rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebelom

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Otomar » 07.04.2016 11:18

To vypadá na problém už v modelu/datech. Hoď sem STL.
Otomar
 
Příspěvky: 395
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 07.04.2016 12:12

no model som si vyrobil sam takze viem popripade upravit len nechapem ako funguje to slajsovanie toho objektu. teda je mi jasne ze asi chce aby to bolo co najrychlejsie tak si to aj tak vypocita a nehladi na nejaku esteticku stranku veci. :D
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 11.04.2016 14:14

tak som to dal zoslajsovat v inom programe a uz to vyzera perfektne. skusal som aj upravovat model ale slicer to vzdy az na male detaily slajcoval rovnako.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Breta » 16.06.2016 07:51

HynX píše:Po precitani vsemoznych tem na roznych zahranicnych reprap diskusnych forach som urobil na tlaciarni nasledne opatrenia:
- na usb kabel dal feritove jadro
- "upratal" kable tak, aby kabel napajania a usb boli co najdalej od seba
- usb kabel zapojil do slotu priamo na maticnej doske (predtym bol na porte v predu bedne)
Tak ak ma niekto podobny problem, moze vyskusat ;)


Ano, hledám odpověď na stejný problém v tisku - taky mi to "cvaká", ale já žádné relátko v zapojení nemám! Pouze 4KM a 2 spínané zdroje (jeden průmyslový 24V a zdroj z PC pro 12V), Arduino, Ramps - tak nevím co to může dělat ten zvuk?! "Tisknu" zatím z Repetieru - zprvu byl problém v jedné ose (používám šroub a matici, velká tuhost a KM to nestíhal) (podařil se tisk cca 5 vrstev než jsem to stopnul sám), po úpravě však zhruba po 1 vrstvě přestal pohyb KM-X,Y,Z i KM-extruderu a Repetir ztunul a nic se nedělo - jen to "cvakání" se ozývalo! Při novém pokusu po restartu PC zas vše běželo na manuál (ovládání KM aj.) i tisk z programu - opět ale po první vrtvě to ztuhlo a "cvakalo". Z SD karty jsem to netestoval, protože mi zatím nechodí. Citované opatření okolo umístění kabeláže budu muset asi určitě provést.
Breta
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11.03.2016 15:50
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod oscar » 16.06.2016 08:12

Proc mas dva zdroje?
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 585
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Breta » 16.06.2016 09:45

12V Arduino, 24V Hotbed (pro menší proud)
Breta
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11.03.2016 15:50
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 17.09.2016 21:24

ahojte ako ste riesili problem ak ste chceli dat na pojazd extruderu RJMP loziska? pilnik alebo ste si vytlacili novy extruder? s dierou spravnych rozmerov?
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod medapeta » 18.09.2016 02:49

Vystruznik
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 555
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 18.09.2016 07:39

hehe no jo to je pekne. ja asi skor upravim a vytlacim novy extruder
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 21.09.2016 09:49

otazka na rebela http://obchod.rebelove.org/hotendy-a-tr ... 30-31.html heh teraz neviem ktory mam HE ale bude mi toto vnutro pasovat do starsieho hotendu? neviem teraz presne ktory mam. mam taky ktory nema rovnake rebrovanie ale rebrovanie sa mu smerom od trysky zuzuje..
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Rebel » 21.09.2016 09:58

Pošli fotku, to vypadá na 3Draty a ne RebelMOD. Nebo zmer délku a průměr te části, co je zasunuta do chladiče.

Odesláno z mého K920 pomocí Tapatalk
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2594
Images: 241
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 21.09.2016 10:03

no jo do faka to je 3draty omg.. priemer bol 6mm a dlzka hmm 40mm toto neviem presne zistim ked pridem domov. uplne mi to vypadlo ze to este existuje aj 3draty
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 25.11.2016 20:27

ahojte ake mate nastavene parametre ak mate namontovanu 0.6mm trisku? viem ze je to individualne ale zaujimalo by ma to diky
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 29.11.2016 15:02

No nič takže mal z vás už niekto tieto medzery na výtlačku čím to je spôsobené? Zmrstovanim? Neviem len hádam. Štruktúru steny už neriešim to neviem vyriešiť odkedy som tlačiareň postavil pri väčších vytlackoch to je proste takto skarede.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petrik
 
Příspěvky: 63
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod Borat » 29.11.2016 16:36

Čau, příjde mi, že máš nastaven velký průtok plastu.

vrstva se tím rozlévá do boku to je to zvlneni na krajích timto sem si jist

a rozlepení vrstev by mohlo byt zpuvobeno chladnutím huste vrstny a tim roztrhani od sebe ale to je jen domenka

nejdrive zkus ubrat na prutoku plastu bud v repetieru pri tisku ale nejlepsi bude provest znovu kalibraci extruderu...
Borat
 
Příspěvky: 25
Registrován: 19.11.2015 23:42
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků