Obnova BOOATLODER mega 2560

Obnova BOOATLODER mega 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 17:53

Ahoj, našel jsem si postup jak nahrát repetier FW (RII_JRC-0.92.9 webconfig) mám Mega 2560 klon, stáhl jsem si IDE 1.0.5, nainstaloval správné ovladače pro USB to serial převodník, com port jsem také vybral dobře, postupoval jsem podle návodu, vybral jsem FW, dal upload do arduina, ale nic .... píše to upload, je to skoro před koncem a tak to stojí i 5 minut... na desce svítí červena LED, vedle ní... někdy problikává, někdy svítí stále zelená LED... a občas malinko blikne TXi RX.. ale nic...

Jednou vyskočila chyba TIMEOT:

avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer

Poradíte mi co je špatně? Prošel jsem celé fórum a nenašel nic od čeho bych se odpíchnul....
Když spustím Repetier Host a dám připojit, tak spojení je navázáno, ale když dám informace o tiskárně, tak tam nic není....

Děkuji moc předem. Ondra :cry: :cry: :?:
  • 0

Naposledy upravil prochazkao dne 12.10.2017 19:38, celkově upraveno 1
prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod nasranek » 12.10.2017 18:22

A běžné programy na Arduinu fungují ? Myslím třeba něco s příkladu.
Skus třeba základ nechat blikat diodu na desce - jen pro test jestli jde nahrát něco na desku.
No a co skusit jiný "IDE 1.0.5" toto už je dost stará verze osobně používám 1.8.1 a nová je dokonce 1.8.5 nebo vyšší
¨může ti to dělat prostředí.
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 53
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 19:02

Nainstaloval jsem nejnovější verzi, ale nelze tam nahrát ani první test BLINK s diodou...

Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Vývojová deska: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

Projekt zabírá 1462 bytů (0%) úložného místa pro program. Maximum je 253952 bytů.
Globální proměnné zabírají 9 bytů (0%) dynamické paměti, 8183 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8192 bytů.
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
Nastala chyba při nahrávaní projektu.

Táto zpráva by měla mít víc informacií v
"Zobrazení podrobného výstupu při kompilaci"
podle zapnuté volby v Soubor -> Nastavení.
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 19:08

Myslím, že jsem měl podobný problém.
Někdo mi poradil tady na fóru, že to souvisí s bootloaderem.
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 19:09

Tady : viewtopic.php?f=11&t=1555&p=24560&hilit=arduino+timeout#p24560
(tedy pokud by si někde měl druhé arduino)
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 19:13

lkvapil píše:Tady : viewtopic.php?f=11&t=1555&p=24560&hilit=arduino+timeout#p24560
(tedy pokud by si někde měl druhé arduino)



Ahoj, jj tohle jsem našel taky, ale druhé arduino nevedu... :-) sakra :-(
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 19:15

Odkud jsi ?

Odesláno z mého Redmi 4 Pro pomocí Tapatalk
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 19:23

Ostrava...
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 19:26

lkvapil píše:Odkud jsi ?

Odesláno z mého Redmi 4 Pro pomocí Tapatalk



Ostrava a okolí....

potřebuji asi přesně toto http://wspublishing.net/avr-c/arduino-m ... onnection/
a nebo druhé arduino a vypálit bootloader...
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 19:27

Obojí by šlo.
Ale někdo by ti z okolí Ostravy bootloader nahrál :)
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod prochazkao » 12.10.2017 19:30

lkvapil píše:Obojí by šlo.
Ale někdo by ti z okolí Ostravy bootloader nahrál :)


Kdyby se nějaký dobrovolník našel, tak to bude paráda :-) odkud jsi Ty :-) Dojedu klidně někam dál....dík.
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 40
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: jak nahrát repetier na MEGA 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 19:34

Praha

Odesláno z mého Redmi 4 Pro pomocí Tapatalk
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Obnova BOOATLODER mega 2560

Příspěvekod tom666 » 12.10.2017 19:48

@prochazkao
Doporucujem ti do buducna kupit lacny (1.61 US$) AVR ISP programator (USBasp) :wink:

Links:
* Driver
* User Guide
  • 0

tom666
 
Příspěvky: 327
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 0

Re: Obnova BOOATLODER mega 2560

Příspěvekod lkvapil » 12.10.2017 20:42

Tak kdyby se někdo nenašel, tak mi to můžeš poštou poslat :D
  • 0

lkvapil
 
Příspěvky: 75
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Obnova BOOATLODER mega 2560

Příspěvekod bahora » 12.10.2017 20:57

Není problém nahrát botloader na počkání.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 144
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron