Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 26.03.2020 06:05

Vyšla ostrá verze PrusaSlicer 2.2.0

nové funkce a vylepšení:
phpBB [video]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1730
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 09:08

Může mě někdo "nakopnoput", řeším to snad pokaždé a zatím jsem to vždy nějak vyřešil, když upgraduji Slic3rPE, že mi zmizí ze seznamů vlastní profily a jsou tam jen ty "uchýlený" :D Určitě je to nějaká hovadina, ale nějak mi ta hlava dneska nemaká :D Datově ty ini spoubory vidím tak kde byly, jen ta "věc" prostě hrabe zase někam jinam :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3718
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 09:19

Tak uz nic, už jsem na to přišel :D Prostě to spouštím přez Repetier-Hosta, kde se ta cesta k profilum dá nadefinovat :D a tak to bylo asi i před tím :D Teď jsem se to snažil spustis ze složky defaultní instalace a tam to samořejmě hraboší jinam :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3718
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mochr » 26.03.2020 09:28

jo taky me to prekvapilo, repetier host funguje.ale saotny prusa se musi definovat na zastupci kterym spoustis. u me:
"C:\Program Files\Prusa3D\PrusaSlicer\prusa-slicer.exe" --datadir Z:\3D_tisk\0slicer_profily

za tim datadir je vlastni cesta. pak to jede :)
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 202
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 10:17

Dik, to je ono :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3718
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod poutnik » 26.03.2020 15:24

Dane, nevím jak je to ve Woknech, ale v Linuxu je to tak, že má PrusaSlicer zvlášť adresář profilů pro verze alfa ("~/.PrusaSlicer-alpha"), zvlášť pro verze beta ("~/.PrusaSlicer-beta") a zvlášť pro plné verze ("~/.PrusaSlicer") (RC verze jsou myslím vedené jako finální). Řešením je pak ručně překopírovat vypracované profily z alfa/beta adresáře do toho finálního...

Jiří
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 200
Images: 10
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 15:52

Jo jo, na to jsem také narazil, ale od nejake verze zacal PE ukladat profily nekam uplnde jinam, ani nevim kam. Respektive resil jsem to kdysi a ted se mi nejak nechtelo patrat, tak jsem se zeptal :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3718
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Dinous » 13.04.2020 09:15

Ahoj,
jde nějak změnit rychlost na čistící věži? Nebo jakou to tam bere rychlost?
Když tisknu z ASA tak to tam nestíhá nějak.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M
Dinous
 
Příspěvky: 129
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod grafix » 14.04.2020 06:19

Když tak mě opravte, ale myslím že to souvisí s nastavením maximální rychlosti tisku (Nastavení tisku - Rychlost - Automatiská rychlost - Maximální rychlost tisku)
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 75
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mclareniak » 15.05.2020 11:21

Ahojte.
Vsimol som si, ze va najnovsej verzii Prusa Sliceru sa mi dost casto stava, ze vysledny cas tlace zle vypocita. Nie ze sa sekne par minut hore dole, ale supne tam nejaku minusovu hodnotu.
Bez názvu.png

Neviete cim to moze byt?

Dik
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 94
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Joch » 01.06.2020 17:03

ahojte kluci, můžete mi prosím poradit, jak mám upravit úvodní skript g-kodu, aby se mi spustil až po zahřátí desky i extruderu? v S3D jsem měl toto a fungovalo:

G28 ; home all axes
G1 Y60.0 E4.0 F1000.0
G1 Y100.0 E8.5 F1000.0
G92 E0.0

Když ho dám v Prusasliceru, tak se mi tento provede po zahřátí desky a pak čeká na pozici Y100 na zahřátí hotendu. Nedojde tak k prvotnímu vytlačení filamentu před tiskem.

díky za každou radu

Joch
  • 0

Joch
 
Příspěvky: 22
Registrován: 02.03.2016 16:40
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Warbik » 01.06.2020 17:37

Ahoj,
já to mám takto na kostce a Průša slicer 2.2.0:

G28 X
G28 Y
G28 Z
G29
G92 E0.0
G1 Z20.0 F600
G1 X1.0 Y15.0 F4000 ; Y15 vyhnuti se sroubu podlozky

M190 S[first_layer_bed_temperature] ; set and wait for bed temp to be reached
M109 S[first_layer_temperature] ; set and wait for extruder temp to be reached
G1 Z0.2 F200
G1 X20.0 F2000

G1 Y65.0 E4.0 F1000
G1 Y105.0 E8.5 F1000

G92 E0.0

M.
  • 0

Warbik
 
Příspěvky: 2
Registrován: 18.01.2019 13:10
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 01.06.2020 17:38

před G92 dej M109 S[first_layer_temperature]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1730
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod tomast » 01.06.2020 17:44

Dávám přednost nakreslení obrysu kolem tisku (Skirt) - 2 linky/1vrstva.
Vytlačí se materiál a zároveň si zkontroluješ správnou výšku bedu.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Joch » 01.06.2020 18:18

díky všem pánové
  • 0

Joch
 
Příspěvky: 22
Registrován: 02.03.2016 16:40
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Slic3r(PE)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník