Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 02.04.2021 17:39

Ahoj
chci pod tisknutý předmět přidat plochu z jiného materiálu, to udělám v pohodě vložím tvar a upravím, ale pak když vložím tisknutý předmět vždy mi to přilepí přímo na podložkua nemohu ho v Z posunout o 0,2mm výše, pořád bojuji s s opdlepováním krajů z PA, a chci pod něj tedy udělat BRIM z PVA.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 158
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 02.04.2021 20:32

není to brim ale raft ... jde to pokud máš tiskárnu definovanou jako vícemateriálovou
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1785
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 02.04.2021 21:13

kroxigor píše:není to brim ale raft ... jde to pokud máš tiskárnu definovanou jako vícemateriálovou

OK díky zu opravu :-)
Chci to dělat na MK3S+MMU2 mám to samozřejmě nastaveno, ale ta osa Z se vždy vrátí.
Budu rád za nějaký tip.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 158
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod nasranek » 02.04.2021 23:57

Nechci rejpat, ale je to průša pokud se nepletu tak proč se nezeptáš na jejich podpoře ?
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 240
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 03.04.2021 06:25

  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1785
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 03.04.2021 09:29

kroxigor píše:https://forum.prusaprinters.org/forum/original-prusa-i3-mmu2s-mmu2-how-do-i-print-this-printing-help/raft-in-one-material-supports-and-body-in-another/

Tak jsem to delal ale vzdy se mi Z vrati na puvodnipozici, budu laborovat dal.

to nasranek:
Myslím ze zde resim otazku sliceru a ne na cem to tisknu, rad bych byl i kdyby to slo nastavit i na Rebel tam by mi to bodlo taky.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 158
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 03.04.2021 11:15

Pokud se nepletu pokud se zapne raft/podpory mělo by jít nastavit pro raft/podpory jiný extruder/nástroj.
Není potřeba přidávat desku/objekt.

V nejroším případě "na hulváta" čenžnu extruder přes "M600 - změnu barvy" ve vejšce kdy jdu z raftu na objekt.
MMU nemám, ale zkusil jsem si natáhnout profily a nastavit pro raft extruder1 a pro objekt extruder3 a slicnulo se to... předpokládám, že by se to dalo i vytisknout
mmu.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1785
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod nasranek » 03.04.2021 15:48

to nasranek: píše:Myslím ze zde resim otazku sliceru a ne na cem to tisknu, rad bych byl i kdyby to slo nastavit i na Rebel tam by mi to bodlo taky.


Špatně jsi mně pochopil, máš tiskárnu od Průši tzn. , že když jim zavoláš na podporu tak tě budou řešit a nepoví ti není naše neřešíme :?
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 240
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod tomast » 03.04.2021 22:26

Změna Z souřadnice u vybraných částí je možná, ale nesmíš to skládat z nezávislých objektů.
Jako první vlož základní spodní část ležící na podložce (PVA část). Druhou část pak vlož přes pravé tlačítko - Add Part - Load (samotný tisknutý díl).
Tím se z nich vytvoří skupina a v ní už lze dodatečně přidaným objektem (tisknutý díl) pohybovat i v ose Z.
Změnu materiálu a případně teploty na určité vrstvě pak podle tohohle návodu:
https://help.prusa3d.com/en/article/insert-pause-or-custom-g-code-at-layer_120490
Některé vlastnosti (teplotu ne - ta by se v ose X-Y nestíhala měnit) můžeš na libovolné části objektu měnit i přes modifikátory.
(Prusa tiskárnu nevlastním, Prusa Slicer běžně nepoužívám, takže víc neporadím)
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 404
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Slic3r(PE)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník