Problém s tiskárnou

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 06.07.2018 08:29

tcaba píše:Má ta deska po třeba 2 minutách opravdu jen 25 stupňů ?
Aby to nebylo čidlo.

Po 2minutách má na displeji ca 50st a naměřeno teploměrem na středu bedu ca 47st.
Ještě změrim ten odpor.
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 06.07.2018 08:35

smitec píše:Spíše sem pošli celej config

používám FW Marlin 1.1.8 Ramps 1.4. bez levelingu zde staženej, bez skoro žádných svých úprav.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 06.07.2018 08:55

tcaba píše:Výborně ještě změř odpor desky 2 až 4 ohmy odpojena od ramps.

Odpojena od Ramps naměřeno 2,2 Ohmu.
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod medapeta » 06.07.2018 10:27

Ramps máš poléčený, mosfety a konektory vyměněné a pojistky proklemované ? Za dvě minuty mám na bedu 110 a není důvod aby to mělo být jinak u tebe. Samozřejmě na 24V a s pořádným zdrojem.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil medapeta dne 06.07.2018 15:10, celkově upraveno 3
-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home Obrázek
medapeta
 
Příspěvky: 1452
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod Rebel » 06.07.2018 10:53

S 2.2Ohmy a idealnim napetim 12V na svorkach BEDu je to topny vykon cca 65W. Do 2 minut na 110 je to Sci-Fi.

Tedy pridej napet na zdroji na 14V (pokud to na tolik nepujde, tak co to da), Na RAMPS minimalne aspon premosti vratne pojistky (konektory vyhori casem, tak je muzes vymenit az pak :D) a podlep BED nejkou izolaci, treba korek ......
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3348
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 06.07.2018 11:52

Rebel píše:S 2.2Ohmy a idealnim napetim 12V na svorkach BEDu je to topny vykon cca 65W. Do 2 minut na 110 je to Sci-Fi.

Tedy pridej napet na zdroji na 14V (pokud to na tolik nepujde, tak co to da), Na RAMPS minimalne aspon premosti vratne pojistky (konektory vyhori casem, tak je muzes vymenit az pak :D) a podlep BED nejkou izolaci, treba korek ......

Premostim obe nebo jen tu velkou na bed? Kde sezenu novy konektory? Dal bych tam rovnou novy, kdyz to mam odboxovany.
Mas zkusenosti s Ramps 1.5? Dali by se pouzit namisto 1.4?

Edit:
Potenciometrem dokazu nakroutit jen 10.54 až 12,11V :?
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod Pezantros » 06.07.2018 13:01

Ideálně ty puvodní pojistky odpájej obě a nahraď buď propojkou nebo někdo tam dává nožové mini autopojistky.
Dobré svorkovnice jsou třeba tyto. Jinak stačí do vyhledávání na fóru napsat "svorkovnice". Už se to tu probíralo mockrát.
  • 0

Pezantros
 
Příspěvky: 196
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 06.07.2018 13:40

Pezantros píše:Ideálně ty puvodní pojistky odpájej obě a nahraď buď propojkou nebo někdo tam dává nožové mini autopojistky.
Dobré svorkovnice jsou třeba tyto. Jinak stačí do vyhledávání na fóru napsat "svorkovnice". Už se to tu probíralo mockrát.

jj už jsem pohledal, dík. Přemýšlim, že bych původní nahradil tímtohttps://www.gme.cz/izolovana-zkratovaci-propojka-ptr-bri-2-7-0-7-62-light-grey. Jaký jiný případně pojistky tam dát?

Edit:
Už jsem je našelhttps://www.gme.cz/pojistka-axialni-fspico-10a, a taky jsem se dočetl, že tam ty pojistky jsou k ničemu, tak tam dám ty zkratovací propojky.
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod Pezantros » 06.07.2018 14:39

Tak tu propojku, cos tu na ni dal odkaz, tam nedáš. Má rozteč 7,3mm a šířku pinu 1,25mm. Rozteč pro pojistky je 10mm. Propoj to drátem nebo použij nožku z jiné součástky. Co nejsilnější, ale aby prošla otvorem. Určitě ty otvory neupravuj vrtákem, deska je oboustranná a otvory prokovený.
  • 0

Pezantros
 
Příspěvky: 196
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 08.08.2018 17:14

Tak jsem se konečně dostal k tomu to všechno přepájet. Vyhodil jsem ty pojistky na Ramps a dal tam propojky a vyměnil ty svorky. Rovnou jsem vyměnil i heatbed za hliníkovej MK3. Nahřeje to za par minut, odhaduju 4minuty. Jen při prvním zapnutí jsem zjistil, že vodorovnej mosfet pro heatbed kouří, tak jsem ho vyměnil za novej. Říkám si, jestli to nebyl původní problém toho, proč to nehřálo?

Ještě mi poraďte... zadám nahřátí heatbedu na 115st. Na displeji ukáže, že nahřál na danou teplotu, ale ve skutečnosti mám na heatbedu 90st. Hřeje to všude stejně. Vyměnit termistor? Jak ho máte zavedenej vy? Já ho mám přilepenej přes teplovodivou pastu na středu na dírce v bedu.

Dík
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod CZerd » 08.08.2018 17:16

Pezantros píše:Tak tu propojku, cos tu na ni dal odkaz, tam nedáš. Má rozteč 7,3mm a šířku pinu 1,25mm. Rozteč pro pojistky je 10mm. Propoj to drátem nebo použij nožku z jiné součástky. Co nejsilnější, ale aby prošla otvorem. Určitě ty otvory neupravuj vrtákem, deska je oboustranná a otvory prokovený.

Dal jsem je tam... upravit nožičky kleštěma a zvětšit dirky. :)
  • 0

CZerd
 
Příspěvky: 48
Registrován: 19.11.2014 13:51
Reputation: 0

Re: Problém s tiskárnou

Příspěvekod medapeta » 10.08.2018 09:44

To může být špatně zvolený typ termistoru.
  • 0

-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home Obrázek
medapeta
 
Příspěvky: 1452
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků