jak nastavit offset hotendu

jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod Petan » 27.01.2018 20:23

Ahoj,
potřeboval bych poradit.

Když mám všechny osy v homu, tak mám hotend mimo tiskovou podložku. Potřeboval bych to nastavit tak abych měl nulu na rohu tiskové podložky.

Jde to nastavit pomocí Gcodu nebo musím upravit firmware?

Díky
  • 0

Petan
 
Příspěvky: 15
Registrován: 06.04.2014 10:33
Reputation: 0

Re: jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod MichalG » 27.01.2018 20:45

mas spatne sestavenou konstrukci nebo Y endstop
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod mgiorgio » 28.01.2018 07:12

Pekne rano

MichalG v tom nemas presne pravdu, ak dosiahnut vsetky rohy s tyskovou hlavou tak to mas nastavene dobre, aj ja mam hotend mimo tyskovej plose pri homovani (mam vymeny profily o centimeter dlhsie) aby som vedel zaviednut a cistit trysku pri vymene materialu...
su tri moznosti:
Nastavit v firmware offset

da sa to nastavit v slicovacom programe: napr.: Sli3eri Printer Setting - Extruder 1 - Extruder offset

Alebo dat to do start code s prikazom M206: Offset axes M206 X10.0 Y10.0 Z-0.4

Pekny den prajem
J.
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 164
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod MichalG » 28.01.2018 12:12

pokud si to pamatuju dobre tak by mel mit po zahoumovani trysku +- nad levim prednim sroubem od HB
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod PIMPin » 28.01.2018 12:40

offset.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PIMPin
 
Příspěvky: 109
Registrován: 18.12.2014 18:52
Bydliště: Rýmařov
Reputation: 0

Re: jak nastavit offset hotendu

Příspěvekod Petan » 28.01.2018 12:41

Nakonec jsem to nastavil přes firmware, přes Gcod M206 se mi to nepovedlo (nevim proč, mělo by to fungovat).

Po zahoumování a zádání G1 X0 Y0, mám HE na levém předním rohu.

Kód: Vybrat vše
// Travel limits (mm) after homing, corresponding to endstop positions.
#define X_MIN_POS -30
#define Y_MIN_POS -20
#define Z_MIN_POS 0
#define X_MAX_POS X_BED_SIZE
#define Y_MAX_POS Y_BED_SIZE
#define Z_MAX_POS 180


Díky za pomoc
  • 0

Petan
 
Příspěvky: 15
Registrován: 06.04.2014 10:33
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků