Při tisku nefunguje osa Z

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 18:12

Ahoj mám taky problém s osou Z, místo toho aby to při nastavení domovské pozice sjelo dolu a vyplo přes koncový spínač tak to jede nahoru a když to nevypnu ručně tak portál vyjede až do nebes... Zaráží mě, že se to stalo potom co jsem dal zrušit tisk. Předtím to normálně fungovalo a tisklo a najednou to nejde. Nevíte co s tím? (p.s. dělá to i po vypnutí a zapnutí)
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 18:38

Mas LCD ? Zkousel si s tim Z jezdit manualne prez LCD ? Nemyslim HOME, ale +/-.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Alexco » 28.01.2016 20:48

No zřejmě máš obraceně zapojený motor na Z-ku, dá se taky ve FW dát inverzi pohybu, tam ti osa pojede jinám=opáčně. Otoč kablik na Z-ku, pokud máš dva motory, tak oba otočit.
  • 0

Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...
Alexco
 
Příspěvky: 87
Registrován: 13.07.2015 06:11
Bydliště: Vranová Lhota u Morávské Třebové
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 21:19

No, vzhledem k tomu, ze pise, ze to predtim fungovalo normalne, tak se mi nezda, ze by se to normalne samo otocilo :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 21:47

LCD mám a tisknu jenom přes něj, nebyl jsem schopnej připojit tiskárnu k pc po tom, co jsem přešel na win 10 tak se nepřipojím na nic co jede přes arduino. Každopádně jsem normálně tiskl přes čtečku a všechno šlo normálně. Když posouvám osou Z manuálně tak mi jde jenom přidávat a nejde ubírat. Přidám posun o 20mm vyjede to o 20mm a když to zase stáhnu na nulu tak ani ťuk... Jsem z toho trochu jelen...
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 21:58

No a kdyz si v tom menu manualniho posuvu Z a cvakas rucne s endstopem Z, tak se ti meni jeho stav na LCD? Nemas jen upadly drat od endstopu, nebo neni proste vadny ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 22:05

Rebel píše:No a kdyz si v tom menu manualniho posuvu Z a cvakas rucne s endstopem Z, tak se ti meni jeho stav na LCD? Nemas jen upadly drat od endstopu, nebo neni proste vadny ?


V menu nevím kde bych to našel, mám ho postavenýho teprve chvilinku a todle jsem nezkoušel. Každopádně endstopem to určitě není protože když se mi rozjede nahoru, tak ho zastavím jedině tím endstopem.
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 22:19

no tak to je hodne divny, pokud ti to predtim fungovalo. To spis vypada, jako ze nejde do driveru signal DIR. Tedy bud chyba/studenak na RAMPS, nebo je nakoplej IO na arduinu. Kdyz posouvas manualne nahoru i dolu, jede to v obou pripadech nahoru, nebo pri smeru dolu, tedy (-) to nedela nic ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 22:29

Ale proč to při příkazu na domovskou pozici jede nahoru a nestojí to na místě???
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 22:31

Az mi odpovis na dotazy vejs, tak to treba budu vedet.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 22:31

Rebel píše:no tak to je hodne divny, pokud ti to predtim fungovalo. To spis vypada, jako ze nejde do driveru signal DIR. Tedy bud chyba/studenak na RAMPS, nebo je nakoplej IO na arduinu. Kdyz posouvas manualne nahoru i dolu, jede to v obou pripadech nahoru, nebo pri smeru dolu, tedy (-) to nedela nic ?


Když nastavuju manuální posuv tak to jede jenom nahoru a dolu to nedela nic
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 22:38

no, tak to je hodne divny :D Stav toho endstopu se meni primo na obrazku LCD, kdyz si najety do toho manualniho ovladani Z. Je tam neco ve smyslu ANO/NE. Kazdopadne ted nejak nechapu, cim by to mohlo byt. Muzes otocit ten konektor na motoru, ale to nic neresi. Pokud by se to tvarilo, jako ze jsi dojety na endstopu, tedy upadly drat pri konfiguraci JRC, tak ti to pojede skutecne jen na jednu stranu, ale zase by to nereagovalo na ten endstop....
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 28.01.2016 22:47

Tak já mám konfiguraci od pana Zahradníka, je tam Ramps 1.4 a Arduino Mega 2560, V arduinu je Marlin, který tam sám pan Zahradník nahrál a ozkoušel, Ovládám to s displayem v CZ lokaci. Nevím jestli to nějak pomůže....
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 28.01.2016 23:11

No, me nepomuze, protoze Marlina neznam, tak snad pomuze nekdo jiny. A co takhle se zeptat treba Zahradnika?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Car » 29.01.2016 00:46

Přesně toto se mi stalo také s Marlinem a také to předtím jelo bezchybně - pomohlo znovunahrátí Márlina .
Bude na 100% pak zase fungovat jak má .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků