Nefunkční extruder

Příspěvekod vanekpe1 » 24.01.2014 11:13

Zdravím,
oživuji svého Rebela II na arduino + ramps 1.4. Všechny posuvy jdou výborně, ale nefunguje mi posuv filamentu v extruderu. Motorek se nijak nepohybuje. Zkoušel jsem Ramps test a motorek funguje. Při nahřátí nad 200°C taky nic. Kdo mi poradí?

Ješte jsem zkoušel zapojit motorek extruderu postupně na ostatní osy s tím výsledkem, že na X a Y se pohybuje pouze drnčením a na Z funguje tak jak má - plynulý posuv. Při zapojení jiného motorku na piny extruderu se také nic neděje. Mám tedy špatné Ramps nebo to je pouze špatným nastavením?
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod Ludvajs » 24.01.2014 12:19

Máš nastavené drivery ?
  • 0

Ludvajs
 
Příspěvky: 66
Registrován: 10.10.2013 13:17
Bydliště: Brno, Slavkov u Brna
Reputation: 0

Příspěvekod vanekpe1 » 24.01.2014 12:55

Ano, vsechny jsem měřil a maji cca 0,8V. Pravě mi je divný, že na test funguje a na manualní i tisk bez filamentu nefunguje. Taky jsem přehazoval i pololu s jinou osou a bylo to stejné.
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod Ludvajs » 24.01.2014 15:21

A co firmware máš odsud ?
  • 0

Ludvajs
 
Příspěvky: 66
Registrován: 10.10.2013 13:17
Bydliště: Brno, Slavkov u Brna
Reputation: 0

Příspěvekod vanekpe1 » 24.01.2014 18:54

ano mám ho odtud z fora.
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod vanekpe1 » 25.01.2014 17:22

Tak jsem znovu přehrál firmware a už funguje.
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod drom » 08.02.2014 19:17

Ahoj, mam podobný problém, přes reperier nějak nemůžu "hýbat" s extrudérem. Když jsem zkousel testovací RAMPSTestCode, tak to s nim točí... Firmware mam odsud ze stránek a mám Ramps 1,4 a Arduino mega 2560.


Problém bude nejspíš někde v nastavení, i když si myslím že mam všechno dobře. V Repetier-Hostu to nereaguje ani přímo na Gkód, když zadám G1 E500, tak by se měl točit, ale ani se nehne.
  • 0

Naposledy upravil drom dne 08.02.2014 21:01, celkově upraveno 1
drom
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.02.2014 19:14
Reputation: 0

Příspěvekod lubos » 08.02.2014 23:54

Ahoj, extrudér se nehýbe dokud nejsou zapojeny termistory, nebo alespoň 100k odpory
  • 0

lubos
 
Příspěvky: 153
Registrován: 03.02.2014 14:59
Bydliště: Úvaly
Reputation: 0

Příspěvekod drom » 09.02.2014 12:01

Mam zapojenej jenom jeden, tak snad to bude tím :)


edit: tak při zapojení druhýho termistoru to už funguje :)
  • 0

Naposledy upravil drom dne 15.02.2014 21:11, celkově upraveno 1
drom
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.02.2014 19:14
Reputation: 0

Příspěvekod firewire » 20.02.2014 17:26

mam mensi problem, vzdy kdyz chci tisknout tak to cca 5 min krasne tiskne ale potom zacne preskakovat zubatice na abs (jakoby se to nejak ucpalo) a dale jiz netlaci a tisk jiz nejde, musim to vzdy rozebrat a vycistit a uz nevim co s tim, mam nastavene napeti na drive na 0.8V tak nevim jestli to je male napeti nebo proste hodne materialu, ktery se rychle tavi a pote ucpava hotend.

dekuji za postrehy
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Příspěvekod vanekpe1 » 20.02.2014 18:51

Ahoj, řešil jsem podobný problém. Mám celokovový hotend s extruderem a vyřešil jsem to chladícím větráčkem. Ten chladí extruder a tím se mi nedostane vysoká teplota z hotendu nahoru a netaví se tím filament kde nemá. Bez něho se mi ucpával.
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod firewire » 20.02.2014 19:21

Tak chladic prave mam take a i presto se to deje. Jakou mas nastavenou teplotu hotendu? Ja to mam na 230stupnu
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Příspěvekod vanekpe1 » 20.02.2014 20:04

pro ABS mam 240°C, ale nevim jak presně mi to měří. Trochu mi to poprskává. Větrák jede min. na 50% vykonu.
  • 0

vanekpe1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.10.2013 20:56
Reputation: 0

Příspěvekod firewire » 20.02.2014 21:00

ja mam na abs 230 vetrak na 100 a ucpava se hotend :-( jdu na trreti pokus, mozna mam nekde chybu v rychlostech
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Příspěvekod Filet » 10.03.2014 23:22

Ahoj, chci se zeptat kde měříte to napětí driveru?
  • 0

Filet
 
Příspěvky: 14
Registrován: 19.01.2014 14:15
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron