rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebelom

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 04.12.2016 18:39

Diky borat no to som skúšal dal som si značky dal 5cm a prešlo presne 5cm takže tam asi problém nebude.
Dnes má doslova už nasrala tá kokotina ktorú fakt asi neviem ovládať lebo dva krát sa mi nepodarila tlač väčšieho krytu prvý krát to bol uvoľnený remeň takže to som si všimol pomerne skoro a to si priznám že je moja vina ale druhýkrát sa mi celá tlač ako keby posunula o pár mm a to fakt neviem prečo a ako je to možné lebo sa mi to ešte nikdy nestalo
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod medapeta » 04.12.2016 19:00

Malé napětí na driverech, povolený červík na řemenici nebo bordel na tyčích...
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 552
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 04.12.2016 19:57

prve mozno
druhe urcite nie
tretie mozno..
dik skontrolujem to
uz ste niekto tlacil novy extruder pre RJMP loziska ?
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 19.12.2016 20:05

chlapci a dievcata s tymto problemom sa vlastne zaoberam od zaciatku odkedy som postavil tlaciaren cim to moze byt sposobene? nejake napady? mozem teda povedat to ze sa to meni ked menim napatie na drivery extrudera.. od diagonalnych vln az po tieto vodorovne este som sa ich nezbavil.
pre tych co nevedia co myslim, tak myslim tie vodorovne opakovania pri troch roznych materialoch priblizne rovnake teploty a rovnaky profil nastaveny pri tlaci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 19.12.2016 21:21

ok dostal som doporucenie namazat tyce. a priznam sa neboli mazane od kedy som postavil takze skusim.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod zemciko » 19.12.2016 23:07

A ty diody mezi motorem a driverem, případně jiný drivery jsi nezkoušel?
zemciko
 
Příspěvky: 486
Images: 4
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Rebel » 19.12.2016 23:39

smajdave zavitovky?
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2591
Images: 241
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 19.12.2016 23:43

moze to byt aj zlym modelom? jo je mozne ze su smejdave ale neviem ake ine mam zohnat pozlatene? :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Rebel » 19.12.2016 23:54

muze to byt i modelem, ale nesmajdave neznamena pozlacene a take to neznamena, ze mas v ose zavitovku s osou motoru a ze sedi motor tak, jak ma. mas spojene osy motoru se zavitovkami hadickami ?
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2591
Images: 241
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 20.12.2016 00:05

nie nie mam tam tie neviem ako sa to vola cervikom sa zaistuje taky valec na motore aj na zavitovke
http://i.ebayimg.com/images/g/6wYAAOSwN ... -l1600.jpg
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Rebel » 20.12.2016 00:17

jo a to bude jeden z problemu prispivajicich k periodickemu zvlneni osy Z (evidentne po 1mm, coz je jedna otacka zavitovky), tedy krive a smajdajici zavitovky umocnene pevnou spojkou. Pokud se ti nedari zminimalizovat smajdani usazenim motoru, tak tam dej misto tech uzasnych hlinikovejch spojek blbe levne hadicky a nech mezi zavitovkou a osou motoru 1-2mm mista, uvidis ze to pomuze.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2591
Images: 241
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod medapeta » 20.12.2016 02:40

Ty věci do kterých se strká červík, tedy pružné spojky, je potřeba správně použít. Mezi osou motoru a závitovkou musí být mezera a i motor i závitovka by měly být upnuté mimo tu pružnou část na krajích kde je tělo spojky ještě pevné a bez proříznutí. Pokud je tam červíků víc po obvodu, tak je dobré jejich pomocí udržet motor se závitovkou co nejvíc v ose. Pak to funguje jak má.
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 552
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod kroxigor » 20.12.2016 05:55

petrik píše:nie nie mam tam tie neviem ako sa to vola cervikom sa zaistuje taky valec na motore aj na zavitovke
http://i.ebayimg.com/images/g/6wYAAOSwN ... -l1600.jpg


Jo tak podobné čínské šmejdy (pružné spojky) jsem tam měl taky než jsem je vyhodil a dal obyč hadičku hodně se to zlepšilo. Později jsem koupil kvalitní pružné spojky tady u nás a je klid - fungujou jak mají.
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 1000
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 20.12.2016 15:41

hadicky som tam mal na zaciatku zacali sa mi pretacat a ani neviem kde by som nejaku zohnal.. preto som si kupil titeto pruzne spojky.. ale to co povedal medapeta tak to poobede skusim pretoze som to asi namontoval zle..
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod medapeta » 20.12.2016 16:09

Hadičky jsou z Velorexu :-)
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 552
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků