Problém s oživováním

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Mirec » 06.01.2015 13:24

Ja bych skusil mrknout na to arduino... Navazu na prvni prispevek kde se mu USB port odpoji a znova pripoji a led dioda blika. Nebude problem v tom, ze mas arduino s chipem CH340G o ktorom som pisal vo vlakne s elektronikou o arduine, kde potrebujes iny driver aby arduino v PC fungovalo a nahral si do neho bez problemov FW. Ked ti to neukazuje ani teploty a nic nefunguje tak by som sa skusil lepsie pozriet na to arduino ci v nom ke skutocne nahrany ten FW. Mozno sa mylim ale problem by som riesil postupnostou...cize skontrolovat samotne arduino a nahratie FW, nasledne zapojenie RAMPS s pripojenim endstopov a termistorov (bez zapojenia driverov krokovych motorov), nasledna skuska pripojenia cez repetier host ci ti aspon ukazuje teploty...ak ano, pokracoval by som postupnym pridavanim driveru pre motory a skusanim ich pohybu. Vzdy by som skusal len s jednym driverom, cize ak zapojim driver pre motor X a pohne se, vytiahol by som ho a nasledne zapojil na motor Y a tak dale az by som mal istotu, ze jeden driver a samotny ramps plus arduino funguji. Pak bych testoval dalsi driver az bych skusil vsechny a mal istotu.

Daj foto svojho arduina...
REBEL II - Arduino Mega 2560 + RAMPS 1.4
Mirec
 
Příspěvky: 191
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Khejml » 06.01.2015 13:42

Ve svém příspěvku jsem toto popsal. Ve zkratce - Arduino začalo fungovat, když jsem odpojil dva (zřejmě vadné) drivery. Pak se bez problému připojil i Repetier, přečetl teploty a i test na koncáky byl úspěšný. Zkoušel jsem i opětovné nahrání FW, vše OK. Foto Arduina nahraji večer, už jsem domluven s Danem, že mu veškerou elektroniku pošlu na zkoumání.
REBEL II v.30
Arduino Mega 2560 + RAMPS1.4 + DRV 8825 + full graf.LCD + SD card reader
Khejml
 
Příspěvky: 17
Registrován: 27.02.2014 12:30
Bydliště: Most
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Khejml » 07.01.2015 09:51

Jen pro úplnost dodávám, že jsem naměřil napětí na VDD na driveru 4,98V a přikládám foto Arduina
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
REBEL II v.30
Arduino Mega 2560 + RAMPS1.4 + DRV 8825 + full graf.LCD + SD card reader
Khejml
 
Příspěvky: 17
Registrován: 27.02.2014 12:30
Bydliště: Most
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Car » 08.01.2015 14:09

Arduino máš s klasickým chipem ,tam nebude problém v SW .
Hold budeš muset postupně zkoušet co funguje a co ne nebo se domluvit s někým , kdo je vtom zběhlejší .
Já to u sebe řešil postupnou záměnou za nové kusy ,ale jsou tu kluci co ti to rozeberou na součástky jen aby našli ty vadný kusy.
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 616
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Khejml » 12.01.2015 10:18

Tak Dan prozkoumal elektroniku a přišel na několik problémů:
- na RAMPS byl vadný MOS-FET pro vyhřívání stolku a zkrat pod paticí X driveru (zbytek cínu), ten se projevoval náhodně
- na Arduinu byl vadný FET pro napájení ze 12V
Příčinu vidí jednak v RAMPS a možným otočením driveru.

Tak jako tak, mu děkuju za skvěle odvedenou práci (elektroniku opravil) a ochotu pomoci, což dnes se moc nevidí.
Ještě jednou velký DÍK!
REBEL II v.30
Arduino Mega 2560 + RAMPS1.4 + DRV 8825 + full graf.LCD + SD card reader
Khejml
 
Příspěvky: 17
Registrován: 27.02.2014 12:30
Bydliště: Most
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Wakis » 25.04.2016 20:08

mám taky problém s oživováním :-/ ... mám "nový" PC jen pro tiskárnu, ale nějak se mi nedaří v něm nahrát FW ... tiskárna na "starém" PC funguje normálně...

Při nahrávání FW to hodí chybu: .. nevíte co dělám špatně? :-/
Arduino: 1.0.6 (Windows XP), Board: "Arduino Mega 2560 or Mega ADK"
Repetier_RII_91_V8_full_GLCD.ino:127:22: error: Repetier.h: No such file or directory
Repetier_RII_91_V8_full_GLCD.ino: In function 'void setup()':
Repetier_RII_91_V8_full_GLCD:136: error: 'Printer' has not been declared
Repetier_RII_91_V8_full_GLCD.ino: In function 'void loop()':
Repetier_RII_91_V8_full_GLCD:141: error: 'Commands' has not been declared

PS: mám tam arduino 1.0.6 (stejně jako na druhém PC)
Wakis
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.10.2014 22:19
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod Wakis » 26.04.2016 22:23

tak mě nakonec napadlo, že vlastně žádný FW nahrávat nemusím, když už jeden funkční v Arduinu je :-D ... tiskárna nekomunikovala jen proto, že jsem měl v repeatru nastavenou špatnou hodnotu "Baudy"
Takže problém s nahráváním jsem teda nevyřešil, ale už ho řešit nepotřebuju. ;-)
Wakis
 
Příspěvky: 49
Registrován: 27.10.2014 22:19
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod MartinCZ » 04.01.2017 08:22

Ahoj, mám jednoho funkčního Rebela II, co jsem si postavil. Teď stavím druhý s jedním motorem na Z. Stala se mi ale nemilá věc. Omylem a ve spěchu jsem otočil na ramps drivery DRV8825. Uvědomil jsem si to až když mi na nich nešel nastavit proud do motorů (stále přes 2V). Po vytahání a otočení už je na trimru jen 0,1V, asi jsou po smrti. Zkusil jsem tedy zapojit náhradní A4988 a nová tiskárna šlape. Zkusil jsem ještě vzít DRV8825 z funkční tiskárny, dal si pozor na orientaci, ale na trimrech je stále jen 0,1V nebo 0V. Nevíte, co kde mohlo odejít, že starší drivery A4988 jdou a DRV8825 ne ? Po vrácení starších A4988 tiskárna funguje normálně. Samozřejmě všechny manipulace s drivery proběhly po odpojení napájení i USB. DRV8825 mám na X,Y,Z, u extruderu A4988. Vše odzkoušeno na dvou Arduinech a dvou Ramps se stejným výsledkem. Díky za nakopnutí.
MartinCZ
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20.10.2016 11:52
Bydliště: Kolínsko
Reputation: 0

Re: Problém s oživováním

Příspěvekod MartinCZ » 09.01.2017 18:21

Problém odstraněn, po zapojení nových driverů, které jsem mezitím koupil, na trimrech stále nebylo napětí. Přišel jsem na to, že musím zapojit zdroj (předtím to myslím šlo i z USB, teď ne). Zpětnou kontrolou mi jdou i všechny původní drivery, takže chyba byla v tom, že jsem se je snažil nastavit bez napájení... :-D
MartinCZ
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20.10.2016 11:52
Bydliště: Kolínsko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník