Prusa Slic3r 1.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod peterhe » 09.01.2019 22:38

nazdar páni,
vie niekto prosím poradiť čo mám zle nastavené, verzia 1.41,
celý model vyslicuje dobre, po rozrezaní na 8,8 mm pokazí top solid infil, predchádzajúca verzia to nerobila
slic 1.41.jpg


vlozka obluk 4.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
peterhe
 
Příspěvky: 87
Registrován: 27.02.2017 17:23
Bydliště: Trenčín
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod tomast » 09.01.2019 23:36

Snažil jsem se, ale tvůj problém jsem nedokázal napodobit - Slic3r 1.41.2 Win64
Image3.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tomast
 
Příspěvky: 204
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 10.01.2019 03:40

Potvrzuju Slic3r 1.41.2+ MacOS žádný problém a to jsem zkoušel vrstvy od 0.05 po 0.35 nikde se to neobjevilo.
(ani na origoš průša profily se nic nerozbilo)
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1555
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod peterhe » 10.01.2019 10:00

ďakujem za odskúšanie,
vlastné profily som preniesol zo starého slicru, (asi 1.29) na origoš pruša to nerobí,
zistil som, že to zle slicovalo len pri vlastných, po prepísaní parametrov do originál už funguje ako má
  • 0

peterhe
 
Příspěvky: 87
Registrován: 27.02.2017 17:23
Bydliště: Trenčín
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 19.01.2019 17:06

Ja mel trochu jiny a zaroven trochu podobny problem. Udelal sem profil pro filament zkopirovanim original PET.
Upravil sem v nem par hodnot a mozna i neco malo smazal (povetsinou komentare apod.).
Profil mi prestal fungovat a Slic3r hazel chybu pri startu. Myslel sem si, ze sem zmenil spatne nejakou hodnotu a ze mu to vadi. Tak sem postupne vracel puvodni nastaveni az sem dosel k tomu, ze originalni profil a muj profil se lisil jen v teplotach (porovnaval sem to programem, takze ani CR/LF se nelisily). Ale stejne nefungoval. Tak sem zkopiroval profil znovu a nastavil teploty a udelal upravy chlazeni a vse fungovalo dobre. Pak sem promazal i ty komenty s diakritikou atd. a porad fungoval. Zkratka se nekdy nekde neco .... a nebo si Slic3r jeste schovava neco bokem a dohromady to pak nesedi.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 23.01.2019 18:33

Nevíte někdo jak je to stín vyhlazení vrstev. Aď dělám co dělám tak to tlačítko je pořád zašedlé. Je potřeba to někde povolit nebo něco doinstalovat?
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 23.01.2019 20:24

Máš v nastavení tiskárny u extruderu nastaveno min a max vrstvy?
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1555
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 24.01.2019 18:50

Jj to mám.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 27.01.2019 19:41

Zkus si stahnout novou verzi z github 1.42 alpha3

Umi to spoustu novych veci a treba to bude OK.

Vyhlazovani horni vrstvy nemuze souviset s vyskou vrstev, je to otazka rychlosti, mensi davky filamentu a nastaveni malych rozteci infillu.

Jeste mozna blbost, ale neni to treba pro dual extruder tiskarny bloknuty? Nebo tak neco?

Zkusil bych pro pokus prepnout na profil tiskarny prusa, jestli tam to bude aktivni a pak se mrknul na definici tiskaren v cem se lisi krome rozmeru.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 28.01.2019 15:28

pentaxxx píše:Z
Vyhlazovani horni vrstvy nemuze souviset s vyskou vrstev, je to otazka rychlosti, mensi davky filamentu a nastaveni malych rozteci infillu.



Nejde o vyhlazování horní vrstvy, ale jestli to dobře chápu tak to tlačítko je na změnu výšky vrstev v modelu. Na boku by měla vyskočit taková posuvná lišta a tam se v různých výškách nastavý různé výšky vrstev.
No a to mi nejde a nemůžu přijít na to proč.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 28.01.2019 16:27

Aha, ty myslis variable layer height.
Tak to by mela fakt fungovat jen na zaklade min a max vysky vrstvy.
Pak jeste zkusit jestli nemas fakt neco v profilu tiskarny. Prusuv slicer ma definovane ruzne omezeni podle typu tiskarny. Aby nesly zvolit urcite kombinace apod.
Pak mozna mrknout jestli to nema souvislost s opengl compatibility v slic3r nastaveni.
Mne to funguje v posledni oficialni 1.41.2+ i v alpha3 na mym profilu pro rebela i da vinci. Jenom to ovladani je dost krkolomny. Radeji bych to definoval v gridu pro cisla vrstev.

Leda bych vecer kouknul do zdrojovyho kodu, jestli tam neni nejaka podminka v programu. Potreboval bych ale presny cislo verze co mas.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 28.01.2019 16:57

Taky mám verzi 1.41.2+win64
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 28.01.2019 17:28

Jo občas to zlobí pokud máš staré profily které jsi přesouval z verze do verze. Obzvlášť to nemá rádo pokud naimportuješ profil ze starého origo Slic3ru do Slic3ru PE to pak některé funkce nejdou a nebo zloběj ...

S tím že by nešla varable layer height jsem se ještě nepotkal.

Zkus jen tak pro otestování vytvořit nový profil tiskárny.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1555
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 28.01.2019 19:17

Jj, mohlo by to tim byt, taky mam problem se starsima profilama materialu apod.
Zkus udelat kompletni nove profily pro tiskarnu i nastaveni tisku, filament muzes prepnout nejakej origo Prusuv a uvidis.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod Blade » 28.01.2019 20:01

Tak nevím vyzkoušeno, kde co. Průša profily, nové profily a nic tak to asi nechám koňovy. Třeba se to jednou vyřeší.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 27
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník