Stránka 1 z 1

Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 11:00
od myfin02
Ahoj,
včera jsem konečně dokončil Rebela 2 8) . V pohodě jsem nahrál firmware, vše šlapalo. Tisk ale nebyl ok, tak jsem si hrál s nastavení firmware. Problém nastal v momentě uploadu firmware. Bohužel jsem nechal tiskárnu v zásuvce a ještě k tomu jsem měl připojeného repetier hosta. Teď mám pouze podsvícený display, tiskárna nefunguje a do arduina nejde nic nahrát. Píše: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout.

Vše je nastaveno správně (jedu na ubuntu). Nevíte někdo co s tím? Je arduino na odpis?
Díky Ondra

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 11:35
od Rebel
takto jednoduse arduino urcite neodpravis, muze se stat, ze se smazne bootloader, nekdy i obsas atmegy ktera emuluje seriovy port (pokud tam nemas FTDI vi CHxx prevodnik). Takze nejdrive napis, co to mas za arduino a pak jak se to tvari po odpojeni a pripojeni a pripojeni po zadani "dmesg" v terminalu. Melo by se to priznat treba jako ttyUSB, nebo nejaky ACM.....
Pokud mas nastavene IDE dobre, tedy vyber desky a portu a nesedi ti na tom stale ten Host (tedy nezustal otevreny dany port), tak by to mohlo byt mazlym bootloaderem. Pokud mas k dispozici druhe arduino ci programator, da se to resit.

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 11:53
od myfin02
Arduino mega2560 R3, klon z italie.
Připojené k systému je ok viz:
Kód: Vybrat vše
[ 1835.086660] usb 2-2: USB disconnect, device number 8
[ 1838.166158] usb 2-2: new full-speed USB device number 9 using xhci_hcd
[ 1838.296201] usb 2-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=0010
[ 1838.296204] usb 2-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=220
[ 1838.296206] usb 2-2: Product: Arduino Mega 2560
[ 1838.296207] usb 2-2: Manufacturer: Arduino (www.arduino.cc)
[ 1838.296208] usb 2-2: SerialNumber: 8553431393735120C161
[ 1838.296404] usb 2-2: ep 0x82 - rounding interval to 1024 microframes, ep desc says 2040 microframes
[ 1838.297433] cdc_acm 2-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device


/dev/ttyACM0

Driver je v poho, připojení i odpojení ubuntu registruje... Včera se stejným nastavením vše šlo až do té osudné chyby :-).

Vypadá to skutečně na odmázlý bootloader.... Programátor ani jiné arduino zatim nemám ale mam v planu si koupit ještě jedno. Neznáš nějaký český návod jak tam bootloader pomoci jiného arduina nacpat? Tohle už je na mě moc vysoký level...

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 12:21
od Rebel
No, zadny rozumny navod jsem nenasel, principielne je to banalni, ale nikde jsem to nenasel lidsky a jednoduse napsane :D Jedna se o to, ze do zdraveho arduina nahrajes sketch programatoru, propojis je pak 5ti dratama (je to propojeni popsono i v prikladu toho vlastniho programatoru v IDE) a pak se pripojis USB k tomu zdravemu arduinu, vyberes spravny typ desky a programatoru v nastaveni IDE a das volbu "Vypalit zavadec" pokud to mas v CZ, nebo tak nejak. Nemam to ted pred sebou, tak to z hlavy jen tak nejak sypu.
Pokud bude nejhur, tak mi to posli, vyzkousim to, popripade ti to prehraju, kdyz nebude mrtve nic jineho.

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 12:33
od myfin02
Ok, díky.
Zkusím to nejprve sám. Chtěl bych to umět až se mi to stane příště. Ale pokud bych to nedal, tak bych tvé nabídky rád využil. Je nutné mít k tomu UNO nebo je možné dělat to i přes druhé MEGA?

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 13:07
od Rebel
klidne MEGA.

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 14:24
od zao

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 14:32
od bigbejcek
http://www.theengineeringprojects.com/2 ... ga328.html

Mě se stalo že při připojení 12V z RAMPS a 5V USB odešel stabilizátor na meze.

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 14:57
od Rebel
zao píše:Dovolím si doplnit https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP


No jo, to ja si nedovolil, kdyz to chtel v CZ :D

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 15:11
od myfin02
Já to v AJ zvládnu :-D... A jestli se mi to povede, tak udělám CZ manuál.

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 15:14
od Rebel
To by bylo super, pokud by si pak souhlasil, dal bych to do FAQ.

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 09.01.2017 21:56
od myfin02
Určitě :-). Hned jak mi dorazí tak se na to vrhnu...

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 11.01.2017 11:12
od myfin02
Když budu chtít příště udělat změnu ve firmware a poslat ji do arduina, tak musí být arduino kompletně odpojeno? Myslím tím i sundaný ramps?

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

PříspěvekNapsal: 11.01.2017 11:36
od Rebel
ne