Při tisku nefunguje osa Z

Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 16:03

Hledal jsem všude po internetu, ale radu jsem nenašel, právě jsem dokončil tiskárnu REBEL II a problém je v tom že když dám repetier, manuální ovládání, tak osa Z funguje jak má, jak mile zapnu tisk, tak se osa Z nehýbe ale repetier se tváří že příkaz udělal. Prosím o pomoc, díky za každou radu.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Car » 11.03.2015 18:59

najel jsi na koncové body než jsi spustil tisk ( home all)?
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 19:16

Jo mám to tam nastavený, aby to automaticky zajelo na koncáky, takže v tomhle problém není.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 11.03.2015 19:18

posli sem zacatek g-codu. hlavicku + prvnich cca 20 radku kodu.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 19:38

Tohle je G-code z print settings: Start G-code
Kód: Vybrat vše
                                                  G28 ; home all axes
                                                  G1 Z5 F5000 ; lift nozzle

                                                  End G-code
                                                  M104 S0 ; turn off temperature
                                                  G28 X0  ; home X axis
                                                  M84     ; disable motors



a tady je začátek G-code z tisku
Kód: Vybrat vše
; generated by Slic3r 1.1.7 on 2015-03-11 at 18:29:28

; perimeters extrusion width = 0.50mm
; infill extrusion width = 0.52mm
; solid infill extrusion width = 0.52mm
; top infill extrusion width = 0.52mm

G21 ; set units to millimeters
M107
G28 ; home all axes
G1 Z0 F5000 ; lift nozzle

G90 ; use absolute coordinates
G92 E0
M82 ; use absolute distances for extrusion
G1 F600.000 E-1.00000
G92 E0

G1 X103.336 Y103.336 F7800.000
G1 E1.00000 F600.000
G1 X96.664 Y103.336 E1.63790 F600.000
G1 X96.664 Y96.664 E2.27581
G1 X103.336 Y96.664 E2.91371
G1 X103.336 Y103.261 E3.54445
G1 X103.993 Y103.993 F7800.000
G1 X96.007 Y103.993 E4.30800 F600.000
G1 X96.007 Y96.007 E5.07156
G1 X103.993 Y96.007 E5.83511
G1 X103.993 Y103.918 E6.59150
G1 X104.650 Y104.650 F7800.000
G1 X95.350 Y104.650 E7.48071 F600.000
G1 X95.350 Y95.350 E8.36991
G1 X104.650 Y95.350 E9.25912
G1 X104.650 Y104.575 E10.14116
G1 X104.217 Y104.400 F7800.000
G1 X97.161 Y102.879 F7800.000
G1 X97.121 Y102.839 E10.14656 F730.393
G1 X97.121 Y101.886 E10.23770
G1 X98.114 Y102.879 E10.37199
G1 X99.067 Y102.879 E10.46313
G1 X97.121 Y100.933 E10.72631
G1 X97.121 Y99.980 E10.81744
G1 X100.020 Y102.879 E11.20950
G1 X100.973 Y102.879 E11.30064
G1 X97.121 Y99.027 E11.82159
G1 X97.121 Y98.074 E11.91272
G1 X101.926 Y102.879 E12.56255
G1 X102.859 Y102.859 E12.65180
G1 X97.141 Y97.141 E13.42510
G1 X98.074 Y97.121 E13.51435
G1 X102.879 Y101.926 E14.16418
G1 X102.879 Y100.973 E14.25531
G1 X99.027 Y97.121 E14.77626
G1 X99.980 Y97.121 E14.86739
G1 X102.879 Y100.020 E15.25946
G1 X102.879 Y99.067 E15.35059
G1 X100.933 Y97.121 E15.61377
G1 X101.886 Y97.121 E15.70490
G1 X102.879 Y98.114 E15.83920
G1 X102.879 Y97.161 E15.93033
G1 X102.839 Y97.121 E15.93574
M106 S255
G1 F600.000 E14.93574
G92 E0
G1 Z0.750 F7800.000
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 11.03.2015 19:46

1. ve start g-code si pro jistotu zakomentuj G1 Z0 F5000 ; lift nozzle, tedy napis pred to strednik.

2. nevidim v tom G-CODU vubec zdvih 1. vrstvy, ten by mel byt hned za "G92" a v tomhle kousku kodu je az na poslednim radku a to hned na 0.75mm, coz je dost divny.

Vypada to na nejakou chybu nastaveni slicru, nebo je chyba v STL a generuje to kraviny. Ve vizualizaci toho g-codu vypada ten objekt ok?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 11.03.2015 19:54

IMHO je neco spatne - start g-code mas
G28 ; home all axes
G1 Z5 F5000 ; lift nozzle

a v g kodu
G28 ; home all axes
G1 Z0 F5000 ; lift nozzle

slicujes podle jineho nastaveni
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 20:20

I když jsem změnil objekt, tak i přesto se osa Z nehýbe a i přesto že repetier píše že se pohla.

G1 Z0.350 F7800.000
G1 X79.884 Y65.741 F7800.000
G1 E1.00000 F600.000
G1 X81.637 Y64.255 E1.21982 F1080.000
G1 X83.792 Y63.453 E1.43964
G1 X85.000 Y63.343 E1.55559
G1 X115.000 Y63.343 E4.42400
G1 X117.265 Y63.740 E4.64382
G1 X119.259 Y64.884 E4.86364 F1080.000
G1 X120.745 Y66.637 E5.08347
G1 X121.547 Y68.792 E5.30329
G1 X121.657 Y70.000 E5.41924
G1 X121.657 Y130.000 E11.15606
G1 X121.260 Y132.265 E11.37588
G1 X120.116 Y134.259 E11.59570
G1 X118.363 Y135.745 E11.81552
G1 X116.208 Y136.547 E12.03534
G1 X115.000 Y136.657 E12.15129
G1 X85.000 Y136.657 E15.01970
G1 X82.735 Y136.260 E15.23952
G1 X80.741 Y135.116 E15.45934
G1 X79.255 Y133.363 E15.67917
G1 X78.453 Y131.208 E15.89899
G1 X78.343 Y130.000 E16.01494
G1 X78.343 Y70.000 E21.75176
G1 X78.740 Y67.735 E21.97158
G1 X79.846 Y65.806 E22.18423
G1 F600.000 E21.18423
G92 E0
G1 X103.654 Y85.066 F7800.000
G1 E1.00000 F600.000
G1 X103.066 Y85.654 E1.07951 F720.000
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 11.03.2015 20:24

Z ti homuje na 2x? nejdrive sjede rychleji na koncak a pak vyjede do urcite vysky (nastaveni ve fw) a sjede pomaleji znovu na 0 ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 11.03.2015 20:26

mas omezenou rychlost pro Z v nastaveni tiskarny?
v eeprom nebo FW
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 11.03.2015 20:28

Kód: Vybrat vše
G1 Z0.350 F7800.000
znamena, ze generujes rychlost posuvu v Z 130mm/s, to ti urcite motory nedaji :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 20:49

Rebel píše:
Kód: Vybrat vše
G1 Z0.350 F7800.000
znamena, ze generujes rychlost posuvu v Z 130mm/s, to ti urcite motory nedaji :D


A jak to přenastavit pro Z standardní rychlost posuvu nastavený ve slic3ru je 130mm/s a když to přenastavím a uložím změní se to na zpět.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 11.03.2015 20:57

Omez to v tiskarne. Viz muj dotaz vyse.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod John36 » 11.03.2015 21:04

oscar píše:Omez to v tiskarne. Viz muj dotaz vyse.

Já jsem se do FW díval a rychlost Z jsem tam nenašel mám FW Marlin.
  • 0

John36
 
Příspěvky: 13
Registrován: 27.01.2015 00:06
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 11.03.2015 21:12

V Marlinovi to urcite je:

Kód: Vybrat vše
#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE          {300, 300, 5, 25}    // (mm/sec)


3. cislice (5), ale dal bych tam max 3=3mm/s

Kazdopadne vim, ze to v nekterych pripadech nefungovalo. A ve slic3r snad ani rychlost Z nastavit nejde, nebo ted teda nevim kde :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků