Při tisku nefunguje osa Z

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 21:28

Rebel píše:V Marlinovi to urcite je:

Kód: Vybrat vše
#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE          {300, 300, 5, 25}    // (mm/sec)


3. cislice (5), ale dal bych tam max 3=3mm/s

Kazdopadne vim, ze to v nekterych pripadech nefungovalo. A ve slic3r snad ani rychlost Z nastavit nejde, nebo ted teda nevim kde :)


Teď jsem to přenastavil a přehrál FW ale stejně se mi osa Z nehýbe a v G-code je napsaný pořád Z0.350 F7800.000
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 11.03.2015 21:41

Jaky pouzivas ovladaci program? Pokud repetier host, napis ten prikaz posunu vpravo nahore do textboxu a odesli do tiskarny.
Hybne se?
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 21:47

oscar píše:Jaky pouzivas ovladaci program? Pokud repetier host, napis ten prikaz posunu vpravo nahore do textboxu a odesli do tiskarny.
Hybne se?


Mám repetier, teď jsem to zkopíroval odeslal a nehýbe se, osa Z se hýbe jen když mačkám na šipky manuálního ovládání.
když napíšu G1 Z0.350 F7800.000 tak motorky jen zavrčí.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Supiluliumas » 11.03.2015 21:53

Něco takového mi to dělalo taky když jsem postavil Rebela. Je to moc velká rychlost těch 7800. Skus napsat třeba jenom 100 a jestli se pohne.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 22:07

Supiluliumas píše:Něco takového mi to dělalo taky když jsem postavil Rebela. Je to moc velká rychlost těch 7800. Skus napsat třeba jenom 100 a jestli se pohne.


Zvýšil jsem napětí na driveru Z a točí se i na 7800 ale před tím piští a otočí se strašně rychle když napíšu 100 tak se otáčí v pohodě ale nevím jak to nastavit aby se těch 100 generovalo v g-code.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Supiluliumas » 11.03.2015 22:13

To už si teď přesně nevzpomenu čím jsem to vlastně omezil pro osu Z. Jestli to bylo ve firmwaru nebo v nastaveni tiskarny. Možná jsem dal limit v eeprom. Fakt ted nevím a už to mám vypnuté . Leda zítra.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 22:15

Supiluliumas píše:To už si teď přesně nevzpomenu čím jsem to vlastně omezil pro osu Z. Jestli to bylo ve firmwaru nebo v nastaveni tiskarny. Možná jsem dal limit v eeprom. Fakt ted nevím a už to mám vypnuté . Leda zítra.


Tak pokud bys mi to klidně i zítra napsal, tak bych byl moc rád.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 11.03.2015 22:16

Omez to ve firmware nebo eeprom. A neni co resit.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 22:32

oscar píše:Omez to ve firmware nebo eeprom. A neni co resit.


Ve Firmware už jsem to omezil a eeprom zkusím.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod hlavac » 12.03.2015 12:49

Tohle mi připomíná klasický problém s Marlinem, myslím že interpretuje feedrate Z v mm/s a ne v mm/min, nebo si nějak špatně čte ty defaulty z konfigurace firmware,
je třeba nastavit si Z feedrate přes M203 Zxxxx a uložit to přes M500
Zkus:

M203 Z3
M500
  • 0

Good enough is the enemy of the best
hlavac
 
Příspěvky: 5
Registrován: 30.07.2014 15:26
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Nzulu » 12.03.2015 20:05

Díky moc. Tiskárna mi nechtěla provést G kod: G1 Z5 F5000 ; lift nozzle. Prostě jenom zavrčely motory a přeskočilo to celé.
Takže jsem nastavil:
Z-axis max. feedrate [mm/s] na 3 (podle homovací rychlosti)
Z-axis acceleration [mm/s^2] na 70
Z-axis travel acceleration [mm/s^2] na 70
Zdá se že to pomohlo :D
  • 0

Nzulu
 
Příspěvky: 15
Registrován: 02.02.2015 05:39
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Car » 12.03.2015 20:11

pro Marlina na Zetka je 3 nejvyšší ,ale i tak nesmíš chtít po něm skákat více jak po 1 mm ( při otáčení kolečkem ), co zvládá točit a travel i akcelerace můžeš mít 500 .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 12.03.2015 21:54

hlavac píše:Tohle mi připomíná klasický problém s Marlinem, myslím že interpretuje feedrate Z v mm/s a ne v mm/min, nebo si nějak špatně čte ty defaulty z konfigurace firmware,
je třeba nastavit si Z feedrate přes M203 Zxxxx a uložit to přes M500
Zkus:

M203 Z3
M500


Kam je zadat ty G-code? zkusil jsem je zadat do start G-code ale nic se nestalo.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 12.03.2015 23:59

Díky všem co jste mi chtěli pomoci, už jsem to vyřešil :D
Pokud by se to ještě někomu stalo, tak já to vyřešil tím, že jsem šel do sli3ru - G-code a
napsal do start G-code tohle: G1 M203 Z0 F10 ;)
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Car » 13.03.2015 00:07

pokud máš nainstalovaný Arduino ide - otevřeš si sketchup , pak Marlina - marlin ino přepneš na záložku configuration h a někde za půlkou textu najdeš ten řádek Define Z atd. tam to přepíšeš .
dáš ověřit a pak uplodneš do Arduina v tiskárně .něž zavřeš Marllin ino dáš ještě uložit soubor a pak už kdykoliv cokoliv se ti stane s Arduinem ,budeš mít v PC uloženo celé nastavení tiskárny .
Pokud používáš sdruženou platformu LCD s controlerem a sd slotem ,tak to jde přepsat ručně i tam v menu LCD ,ale po vypnutí tiskárny se ti to opět vrátí do původního nastavení a musíš to znovu zadat ručně ( za předpokladu že nejsi spojen trvale s PC - to by jsi to měl v původním nastavení za chvíli i bez vypnutí tiskárny ).
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron