-i-print-this-printing-help/raft-in-one-material-supports-and-body-in-another/

Tak jsem to delal ale vzdy se mi Z vrati na puvodnipozici, budu laborovat dal.

to nasranek:
Myslím ze zde resim otazku sliceru a ne na cem to tisknu, rad bych byl i kdyby to slo nastavit i na Rebel tam by mi to bodlo taky.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 189
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 03.04.2021 11:15

Pokud se nepletu pokud se zapne raft/podpory mělo by jít nastavit pro raft/podpory jiný extruder/nástroj.
Není potřeba přidávat desku/objekt.

V nejroším případě "na hulváta" čenžnu extruder přes "M600 - změnu barvy" ve vejšce kdy jdu z raftu na objekt.
MMU nemám, ale zkusil jsem si natáhnout profily a nastavit pro raft extruder1 a pro objekt extruder3 a slicnulo se to... předpokládám, že by se to dalo i vytisknout
mmu.png
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod nasranek » 03.04.2021 15:48

to nasranek: píše:Myslím ze zde resim otazku sliceru a ne na cem to tisknu, rad bych byl i kdyby to slo nastavit i na Rebel tam by mi to bodlo taky.


Špatně jsi mně pochopil, máš tiskárnu od Průši tzn. , že když jim zavoláš na podporu tak tě budou řešit a nepoví ti není naše neřešíme :?
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 254
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod tomast » 03.04.2021 22:26

Změna Z souřadnice u vybraných částí je možná, ale nesmíš to skládat z nezávislých objektů.
Jako první vlož základní spodní část ležící na podložce (PVA část). Druhou část pak vlož přes pravé tlačítko - Add Part - Load (samotný tisknutý díl).
Tím se z nich vytvoří skupina a v ní už lze dodatečně přidaným objektem (tisknutý díl) pohybovat i v ose Z.
Změnu materiálu a případně teploty na určité vrstvě pak podle tohohle návodu:
https://help.prusa3d.com/en/article/insert-pause-or-custom-g-code-at-layer_120490
Některé vlastnosti (teplotu ne - ta by se v ose X-Y nestíhala měnit) můžeš na libovolné části objektu měnit i přes modifikátory.
(Prusa tiskárnu nevlastním, Prusa Slicer běžně nepoužívám, takže víc neporadím)
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 424
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 22.12.2021 18:14

Vyšla nová verze PrusaSlicer2.4 https://www.prusa3d.com/cs/stranka/prusaslicer_424/

phpBB [video]
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod konvice56 » 05.02.2022 19:27

nešla mi spustit nová verze prusaslicer v2.4 na jednom PC, pomohla až nová knihovna dll viz odkaz
https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/files/7806986/PrusaSlicer.zip
  • 0

konvice56
 
Příspěvky: 15
Registrován: 14.12.2015 19:57
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 20.09.2022 05:24

Vyšla nová verze PrusaSlicer2.5 https://www.prusa3d.com/cs/stranka/prusaslicer_424/
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Klaudius » 23.09.2022 12:24

kroxigor píše:Vyšla nová verze PrusaSlicer2.5 https://www.prusa3d.com/cs/stranka/prusaslicer_424/

A funguje, skúšal si ju? Ja som ju stiahol, ale blbne mi, stále hádže akúsi červenú hlášku, že stl nie je ok, pritom 2.33 čo používam, mi to vyslicuje bez problému. Ale bližšie som sa na to nepozeral, nebol čas.
  • 0

Klaudius
 
Příspěvky: 177
Registrován: 15.02.2016 12:15
Bydliště: Bratislava - okolie
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 24.09.2022 05:26

Ano funguje mi bez problémů. Používám verzi pro Windows i MacOS.
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Předchozí

Zpět na Slic3r(PE)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník