Oživení tiskárny

Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 01.06.2015 18:34

Ahoj. Takže tiskárnu jsem poskládal, všechno zapojil a teď se snažím nahrát software. První problém je že se mi nepodařilo pořádně nahrát drivery pro Arduino. Ve správci zařízení

http://img14.rajce.idnes.cz/d1402/11/11435/11435443_9f77816f7d6af9ebd0bc4b446351ffc7/images/Chyba.jpg?ver=0

I přesto jsem zkusil nainstalovat firmware

In file included from /Configuration.h:42,
from /Repetier.h:117,
from Commands.cpp:22:
/pins.h:311:2: error: #error Oops! Make sure you have 'Arduino Mega' selected from the 'Tools -> Boards' menu.
In file included from /Repetier.h:264,
from Commands.cpp:22:
/HAL.h: In static member function 'static void HAL::spiBegin()':
HAL.h:555: error: 'DIO50_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:555: error: 'DIO50_PIN' was not declared in this scope
HAL.h:556: error: 'DIO51_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:556: error: 'DIO51_PIN' was not declared in this scope
HAL.h:557: error: 'DIO52_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:557: error: 'DIO52_PIN' was not declared in this scope
HAL.h:559: error: 'DIO53_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:559: error: 'DIO53_PIN' was not declared in this scope
/HAL.h: In static member function 'static void HAL::spiInit(uint8_t)':
HAL.h:575: error: 'DIO51_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:575: error: 'DIO51_PIN' was not declared in this scope
HAL.h:576: error: 'DIO50_DDR' was not declared in this scope
HAL.h:576: error: 'DIO50_PIN' was not declared in this scope
In file included from /Repetier.h:356,
from Commands.cpp:22:
/Extruder.h: In static member function 'static void Extruder::step()':
Extruder.h:107: error: 'DIO26_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:107: error: 'DIO26_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:107: error: 'DIO26_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:107: error: 'DIO26_PIN' was not declared in this scope
/Extruder.h: In static member function 'static void Extruder::unstep()':
Extruder.h:166: error: 'DIO26_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:166: error: 'DIO26_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:166: error: 'DIO26_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:166: error: 'DIO26_PIN' was not declared in this scope
/Extruder.h: In static member function 'static void Extruder::setDirection(uint8_t)':
Extruder.h:223: error: 'DIO28_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:223: error: 'DIO28_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:223: error: 'DIO28_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:223: error: 'DIO28_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:225: error: 'DIO28_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:225: error: 'DIO28_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:225: error: 'DIO28_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:225: error: 'DIO28_PIN' was not declared in this scope
/Extruder.h: In static member function 'static void Extruder::enable()':
Extruder.h:292: error: 'DIO24_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:292: error: 'DIO24_PIN' was not declared in this scope
Extruder.h:292: error: 'DIO24_WPORT' was not declared in this scope
Extruder.h:292: error: 'DIO24_PIN' was not declared in this scope
In file included from /Repetier.h:385,
from Commands.cpp:22:
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::disableXStepper()':
Printer.h:206: error: 'DIO38_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:206: error: 'DIO38_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:206: error: 'DIO38_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:206: error: 'DIO38_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::disableYStepper()':
Printer.h:216: error: 'DIO56_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:216: error: 'DIO56_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:216: error: 'DIO56_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:216: error: 'DIO56_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::disableZStepper()':
Printer.h:226: error: 'DIO62_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:226: error: 'DIO62_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:226: error: 'DIO62_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:226: error: 'DIO62_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::enableXStepper()':
Printer.h:236: error: 'DIO38_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:236: error: 'DIO38_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:236: error: 'DIO38_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:236: error: 'DIO38_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::enableYStepper()':
Printer.h:246: error: 'DIO56_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:246: error: 'DIO56_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:246: error: 'DIO56_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:246: error: 'DIO56_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::enableZStepper()':
Printer.h:256: error: 'DIO62_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:256: error: 'DIO62_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:256: error: 'DIO62_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:256: error: 'DIO62_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::setXDirection(bool)':
Printer.h:266: error: 'DIO55_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:266: error: 'DIO55_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:266: error: 'DIO55_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:266: error: 'DIO55_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:273: error: 'DIO55_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:273: error: 'DIO55_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:273: error: 'DIO55_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:273: error: 'DIO55_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::setYDirection(bool)':
Printer.h:283: error: 'DIO61_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:283: error: 'DIO61_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:283: error: 'DIO61_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:283: error: 'DIO61_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:290: error: 'DIO61_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:290: error: 'DIO61_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:290: error: 'DIO61_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:290: error: 'DIO61_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::setZDirection(bool)':
Printer.h:300: error: 'DIO48_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:300: error: 'DIO48_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:300: error: 'DIO48_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:300: error: 'DIO48_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:307: error: 'DIO48_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:307: error: 'DIO48_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:307: error: 'DIO48_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:307: error: 'DIO48_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static bool Printer::getZDirection()':
Printer.h:315: error: 'DIO48_RPORT' was not declared in this scope
Printer.h:315: error: 'DIO48_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static bool Printer::getYDirection()':
Printer.h:319: error: 'DIO61_RPORT' was not declared in this scope
Printer.h:319: error: 'DIO61_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static bool Printer::getXDirection()':
Printer.h:323: error: 'DIO55_RPORT' was not declared in this scope
Printer.h:323: error: 'DIO55_PIN' was not declared in this scope
/Printer.h: In static member function 'static void Printer::endXYZSteps()':
Printer.h:535: error: 'DIO54_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:535: error: 'DIO54_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:535: error: 'DIO54_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:535: error: 'DIO54_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:536: error: 'DIO60_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:536: error: 'DIO60_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:536: error: 'DIO60_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:536: error: 'DIO60_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:537: error: 'DIO46_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:537: error: 'DIO46_PIN' was not declared in this scope
Printer.h:537: error: 'DIO46_WPORT' was not declared in this scope
Printer.h:537: error: 'DIO46_PIN' was not declared in this scope
In file included from /Repetier.h:386,
from Commands.cpp:22:
/motion.h: In member function 'void PrintLine::startXStep()':
motion.h:501: error: 'DIO54_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:501: error: 'DIO54_PIN' was not declared in this scope
motion.h:501: error: 'DIO54_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:501: error: 'DIO54_PIN' was not declared in this scope
/motion.h: In member function 'void PrintLine::startYStep()':
motion.h:541: error: 'DIO60_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:541: error: 'DIO60_PIN' was not declared in this scope
motion.h:541: error: 'DIO60_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:541: error: 'DIO60_PIN' was not declared in this scope
/motion.h: In member function 'void PrintLine::startZStep()':
motion.h:577: error: 'DIO46_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:577: error: 'DIO46_PIN' was not declared in this scope
motion.h:577: error: 'DIO46_WPORT' was not declared in this scope
motion.h:577: error: 'DIO46_PIN' was not declared in this scope
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod oscar » 01.06.2015 18:43

niky píše:Oops! Make sure you have 'Arduino Mega' selected from the 'Tools -> Boards' menu.


+ http://www.arduino.cc/en/Main/OldSoftwareReleases#1.0.x jak Ti psal Dan
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 730
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 01.06.2015 18:55

To už jsem právě přeinstaloval - mám 1.0.5
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod Rebel » 01.06.2015 19:03

Vybral si spravne desku "Make sure you have 'Arduino Mega' selected from the 'Tools -> Boards' menu."?
Vybral si spravny COM port ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3896
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 01.06.2015 19:16

V board jsem vybral mega ale port mi to nabízí jenom COM1 a já to mám na COM2

Problém je při instalaci v XP - i když instaluju podle návodu na webu Arduina - na konci mi to vždycky napíše "Instalaci tohoto zařízení nelze dokončit"
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod Rebel » 01.06.2015 19:37

Pokud u toho mas ve spravci zarizeni chybu, tak ti ho to samozrejme nenabidne. Z te instalace posledni verze ARDUINO 1.6.4 si nainstaluj jen drivery, nebo ji stahni jako ZIP file a ty drivery preinstaluj z toho.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3896
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 01.06.2015 20:15

Hm... tak to prostě nelze nainstalovat. Prostě Windows. Asi si zase nainstaluju linux.
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod kroxigor » 01.06.2015 20:36

Zkus Windows podhodit ručně drivery pro Arduino, když to detekuje jako neznámé zařízení viz. tento návod http://arduino.cz/zaciname-s-arduinem-ve-windows/
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 01.06.2015 20:54

To jsem zkoušel, ale prostě se to nechce nainstalovat.
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod brooklynspeedy » 02.06.2015 08:30

Nevím co máš na PC nebo NTB, ale měl jsem obdobný problém s COM porty. Řešení bylo povelení v BIOSU více portů než pouze COM1. Pak se ručně vnucený driver už chytil - je fakt, že tuhle verzi BIOSU jsem viděl snad jen ve 3 NTB :(
  • 0

REBELIX + ARDUINO + RAMPS 1.4 + FULL LCD - prodáno
Nyní probíhá stavba DELTY :)
brooklynspeedy
 
Příspěvky: 47
Registrován: 07.05.2014 09:41
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod oscar » 02.06.2015 08:40

niky: jakej kontroler mas na te desce pro USB komunikaci? udelej nam fotku :)
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 730
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 03.06.2015 00:05

Takže, v Linuxu proběhla instalace relativně hladce i když jsem se u toho hodně navztekal když jsem se snažil rozchodit Repitier 1.0.6 což se nepovedlo tak jedu na 0.90D. Akorát jsem zjistil že 2 z 5 driverů co mi přišly jsou špatné. Jeden je mrtvý úplně. Při zapojení druhého motor jenom píská/vrčí/syčí podle polohy potenciometru ale ani se nehne. Motory samotné jsou všechny ok - zkoušel jsem přehodit drivery a všechno jede kromě toho jednoho. Dá se s tím něco udělat nebo mám koupit rovnou nový?
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 04.06.2015 08:44

Takže budu teď čekat na jeden driver a pak snad to už zatím bude vše. Ale mám jiný problém. Posouvání os neodpovídá příkazům z Repetier Hosta. Respektive posuvy jsou jednou tak dlouhé. Například když zadám aby se osa zet posunula o 10mm tak se posune odhadem o 20. V čem může být problém? Firmware mám z JRC. Jumpery osazené mám - už tam byly když jsem Ramps kupoval. Děje se tak na všech osách.
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod hanysl » 04.06.2015 08:51

Máš nastavené kroky na dvojnásobek, JRC používá drivery DRV a ty máš asi a4988 tudíž si vyděl 2 počet kroků na mm
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 255
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: Oživení tiskárny

Příspěvekod niky » 04.06.2015 09:38

A to nastavím kde?
  • 0

niky
 
Příspěvky: 34
Registrován: 06.09.2014 16:26
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků