rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebelom

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod tom666 » 06.12.2018 09:21

  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 06.12.2018 20:03

@tom666
dik to som si nasiel. zabudol som moju otazku zmazat. pretoze som potom nato dosiel. teda neviem coho sa problem tykal ale nieco som zakomentoval a... no nic je to pre mna tazke upravovat svoj vlastny merlin pritom sa mi to uz raz podarilo len to nejako neviem zopakovat.
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod tom666 » 06.12.2018 21:37

petrik píše:... neviem coho sa problem tykal, ale nieco som zakomentoval ...

Urcite problem tohoto:
Kód: Vybrat vše
#define ENDSTOP_INTERRUPTS_FEATURE
  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 06.12.2018 22:02

jj bolo to ono.
teraz mam napriklad situaciu ze podla tvojho configu som spravil svoj merlin a uz mi vsetko funguje ale iba cez displej a pripojenim cez kabel tlaciaren z pc nereaguje. mozno sa i neico popritom naucim.. hmm skor si myslim ze nie a je to pokus/omyl metoda
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod tom666 » 06.12.2018 22:29

@petrik
Napoveda :wink:
* Com Port
* Baud Rate
  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 06.12.2018 22:40

jezis @tom666 som amater ale naozaj nie az taky. nemam nejaky driver na mks gen 1.4

ok driver zo stranky https://www.ftdichip.com/Products/ICs/FT232R.htm naistalovany uz vidim port COM3 aj simplify ale stale sa nevie pripojit

ok som mrte obrovsky amater:

The serial port in configuration.h does not refer to your PC's port. That is the Arduino port. Leave it at 0.
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod tom666 » 07.12.2018 07:19

petrik píše:The serial port in configuration.h does not refer to your PC's port. That is the Arduino port. Leave it at 0.

V konfigu nastav:
Kód: Vybrat vše
#define SERIAL_PORT 0
  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 07.12.2018 07:22

hhh no teraz som zahanbeny este viac. hej viem spravil som to. a cez kabel to uz samozrejme funguje. len neviem preco som si myslel ze nastavenie toho portu v merline musi byt rovnake ako je COM vo windowse az po tejto reakcii ktoru som nasiel na nejakom zahranicnom fore som sa "uvedomil"
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 07.12.2018 20:56

viete mi prosim poradit este s tymto https://reprap.org/forum/read.php?160,814956,814956

predstavte si to akoze dam v repetieri M502 co je factory reset. potom zadam dobru hodnotu do esteps a funguje to prejde mi filamentu presne kolko chcem. odpojim tlaciaren vypnem repetier zapnem simplify dam vytlacit potrebne mnoztvo fialentu a vytlaci mi menej mozem davat m502 kolko chcem stale to bude zle upravim esteps na vyssiu hodnotu nepomoze to. stale prechadza malo plastu. uz tomu naozaj nerozumiem,
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod tom666 » 07.12.2018 21:35

Nebolo by vyhodnejsie v konfiguracii zadefinovat realne hodnoty krokov + povolit zapis do EEPROM :?:
V pripade problemov mozes potom kedykolvek urobit inicializaciu a ulozenie vychodzieho nastavenia do EEPROM cez LCD menu.
  • 0

Prusa i3 MK2s, Creality Ender-3, Anycubic i3 Mega, Sunhokey Prusa i3 Clone.
tom666
 
Příspěvky: 513
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: rebel II zastavuje pocas tlace aneb moje tazkosti s rebe

Příspěvekod petrik » 10.12.2018 10:58

ahoj prepac ze opat ale pravdepodobnejsie je. ze asi ti nerozumiem.
zadefinovane hodnoty krokov myslim mam v arduine napevno hodnotu 444. ktoru nahravam cez usb do tlaciarne
povolit zapis do eeprom je riadok #define EEPROM_SETTINGS ak to nieje povolene nieje ani na displeji tlaciarne nasledne moznost ulozit nacitat obnovit nastavenia eeprom.
ale stale nerozumiem/ neviem preco repetier tlaciaren pripojena kablom. funguje cez zadane kroky dobre (vytlaci filamentu kolko ma) ale simplify nie a aj po zmene
M92 E510 napr.
M500 nasledne aj kontrola cez M503 ci naozaj sa hodnota zmenila
vzdialenost ktoru filament prejde sa nezmeni alebo napr velmi malo iba jeden mm
  • 0

petrik
 
Příspěvky: 92
Registrován: 01.03.2015 13:18
Bydliště: BA III / Slovensko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků

cron