Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod bubnikv » 01.02.2019 17:31

> Nejde o vyhlazování horní vrstvy, ale jestli to dobře chápu tak to tlačítko je na změnu výšky vrstev v modelu. Na boku by měla vyskočit taková posuvná lišta a tam se v různých výškách nastavý různé výšky vrstev.
> No a to mi nejde a nemůžu přijít na to proč.

Tahle fíčura potřebuje OpenGL 2.0 a novější.

Pokud OpenGL 2.0 chybí, Slic3r 1.42.0-alpha4 si na Windowsech sebou přinese emulační knihovnu, která umí OpenGL 2.0, ale renderování je pak pomalé.
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 33
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 02.02.2019 09:37

Tak jinak dobra zprava ... Alpha 4 verze uz ukazuje info o spotrebe filamentu hned po slicovani.
A ma to i spoustu jinych vylepseni .... ale taky par novych chybicek.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Anycubic Kossel Linear Plus, Anycubic Photon, Anycubic Photon S, Kelant S400 Plus, HEVO ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 134
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 06.02.2019 18:25

Tak OpenGL to asi nebude jsem se díval a mám 3.1
Každopádně díky za snahu.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 30
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 20.05.2019 19:19

Právě vyšel PrusaSlicer 2.0
https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/releases

https://blog.prusaprinters.org/prusaslicer-2-release/

phpBB [video]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.0

Příspěvekod kroxigor » 15.09.2019 17:48

Připravuje se další verze PrusaSlicer 2.1. - bude umět mimo jiné i vlastní model tiskové podložky a textury...

Jinak používám PrusaSlicer2 od vydání k naprosté spokojenosti
(porovnání s S3D v podstatě jsem přestal S3D používat)
- tak přesný výpočet času tisku + automatické přidání doby tisku do názvu generovaného gcode jiný slicer nemá
- skrývání začátků perimetrů do hran objektu perfektní
- velice dobře si poradí i s poškozeným objektem
- možnost přímého odeslání gcode přes síť do OctoPrintu
- v mém případě mi generuje lepší podpory - líp se odstraňují
- přidání M600 (ColorPrint) přímo v sliceru
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 16.09.2019 16:17

Aniž bych to včera tušil, tak dneska vyšla finální verze PrusaSlicer2.1

https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/releases

video s představením novinek:
phpBB [video]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 29.10.2019 13:04

Model HB Rebel II pro Prusaslicer 2.1
obr.png


Rebel_II.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mgiorgio » 02.11.2019 10:10

Ahojte
Mne vcera zachytil Prusa slicer ako virus stal sa to uz niekomu??? pouzivan teraz 2.1.0
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 180
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod TomRous » 02.11.2019 13:07

Nejsem odborník a svou tiskárnu teprv stavím, ale z mého pohledu lajka to může být tím, že si Slicer dovoluje posílat data přes net. Možná se pohrabat v nastavení jeho oprávnění (někde v nastavení Windows) nebo jim rovnou napsat na chat, kde určitě poradí lépe.
  • 0

TomRous
 
Příspěvky: 7
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 02.11.2019 14:42

Ne zatím jsem se nesetkal s tím, že by antivirus hlásil Prusaslicer jako virus. Pouze pokud testuju alfa/beta verze tak nejsou podepsané - OS se brání spuštění a žádá o potvrzení.
Stahuji verze pouze z oficiálního zdroje na githubu.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mgiorgio » 02.11.2019 15:45

jasne u oficialneho som stiahol este septembri ked to vydale odvtedy som pouzival... dneska ako som chcel nieco slicovat mi nenasiel .exe file a ako som to chcel nahradit mi nepsutil a vtedy som to zistil ze antivirus Avast mi to karantenoval... asi na to nabehlo upgrade a nieco sa mu to nepodarilo. mam 64 bit windows 10
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 180
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod peca » 02.11.2019 20:34

Vyhoď Avast/AVG. Pokud člověk neleze na pochybné stránky, vystačí si s integrovaným MS Defenderem. V práci jsme měli placenou "biznys" verzi a vyházeli jsme to. Speciálně Avast / AVG nám neskutečně prasí u zákazníků (a to máme SW podepsaný). Běžně maže nově nainstalované aplikace, bez varování jim ustřihává síťová připojení a svévolně zastavuje databázový server (Firebird SQL).
// osobní zkušenost
  • 0

Naposledy upravil peca dne 03.11.2019 20:57, celkově upraveno 1
peca
 
Příspěvky: 235
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod poutnik » 03.11.2019 10:01

@mgiorgio a jaký AV to byl? Pokud Avast, tak se přikláním k jeho odstranění - u mé paní v práci (kde jí dělám správu IT :( ) to přinášelo víc problémů a komplikací než potenciálních řešení. Navíc nechápu proč při každé aktualizaci tam natlačil ten jejich modifikovaný chrome prohlížeč, byť jsem ho pokaždé odstranil (a volbu "neinstalovat prohlížeč" jsem nenašel). Avast byl dobrý, ale tak max před 5 roky.

J
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 182
Images: 10
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků