macOS Monterey problém s Repetierem

macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod jirka_sk » 29.12.2021 17:26

Ahoj Rebelové. Po cca roce a půl jsem oprášil tiskárnu. V době, kdy jsem ji odstavil mi odešel disk na PC a s Widlema a s Microsoftem ztratil trpělivost. Přešel jsem na Linux a 3D tisk šel stranou. Teď jsem si konečně pořídil MacBook a chtěl bych se k tisku zase vrátit.
Nejdřív jsem zkusil jestli tiskárna vůbec běhá a dal jsem z karty tisk gcode kalibrační kostky. Musím říct, že jsem byl až překvapenej, jak celkem pěkně to vytiskla.
Tak jsem nainstaloval Repetier ... a začaly problémy. Ikonka tiskárny sice zezelaná, ale připojený to není ani náhodou. Tak jsem si říkal, že něco vyslicuju a přes kartu zkusím - taky prd. Ten Repetier vůbec nespolupracuje.
No a aby toho nebylo málo, tím, že jsem přišel o data ze starýho PC, takže nemám nastavení firmware. Měl jsem sice od Sakula, ale dost upravovaný a nechce se mi zase laborovat, když ta tiskárna jede tak pěkně.
Nějakej nápad? Jako slicer jsem teď zkusil Průšu a vypadá a funguje to moc hezky, ale potřebuju do EPROM - přece jenom drobný úpravy jsou občas potřebat. A tisknou jenom z karty se mi taky nechce...
Díky za každou radu. Možná se ptám blbě a mám to před očima ...
  • 0

jirka_sk
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11.03.2017 13:43
Reputation: 0

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod medapeta » 29.12.2021 19:44

Žeby špatně nastavená rychlost portu ?
  • 0

Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
medapeta
 
Příspěvky: 1585
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Brdy
Reputation: 0

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod jirka_sk » 29.12.2021 19:54

Ne ne ... rychlost je v pořádku. Ale spíš ten Repetier nějak nefunguje s macOS. Při pokusu o nastavení sliceru to hodí chybu a nefunguje...
  • 0

jirka_sk
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11.03.2017 13:43
Reputation: 0

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod kroxigor » 29.12.2021 21:47

Doporučuji používat samotný PRUSAslicer ten funguje naprosto bez problémů i na M1. Repetier nemá podporu M1 a emulace není 100%
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1805
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod jirka_sk » 30.12.2021 16:13

Díky za odpověď. Zkusím se s PrusaSlicerem víc seznámit :) Zatím jsem to testoval jenom hodně povrchně... Dám vědět jak to jde.
  • 0

jirka_sk
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11.03.2017 13:43
Reputation: 0

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod kroxigor » 30.12.2021 18:22

Jenom jsem stará konzerva a tisknu výhradně z SD, nebo flashdisku. Tisk z počítače nepoužívám.
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1805
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: macOS Monterey problém s Repetierem

Příspěvekod jirka_sk » 30.12.2021 21:43

No ... mě na tom tisku z počítače vyhovuje, že nemusím nic přehrávat a jenom to tam pošlu a na monitoru vidím teploty, čas a další... Ale taky bych rád občas upravil nějaký nastavení. Pokud se nepletu, šlo z Repetieru přímo upravovat nastavení tiskárny v EPROM... Dokonce mám nějakou historickou zálohu XXXXXX.epr tuším.
Pokud jde o slicer, tak Repetier je vážně na nic. Používal jsem předtím Cura (byl jsem zvyklý z Ultimakeru), ale teď se mi čímdál víc líbí ten Průša.
  • 0

jirka_sk
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11.03.2017 13:43
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků