tlač sa mi po polhodine zasekne

tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod TomiOl » 09.08.2017 10:40

ahojte
po dlhšom laborovani som začal tlačiť zložitejšie objekty, kde som musel aj riešiť podporný materiál
a tu nastáva ten problém
keď som tlačil cez usb kabel s PC do tlačiarne po cca polhodine mi vyhodilo chybu "Communication timeout - reset send buffer block" a cela tlačiareň mi zmrzla musím ju reštartovať
dnes som to skúšal cez SD kartu a po polhodine mi prestala tlačiť a musím ju taktiež reštartovať aby znova fungovala
toto som spozoroval odvtedy keď som začal riešiť podporný materiál(použivam Slic3r-1.36.2-prusa3d)
stretol sa už niekto stým ?
neviete čo by to mohlo byť ?
za každú radu ďakujem :wink:
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil TomiOl dne 09.08.2017 11:02, celkově upraveno 2
TomiOl
 
Příspěvky: 3
Registrován: 09.08.2017 10:01
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod akademik » 09.08.2017 10:47

mě to dělalo něco podobnýho (snad stejná hláška) a vyřešil to kratší a novej USB kabel, ale pokud to dělá i při tisku z SD karty tak je to opravdu divný.
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 101
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod M&A 3D tlac » 09.08.2017 11:10

Toto mne robilo tiež cez USB, a bolo to tým , že som mal na PC zapnutý úsporný režim. Cez SD kartu sa mi to stalo raz a bolo to zlým kontaktom. Tak som vymenil SD kartu.Inak používal som micro SD kartu a stou boli samé problémy pri spoji v SD adaptéri. Tak som prešiel na klasiku SD
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 102
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod zemciko » 09.08.2017 11:55

Podívej se jaké příkazy oproti dřívějším tiskům v těch programech máš. V kterém místě se to seklo a jestli se ti to sekne ve stejném místě nebo náhodně časem.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 949
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod medapeta » 09.08.2017 12:08

Zkus vytisknou z PLA některý ověřený model odsud: http://www.prusa3d.com/downloads/driver ... models.zip
Píšťalka nebo Batman jsou celkem malé a nenáročné.
Pozor na klipsy pro přichycená skla, hlava na začátku jede čistící pruh zleva doprava tak ať ti to někde nenarazí.
Pokud se tiskárna zasekne i při tisku tohoto, budeme pokračovat v hledání dál.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1099
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod TomiOl » 09.08.2017 19:55

čo som si zatiaľ všimol 2-krát tak to, že mi to skončilo vždy na rovnakom mieste, lenže to bolo tlačené z SD karty takže neviem ktorá vrstva

idem skúsiť tlačiť tie overene modely či mi to pri nich spraví
  • 0

TomiOl
 
Příspěvky: 3
Registrován: 09.08.2017 10:01
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod zemciko » 09.08.2017 20:12

Pokud to udělá ve stejném místě tak snad na modelu vidíš kde skončil ne?
Změřím posuvkou a mrknu do programu kde je ztejná hodnota osy z..
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 949
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod TomiOl » 10.08.2017 10:49

Takze
Batmana mi vytlačilo úplne v poriadku
Tak som spravil další experiment taký že som to dal tlačiť cez CuraEngine síce bez podpori a tlači to žiadne zmrznutie nič

Takze chyba bude asi v zlom nastavení slic3r
  • 0

TomiOl
 
Příspěvky: 3
Registrován: 09.08.2017 10:01
Reputation: 0

Re: tlač sa mi po polhodine zasekne

Příspěvekod M&A 3D tlac » 10.08.2017 11:33

TomiOl píše:Takze
Batmana mi vytlačilo úplne v poriadku
Tak som spravil další experiment taký že som to dal tlačiť cez CuraEngine síce bez podpori a tlači to žiadne zmrznutie nič

Takze chyba bude asi v zlom nastavení slic3r


Nahral sa ti predchadzajuci gcode cely ? Aj to sa obcas stane.
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 102
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0


Zpět na Slic3r

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron