Dĺžka tlače

Dĺžka tlače

Příspěvekod halas » 09.09.2017 16:52

Zdravím všetkých,
vie mi niekto poradiť,ako zistím dĺžku tlače? Slic3r to neukáže,PrusaControl a Gcode Analyzer mi vypočítal oproti skutočnému času tlače čas oveľa dlhší.Som začiatočník medzi vami,takže prosím o radu.
Ďakujem!
  • 0

halas
 
Příspěvky: 5
Registrován: 29.08.2017 18:30
Bydliště: Michalovce
Reputation: 0

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod akademik » 09.09.2017 19:55

ja pouzivam na slicovani Repetier host a v nem Prusa Slic3r, tam to odhadne cas + delku filamentu. Orientacne to sedi, tisk je obvykle mirne kratsi a filament to taky trochu prestreluje.

Dal to obvykle tisknu pres Octoprint na RaspberryPi kde je taky odhad delky tisku ktery se upravuje az po zahajeni tisku, tam se mi zda ze to sedi +/- presne..
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 119
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod boraicho » 09.09.2017 21:20

Jak ze nie? Mne slicer, ukazuje cas, a vidi sa mi ze ukazuje o 2 , 3 minutky menej ale vcelku dobry odhad ci uz je to 15 minut ale 3 hodiny.
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 219
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod zemciko » 10.09.2017 17:55

Simplify a kisslicer to ukazují přímo, slic3r sice ne, ale tam to stačí nahrát do repetieru. Přesnost výpočtu dost souvisí s tryskou (objem) a akceleracemi (čas).
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 993
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod boraicho » 10.09.2017 18:46

Aha, ja vlastne pouzivam repetier :)
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 219
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod zemciko » 10.09.2017 19:06

No já ten repetier používám jen občas, třeba bna doladění PID nebo tak. Jinak jsem už přešel na SD karty, je to přecejen jistější než USB.
Ten repetier mám v PC nainstalovaný právě jen na to abych si zkontroloval nějaký hotový či starší CNC kod.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 993
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Dĺžka tlače

Příspěvekod boraicho » 10.09.2017 19:18

Ja od zaciatku vylucne pouzivam sd kartu. A ukladam to z repetieru.
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 219
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků