Mikrokroky

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 08.09.2015 14:39

Car píše:Převedeno do praxe když budeš tisknout kruhy , tak to nebudou kruhy ale en úhelník ( kruh se bude skládat s přímek "tečen" po kružnici ) a zvuk bude přidaná hodnota navíc :P


S tímhle bych potřeboval poradit. Tiskne se mi núhelník. Měl by to být válec průměru 35 mm a jsou na něm viditelné úsečky o délce 2mm. Jde i slyšet jak to cuká a nehraje to tu krásnou melodii když se tiskne kruh.
Mám DRV8825, jumpery nastavené na 1/32, čínské Arduino, firmware z jrc bez úprav.
Celý den hledám co může být špatně. Spousta věcí o frekvenci a paměti a já z toho nejsem vůbec chytrý. Můžete mi poradit?
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 91
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 08.09.2015 14:46

s jakou presnosti mas vygenerovane stl?
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 691
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 08.09.2015 15:00

To co jsem zkoušel bylo staženo už hotové, takže nevím. Ale na mojí staré tiskárně se vytiskne krásně kulatě. Gkod generuji taky pořád stejně v craftware.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 91
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Car » 08.09.2015 21:28

Když máš dvě tiskárny a na obou spustíš ze stejného PC stejným programem vygenerovaný G-kód a na jedný to jede v kruhu a na druhý po úsečkách , dá se říct ,že G-kód bude v pořádku vygenerovaný .
Hledej tedy problém u Driverů či zadrhávání /vůlí posuvu os X a Y - za předpokladu ,že nějaký jiný kruh už ta tiskárna nevytiskla správně .

Jinak bych soudil ,že je to malým rozlišením u stl pro generaci G-kódu ,jako to myslel Oscar ( nezmenšoval či nezvětšoval jsi to původní STLko ?) .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 645
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 08.09.2015 21:40

Mas nahrane hodnoty eeprom co patri k tomu firmware? Bez nich to totiz dela prave to co popisujes.
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 426
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 09.09.2015 06:20

No v eeprom jsem ladil akorát počet kroků pro extruder a PID pro trysku. Jinak jsem s ním nic nedělal. To jsem nevěděl že se něco takového dělá. Zase budu chytřejší. Zkusím pohledat a nebo když mě nasměrujete budu rád.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 91
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 09.09.2015 07:45

Vyřešeno.
Děkuji. Bylo to tím EEPROMem. Myslel jsem, že se eeprom vygeneruje když kompiluju arduino.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 91
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Rebel » 09.09.2015 08:11

Pokud je pred prvnim nahranim FW arduino ciset/eeprom prazdna, vygeneruje se jeji obsah z FW.
Generovany defaultni obsah EEPRORM lze ve FW zadeklarovat a tim tedy i ulehcit nahrani FW uzivatelum, nic mene se mi ty 2 kroky (navic jsou myslim popsane v manualu JRC) nezdaji zase tak obtizne, aby byly nezvladnutelne. Tedy nahrani FW a nasledne EEPROM.

Pokud by prisla nejaka konstrukcni zmena, tedy treba by si nekdo chtel vymenit remenice za GT2, nebo dat 0.9° motory, staci mu prepsat pouze parametr v EEPROM prez Repetier-host a nemusi prehravat cely FW.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2934
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 09.09.2015 08:51

Supiluliumas píše:Vyřešeno.
Děkuji. Bylo to tím EEPROMem. Myslel jsem, že se eeprom vygeneruje když kompiluju arduino.


Není zač, tohle sem tu na fóru radil už tolikrát, ale zřejmě to vždy někde zapadne.
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 426
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Rebel » 09.09.2015 09:03

Dam to nejako do FAQ, ale musi mit cas to sepsat. Pokud by se nekomu chtelo, muze zacit, vlakno jsem tam pro to udelal
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2934
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 09.09.2015 09:40

Otomar píše:Mas nahrane hodnoty eeprom co patri k tomu firmware? Bez nich to totiz dela prave to co popisujes.


ja se hloupe zeptam - ktery parametr todle ovlivnuje? priznam se ze si nejsem vedom z ebych pri vymene 16 ci 32 mikrokroku neco menil mimo poctu kroku na mm.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 691
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 10.09.2015 08:49

i mě by to zajímalo
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 91
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 10.09.2015 08:54

Tak to kluci vyzkoušejte ;-) Stačí nahrát JRC FW bez eeprom hodnot a hledat.
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 426
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 10.09.2015 09:14

a pritom stacilo napsat: "nevím"
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 691
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 10.09.2015 10:01

Už sem to sem psal, hnedka pod tvou hloupou otázku, ale jak se dívám, tak se to asi neodeslalo. Nevím a nestydíme se za to :D
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 426
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron