firmware na rebela 2

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 26.04.2015 20:22

Já je dobře zapojený nemám, ve všech možných návodech se zapojení rozcházelo a měl jsem motorky z Microcomu s nakrimpovanými konektory a ty bylo zapojení tak, že to nepasovalo podle žádnýho návodu.
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod PIMPin » 26.04.2015 20:52

Ja mam poradi oranzova,cerna,bila,modra na R2 a v tom samem poradi jsem je mel zapojeny i na delte s marlinem a behalo to jak melo.
  • 0

PIMPin
 
Příspěvky: 89
Registrován: 18.12.2014 18:52
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 26.04.2015 21:27

MOžností zapojení je celá řada, žádnou osu otočenou v FW nemám a jezdí mi to obráceně. pošli prosím barevné zapojení kabelů. Moje zapojení je zeshora : modrá, bílá, oranžová, černá.
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 26.04.2015 22:20

nazdarek1980 píše:MOžností zapojení je celá řada, žádnou osu otočenou v FW nemám a jezdí mi to obráceně. pošli prosím barevné zapojení kabelů. Moje zapojení je zeshora : modrá, bílá, oranžová, černá.



Toto zapojení jsem taky zkoušel směr byl dobrej, ale endstop to hledalo na druhym konci. Tak už mě došla trpělivost. ...............................
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod PIMPin » 26.04.2015 23:03

pokud ti jedou osy manualne spravnym smerem a endstop to hledalo na druhym konci tak bych hledal v repetieru v nastaveni tiskarny jestli nemas nastaveny home pozice na "max"
  • 0

PIMPin
 
Příspěvky: 89
Registrován: 18.12.2014 18:52
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod Rebel » 26.04.2015 23:04

Mas na tom jine motory nez od Microconu ? Pokud ne, tak to napichej podle manualu JRC, nahraj FW a musi to behat.
Pokud mas jine, tak jen otoc konektory motoru tak, aby to jezdilo na spravnou stranu a musi to chodit take.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2797
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 26.04.2015 23:17

Mě tiskárna běhá (resp. dneska doběhala - umřel ventilátor HE) s fw z JRC a mnou upravených modikacích. Měl sem tam akorát jeden problém s offsetem ext., který jsem dneska vyřešil.

FW odsaď mi jezdí dobře, ale netisne. (na něco čeká, nechce však prozradit na co)

FW od Zahradníka má jinak zapojený KM, nepamatuju si zvýše uvedených důvodu jak, ale bezpečně vím, že jinak. Zkusil jsem jednu osu změnit a když jsem se po dvou kombinacích netrefil, tak jsem se na to vykašlal. Vrálil zpátky svou funkční verzi FW.
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 26.04.2015 23:20

Dane, toho že je to reprap, jsem si vědom. Tiskárnu jsem si rozchodil celkem v pohodě sám, až na pár bot, který si tedka musím odstranit, jinak ale od začátku velká spokojenost.
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod Rebel » 27.04.2015 07:17

Jasny, ale tedy zpet k tomu FW, nejak jsme to zakecali a ted uz nevim, kde jsi skoncil :D Pokud to tedy zapojis podle JRC a nahrajes do toho jejich firmware, melo by to slapat. Pokud ne, mame se aspon od ceho odrazit pri hledani reseni dalsich problemu.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2797
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod oscar » 27.04.2015 09:34

Co Ti vlastne nefunguje? A vynech, prosim, omacku.

Jak pise Dan - dej tam FW z JRC, over si (multimetrem propipej odpor) ze mas koncaky normalne sepnute a pri poloze 0 Ti rozepinaji. over si ze je mas pripojene na piny MIN na rampsu.

pak to musi chodit na prvni tuk. overeno.

Pokud touzis po Marlinu, zrejme to bude slozitejsi, neb do nej nedelame :D
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 646
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 27.04.2015 18:46

A teď konečně zprátky k firmwaru.

ano FW od JRC mě fungoval na 1. dobrou, měl jsem tam akorát chybičku v nastavení offsetu extrudéru, kterou už jsem si opravil. Protože mě 3d tisk opravdu uchvátil, chtěl jsem si vyzkoušet i jiné firmwary, abych porovnal, který mi bude nejvíc vyhovovat. Bohužel jsem 2 dva ze 3 nerozchodil. Rád bych zjistil proč?????
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod Rebel » 28.04.2015 08:17

Tak sem postni zazipovany FW, ktery ti nefunguje a popis co ti nefunguje. Kazdopadne Marlin se tu urcite nekde resil a sam jsem ho chvilku pouzival.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2797
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod Pablo2048 » 28.04.2015 11:48

Marlin FW používám na Rebelovi od začátku - nejdřív původní verzi od Petra Zahradníka, nyní mnou upravenou (povolil jsem EEPROM kvůli kalibraci). Ke stažení je zde http://www.xpablo.cz/?p=638 . Podotýkám, že to je pro konfiguraci stavebnice od Petra...
  • 0

Pablo2048
 
Příspěvky: 31
Registrován: 11.11.2014 15:16
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod nazdarek1980 » 28.04.2015 23:12

Nefunguje mi tento : repetier_rebel_ii_ramps14.zip stažený odsuď ze stránek.

Už jsem to určitě popisoval výše zde ve vláknu. Na mechanický pohyb funguje. Dám, tisk. Počká na vytopení heatbedu, zhoumuje, vyhřeje hotend na potřebnou teplotu, najede na pozici, odkud má začít tisknout a umře.(resp. čeká, čeká, hlásí předpokládanou délku tisku a stále čeká, až doby, kdy ho vypnu).

žádnou chybu nechlásí, pokud dám tisk nanečisto(bez nastavení teplot, fn extrudéru), tak funguje. Chyba bude zřejmě někde tam....

Nevim, na kolik je otázka už předmětná, protože fw od JRC mi bezchybně funguje, protože chyba s offsetem je odstraněna, tudíš už nehledám náhradu.

Jedině snad, jaký je rozdíl mezi fw of JRC a místním...
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 102
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: firmware na rebela 2

Příspěvekod Rebel » 29.04.2015 07:30

Jediny problem, ktery v tom FW bude, ze je spatne nastavena PID regulace pro HE. Tedy nedosahne pozadovane teploty hotendu a proto to nezacne tisknout. PID je zalezitost, ktera je potreba vzdy doladit, nebo pouzit jiny manager rizeni teploty, jako je treba DeadTime control, ale i ten je potreba trochu poladit podle tiskarny, respektive HE.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2797
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník