Mikrokroky

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 08.09.2015 14:39

Car píše:Převedeno do praxe když budeš tisknout kruhy , tak to nebudou kruhy ale en úhelník ( kruh se bude skládat s přímek "tečen" po kružnici ) a zvuk bude přidaná hodnota navíc :P


S tímhle bych potřeboval poradit. Tiskne se mi núhelník. Měl by to být válec průměru 35 mm a jsou na něm viditelné úsečky o délce 2mm. Jde i slyšet jak to cuká a nehraje to tu krásnou melodii když se tiskne kruh.
Mám DRV8825, jumpery nastavené na 1/32, čínské Arduino, firmware z jrc bez úprav.
Celý den hledám co může být špatně. Spousta věcí o frekvenci a paměti a já z toho nejsem vůbec chytrý. Můžete mi poradit?
Supiluliumas
 
Příspěvky: 89
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 08.09.2015 14:46

s jakou presnosti mas vygenerovane stl?
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 611
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 08.09.2015 15:00

To co jsem zkoušel bylo staženo už hotové, takže nevím. Ale na mojí staré tiskárně se vytiskne krásně kulatě. Gkod generuji taky pořád stejně v craftware.
Supiluliumas
 
Příspěvky: 89
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Car » 08.09.2015 21:28

Když máš dvě tiskárny a na obou spustíš ze stejného PC stejným programem vygenerovaný G-kód a na jedný to jede v kruhu a na druhý po úsečkách , dá se říct ,že G-kód bude v pořádku vygenerovaný .
Hledej tedy problém u Driverů či zadrhávání /vůlí posuvu os X a Y - za předpokladu ,že nějaký jiný kruh už ta tiskárna nevytiskla správně .

Jinak bych soudil ,že je to malým rozlišením u stl pro generaci G-kódu ,jako to myslel Oscar ( nezmenšoval či nezvětšoval jsi to původní STLko ?) .
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 641
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 08.09.2015 21:40

Mas nahrane hodnoty eeprom co patri k tomu firmware? Bez nich to totiz dela prave to co popisujes.
Otomar
 
Příspěvky: 404
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 09.09.2015 06:20

No v eeprom jsem ladil akorát počet kroků pro extruder a PID pro trysku. Jinak jsem s ním nic nedělal. To jsem nevěděl že se něco takového dělá. Zase budu chytřejší. Zkusím pohledat a nebo když mě nasměrujete budu rád.
Supiluliumas
 
Příspěvky: 89
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 09.09.2015 07:45

Vyřešeno.
Děkuji. Bylo to tím EEPROMem. Myslel jsem, že se eeprom vygeneruje když kompiluju arduino.
Supiluliumas
 
Příspěvky: 89
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Rebel » 09.09.2015 08:11

Pokud je pred prvnim nahranim FW arduino ciset/eeprom prazdna, vygeneruje se jeji obsah z FW.
Generovany defaultni obsah EEPRORM lze ve FW zadeklarovat a tim tedy i ulehcit nahrani FW uzivatelum, nic mene se mi ty 2 kroky (navic jsou myslim popsane v manualu JRC) nezdaji zase tak obtizne, aby byly nezvladnutelne. Tedy nahrani FW a nasledne EEPROM.

Pokud by prisla nejaka konstrukcni zmena, tedy treba by si nekdo chtel vymenit remenice za GT2, nebo dat 0.9° motory, staci mu prepsat pouze parametr v EEPROM prez Repetier-host a nemusi prehravat cely FW.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2678
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 09.09.2015 08:51

Supiluliumas píše:Vyřešeno.
Děkuji. Bylo to tím EEPROMem. Myslel jsem, že se eeprom vygeneruje když kompiluju arduino.


Není zač, tohle sem tu na fóru radil už tolikrát, ale zřejmě to vždy někde zapadne.
Otomar
 
Příspěvky: 404
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Rebel » 09.09.2015 09:03

Dam to nejako do FAQ, ale musi mit cas to sepsat. Pokud by se nekomu chtelo, muze zacit, vlakno jsem tam pro to udelal
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel CUBE (testuji), Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2678
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 09.09.2015 09:40

Otomar píše:Mas nahrane hodnoty eeprom co patri k tomu firmware? Bez nich to totiz dela prave to co popisujes.


ja se hloupe zeptam - ktery parametr todle ovlivnuje? priznam se ze si nejsem vedom z ebych pri vymene 16 ci 32 mikrokroku neco menil mimo poctu kroku na mm.
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 611
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Supiluliumas » 10.09.2015 08:49

i mě by to zajímalo
Supiluliumas
 
Příspěvky: 89
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 10.09.2015 08:54

Tak to kluci vyzkoušejte ;-) Stačí nahrát JRC FW bez eeprom hodnot a hledat.
Otomar
 
Příspěvky: 404
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Mikrokroky

Příspěvekod oscar » 10.09.2015 09:14

a pritom stacilo napsat: "nevím"
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 611
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Mikrokroky

Příspěvekod Otomar » 10.09.2015 10:01

Už sem to sem psal, hnedka pod tvou hloupou otázku, ale jak se dívám, tak se to asi neodeslalo. Nevím a nestydíme se za to :D
Otomar
 
Příspěvky: 404
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků