Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod rambo » 05.06.2018 06:04

Taky ho už mám v posedním Repetier-Host, celkově pozitivní dojem, jen co mě vyloženě štve, je, že chybí tooltipy pro Drop Down menička, mám tam dlouhé názvy jednotlivých profilů, které mi popisují nastavení a nevím pak který je který, u starší verze to šlo "obejít" rozšířením šířky okna aplikace kdy se procentuálně rozšiřovalo i to drop-down menu.
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 104
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod bubnikv » 05.06.2018 10:52

Díky za zpětnou vazbu. Tady ve Slic3r PE týmu je to teď veselejší, máme 6 programátorů a jednoho dedikovaného testera, takže se můžeme zabývat i "drobnostmi", jako třeba těmi tooltipy. Stejně nejlepší by bylo zapsat návrh tady:

https://github.com/prusa3d/slic3r/issues
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 33
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod rambo » 05.06.2018 12:00

Ok. No problem, zareportím, ale až budu doma z práce.
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 104
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 14.06.2018 15:01

Finální verze Slic3r PE 1.40 je ke stažení
https://github.com/prusa3d/Slic3r/relea ... ion_1.40.0
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 31.08.2018 14:14

Nová verze Slic3r 1.41 má konečně dlouho očekávané umístění objektu na plochu kliknutím podobně jako Simplify3D, dále pak rotaci a úpravu velikosti myší...
Slic3r.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 30.10.2018 04:37

Jak si upravit supporty v Slic3r PE:

phpBB [video]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 18.12.2018 15:55

Ukázka odhadu tiskového času poslední verze Slic3r PE (dokonce je odhad a trošku delší než skutečný tisk) ...

1.png


3.JPG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 19.12.2018 10:18

Stale mi vadi to, ze dokud neulozim GCODE (coz nevim jak zajistit automaticky), tak preview (rychlost, typ, vyska apod.) ani uvedene odhady casu a spotreby materialu nejsou k dispozici. Myslim, ze je to relativne trivialni vyresit, ale asi sem jedinej na svete komu toto vadi/chybi.
Ironing se pokud vim chysta, coz je dobra zprava. Asi stale zustanu u Ultimaker Cura, dokud takove drobnosti Prusuv tym neporesi.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod n1kd0 » 19.12.2018 11:27

nejsi. taky mi to vadí :-D
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 19.12.2018 17:56

Ani ne ...
při Slicovat to jen vypočítá a nakreslí dráhy pro náhled = rychlejší
při Uložení již počítá i s akceleracema, rychlostma a dalšíma parametrama = pomalejší

Stejně rovnou ukládám na SD tak mi to je fuk ... náhled používám jen pro neznámé objekty k náhledu první vrstvy
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 19.12.2018 19:15

No rekneme to tak, ze moje masina to pocita tak rychle, ze cas vypoctu neresim. Co ale potrebuju, je videt drahy vcetne feature type aspon. Abych mohl ladit tisk a videl chybu zavcasu (vetsinou moji vlastni). Tisknu povetsinou komplikovanejsi veci a resim dost thin wall a semtam i vysky vrstev (sem zvyklej ze simplify tisknout vice layer height v jednom objektu) atd.
Kdybych tiskl furt dokola jen dily na Rebela a mel vyladeny profil na kazdou skupinu, tak to asi taky tolik neresim.
Zkusim holt mrknout do zdrojaku, jestli tam jde aspon dat shortcut nebo treba aby se to prepocitalo=ulozilo do tempu pri prepnuti na zalozku Preview samo.
Je to z hlediska programovani jednoducha vec a skoda, ze to tam neni jako option, podobne jako background slicing.


Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 19.12.2018 19:32

kroxigor píše:Ani ne ...
při Slicovat to jen vypočítá a nakreslí dráhy pro náhled = rychlejší
při Uložení již počítá i s akceleracema, rychlostma a dalšíma parametrama = pomalejší

Stejně rovnou ukládám na SD tak mi to je fuk ... náhled používám jen pro neznámé objekty k náhledu první vrstvy
Btw jeste sem zapomnel vznest otazku. Je mozny ty nahledy nejak ovlivnit ve Slic3r co se tyka vzhledu. Vim ze ani v repetier host ten nahled uplne nesedi s realitou at nastavuju co nastavuju.
Mel sem za to, ze by mohlo jit se co nejvic priblizit realite co se tyka prurezu tisknute drahy. Ale zatim sem vzdy skoncil na tom, ze v nahledu to treba vypada, ze je tam mala mezera a v realu je to naopak prelite i kdyz mam vse nastavene jak nejlip to jde.
Pokud srovnam nastaveni a vysledny tisk tak to docela sedi, jak spojeni perimetru tak i vnitrni a vnejsi rozmery, akorat ten nahled je mimo.
Priklad:
Tryska oznacena 0.4 ma neco mezi 0.4 a 0.45 mm podle vuli odhadem 0.42mm, width mam nastavenou na 0.47mm (prijde mi to tak akorat u tyhle, aby to malinko upechovalo) , filament 1.75mm (mam asi kliku na filament a skutecne ta tloustka lita minimalne) vyska pochopitelne dle aktualniho tisku 0.1 az 0.25mm a krok extruderu zkalibrovanej.
V repetieru je tam vic moznosti ale stejne ani jedna nesedela. Kresli to v podstate kosoctverec tazeny po krivce mi prijde. V realu je to samozrejme spis rozmacknuta elipsa nebo jak to nazvat.

Asi je to proste zjednoduseni a nemam to resit, ani tomu nahledu verit, ze?


Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 19.12.2018 19:52

Je to náhled nikdo od toho nečeká fotorealistické přesné zobrazení - to by výpočet a paměťové nároky byly úplně někde jinde
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod pentaxxx » 22.12.2018 09:30

No ja to myslel tak, ze by stacilo, aby se hrany perimetru dotykaly i v nahledu, kdyz se v realu dotykaji nebo dokonce prekryvaji.
Nic vic nechci. Bez toho se hledaji blbe mista, kde je skutecne mezera u tenkych sten a kde je to jen chyba nahledu.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx

Příspěvekod kroxigor » 04.01.2019 16:56

Tak jsem udělal pár desítek tisků a výpočet časů je fakt přesný, spíš to Rebel II dá rychlejc než je odhad (o minutky).
U S3D je to spíš odhad tisku a tisk je delší v řádu desítek minut.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1619
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron