Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 08.05.2018 20:45

Dobrý den ,

Můžete mi kluci a holky poradit co je na tiskárně špatně ?

Když tiskne typ Váza ( jeden perimetr ) , tak tiskárna tiskne bez problémů a dobře .
Jak chci vytisknout cokoliv co má v sobě vnitřní výplň a na velikosti nezáleží , tak začne pravidelně po vrstvě odskakovat v ose Y .

Tiskárna je REBEL II s Mechanickými endstopy a Marlinem 1.1.8 , G-kód je v pořádku to bylo první po čem jsem šel .

Vše co mě napadlo jsem už vyzkoušel a výsledek je stále totožný .

Nesetkal se někdo z Vás s tímto konkrétním problémem .

Děkuji všem za rady
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod zemciko » 08.05.2018 22:05

Předpokládám že dotáhnout červík řemenice či ubrat akcelerace osy y jsi zkoušel.
A zkoušel jsi taky přidat proud do motoru osy y/vyměnit driver osy y?
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1097
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 09.05.2018 01:47

řemenice je řádně zajištěná i ložiska jsou v pořádku ( jak v kladce tak pod stolkem ) tyče jsou krásně hladký a řemen správně napnutý ( tak akorát) . ověřil jsem i funkčnost krokového motoru . vyměnil jsem komplet celé arduino s ramps 1.4 včetně driverů . endstopy jsem vypnul po zhoumování .Akcelerace používám osvědčené a funkční . Hlava mi to už nebere .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod MichalG » 09.05.2018 06:23

a uskoci ti to jak ? presne treba o krok a na stejnou stranu kazdou vrstvu nebo jen obcas a sem tam ? v prvnim pripade vych testul jinej FW a slicer, v druhym malej proud na driverech/vadnej driver
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 354
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 09.05.2018 20:59

Zhruba 5 mm výšky objektu vytiskne rovně (správně ) a pak začne pravidelně v každé vrstvě Z odskakovat na stejnou stranu v ose Y . FW i SW a jakákoliv jejich změna na to neměla vliv . drivery jsou dostatečně sycené a chlazené .
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod MichalG » 09.05.2018 21:03

prohodil bych Y a X driver a dal to znovu tisknout
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 354
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 09.05.2018 22:19

Už se dávno stalo a opět ten samý neuspokojující výsledek a stále ta samá otázka , kdepak jsem asi udělal chybu soudruzy ?
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod mgiorgio » 10.05.2018 17:05

Ahoj
Ja mam tak blbe potusenie ze ak nemas problem s kartoua s driverom tak asi by si mal nieco s Motorom... dalo by sa prehodit x a y motory?? je pravda ze s tym sa otocis orientaciu na plohe ale pokus sa da
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 151
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 11.05.2018 00:17

Motor je po funkční stránce v pořádku . snad jediný co jsem neudělal je , že jsem motor fyzicky neodpájel a nevyměnil mu kabeláž do Ramps - je možné ,že by se mohl kabel někde prodřít o AL profil a způsobovat takovouto chybu ?
A nebo poslední možnost Tiskárna je provozována v Anglii - může takovouto chybu způsobovat jiná země ( z hlediska síťového napětí a frekvence ) ?
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod mgiorgio » 11.05.2018 05:35

Ahoj
prestuduj si toto
https://www.simplify3d.com/support/prin ... salignment

Jedna skuska by mohla byt ze premenis kontakty ale by som preveril kable z motora tiez ci niekde neni potlaceni nahodou ak tlaciaren predtym normalne fungovalo tak to velke podozrenie nejake mechanicke poskodenie pocas transportu
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 151
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod medapeta » 11.05.2018 07:53

Car píše:...
A nebo poslední možnost Tiskárna je provozována v Anglii - může takovouto chybu způsobovat jiná země ( z hlediska síťového napětí a frekvence ) ?


V UK je 230V/50Hz, což je stejné jako v jiných civilizovaných zemích a dokonce i u nás.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
A asi dvacet opravdu hodně velkých tiskáren v práci.
medapeta
 
Příspěvky: 1311
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod bigbejcek » 11.05.2018 10:02

Kdyby to byla opravdu mechanická závada tak by ti to zlobilo i při tisku na jeden perimetr ale to píšeš, že tam je vše OK. Jakým způsobem si ověřoval gkód?
  • 0

Naposledy upravil bigbejcek dne 11.05.2018 12:41, celkově upraveno 1
bigbejcek
 
Příspěvky: 108
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Bydliště: Prágl
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod MichalG » 11.05.2018 12:15

taky podezrivam gkod, upni nam ho sem
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 354
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Car » 11.05.2018 17:16

G-Kód jsem prověřil v simulátoru a pro jistotu tiskovou zkouškou na jiné tiskárně a ta to vyjela bezchybně .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Tiskárna odskakuje v ose Y pouze při tisku výplní

Příspěvekod Saph » 11.05.2018 22:47

Nemáš prostě moc velkou rychlost přejezdů (travel moves)? Kolik mm/s máš nastaveno?
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 505
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků